7 от най-ужасяващите игри, които плашат играчите

Сигурни ли сте, че сте смели и не изпадате в паника лесно? Докажете го, като играете следните най-ужасни препоръки за всички времена, банда!

Говорейки за игри, кой жанр харесвате най-много? Един от жанровете на играта, който феновете все още обичат, са хорър игрите.

Игрите на ужасите не само ще ви изненадат, но игрите на ужасите могат да предизвикат различни емоции. Можете да бъдете уплашени, отвратени, паникьосани, ядосани, дори тъжни.

Издадени са много добри игри на ужасите, но повечето от тях разчитат само на Jumpcare или моментна изненада. Няма много игри на ужасите, които могат да ви направят параноични и така да не можете да заспите.

Е, ако искате да намерите игра, която може да накара сърцето ви да падне, трябва да опитате някои от най-ужасните игри , препоръка на Джака по-долу, банда!

7 най-ужасни игри, които направиха история

Не само страшни, следните ужасни препоръки за играта също могат да влязат в историята и да окажат голямо влияние върху съвременните игри на ужасите.

В тези ужасяващи игри чувствата на паника и страх при играта ще се пренесат в ежедневието.

Ако сте психически готови да играете най-страшната игра в света, просто хвърлете един поглед отдолу, банда!

1. Outlast (2013)

Outlast ще ви покани да разследвате нефункционална психиатрична болница, където има тайни и ужасен ужас.

В тази игра вие сте оборудвани само с видеокамера с функция за нощно виждане, която да виждате на тъмно. Не сте снабдени с никаква сила или оборудване, за да оцелеете.

Трябва последователно да измисляте стратегия, която да избяга от преследването на мутирали пациенти, като същевременно изследвате ужасните тайни зад болницата.

Подробности Преживейте
Разработчик Червени бъчви
Издател Червени бъчви
Платформа PC, PS4, XBOX One, Nintendo Switch
Рейтинг 80% (Metacritic)


7,8 / 10 (IGN.com)

2. Dead Space 2 (2011)

Ако искате да опитате игра, която е както психологически, така и визуално ужасяваща, Dead Space 2 е отговорът. Тази игра, която е разположена в космоса, може да ви накара да пикаете в гащите си заради ужаса.

Космическото пространство, което крие много загадки, плюс ужасно извънземно и човешко хибридно създание ще ви накара да сънувате кошмари.

Некроморфният ужас ще ви направи напрегнати през цялата игра. Освен това, най-ужасната игра тази игра има високо ниво на садизъм.

Подробности Мъртво пространство 2
Разработчик Висцерални игри
Издател Електронни изкуства
Платформа PC, PS3, XBOX 360
Рейтинг 87% (Metacritic)


9/10 (IGN.com)

3. Amnesia: The Dark Descent (2010)

Може би много от вас познават Amnesia: The Dark Descent от видеоиграта на ужасите, качена от PewDiePie. Тази игра успешно ракетира името му, знаете ли.

Най-зловещата компютърна игра стартира от проекта kickstarter през 2010 г. Въпреки че това е просто независима игра, Amnesia успя да достави механика и стил на игра, които много съвременни игри са копирали.

В тази игра вие ще контролирате човек при изследване на замъка на ужасите, решаване на пъзели, както и бягство от преследването на ужасно създание, което го кара да загуби разсъдъка си.

Подробности Амнезия: Тъмното спускане
Разработчик Фрикционни игри
Издател Фрикционни игри
Платформа настолен компютър
Рейтинг 85% (Metacritic)


8,5 / 10 (IGN.com)

4. PT (2014)

PT (Playable Teaser) е демонстрация на играта Silent Hill, режисирана от Хидео Коджима и Гилермо дел Торо. Въпреки това, тази кратка игра кара феновете на ужасите да полудяват.

Тази демо игра е шедьовър. За съжаление, след пускането на тази демонстрация на шедьовър, Konami дори отмени пускането на тази игра, дори безчестно отхвърли Kojima.

Въпреки че е само кратка демонстрация, най-зловещата игра в света, която никога не е излизала, има въздействие, което далеч надхвърля другите игри на ужасите AAA. Просто опитайте, ако излезе.

Подробности PT
Разработчик 7780s Студио
Издател Конами
Платформа PS4
Рейтинг Неприложимо

5. Alien: Isolation (2014)

Рядко се случва играта да бъде издигната от филм с толкова перфектно изпълнение като Alien: Isolation . Тази игра се развива 15 години след събитието във филма Alien (1979).

За разлика от игрите от предишния франчайз Alien, тази най-ужасяваща игра има геймплей стелт и оцеляване. Ще почувствате същия ужас като Рипли във филма Alien.

Не само визуално е страшно, ще почувствате психологически ужас, клаустрофобия и паника, защото нищо не можете да направите, освен да се скриете от извънземните, които са готови да ви разкъсат.

Подробности Извънземно: Изолация
Разработчик Творческо събрание
Издател Сега
Платформа PC, PS3, XBOX One, Nintendo Switch
Рейтинг 81% (Метакрит)


5.9 / 10 (IGN.com)

6. Silent Hill 2 (2001)

Говорейки за най-ужасните игри на всички времена, изглежда, че този списък би бил непълен без Silent Hill 2. Играта за пускане от 2001 г. има много висок рейтинг, знаете ли.

В тази игра вие ще контролирате човек, който минава през Тихия хълм, град, пълен с чудовища, за да намери мъртвата си съпруга.

Silent Hill 2 има различен край в зависимост от решенията, които вземате в играта. О, да, тази игра също ни запознава с Pyramid Head, легендарния злодей в хорър играта.

Подробности Silent Hill 2
Разработчик Konami Computer Entertainment Tokyo (Team Silent)
Издател Конами
Платформа PC, PS2, XBOX, PS3, XBOX 360
Рейтинг 89% (Metacritic)


9/10 (IGN.com)

7. Resident Evil 4 (2005)

Последната най-страшна игра в този списък е Resident Evil 4 . Не само най-добрата игра на ужасите, RE4 е и една от най-добрите игри на всички времена.

Правилната комбинация от оцеляване, екшън и ужас прави Resident Evil 4 една от игрите, която никога не е била изяждана от времето, въпреки че е пусната отпреди 15 години.

Нищо чудно, че тази игра е пренесена на различни платформи. Сега RE4 е една от най-страшните игри на Android с графично качество, което не се различава много от оригиналната версия.

Подробности Заразно зло 4
Разработчик Capcom Production Studio 4
Издател Capcom
Платформа PC, Android, iOS, PS4, PS3, PS2, XBOX One, XBOX 360, Switch, Wii, GameCube, Zeebo
Рейтинг 82% (Metacritic)


9,5 / 10 (IGN.com)

Това беше статията на Jaka за 7-те най-ужасни игри, които влязоха в историята. Ако имате смелост, трябва да опитате седемте игри по-горе.

Ще се видим отново по друг повод, банда!

Прочетете също статии за игри или други интересни статии от Prameswara Padmanaba