как да направите свой собствен qr код лесно

Как да направите QR код на компютър и Android е изненадващо лесно да се направи! Ето как да направите своя собствен QR код най-лесен за изпълнение.

Някога мислили ли сте, че как да направите QR код е трудно и сложно да се направи! Грешиш, банда, оказва се!

В днешната технологична ера функцията за баркод започна да се заменя с QR код . QR или кодът за бърз отговор има способността да съхранява данни в много по-голям размер от баркода.

В допълнение, QR Code може също така да показва сканирана информация много бързо. Започвайки от текст, уебсайтове, изображения, сега можете дори да прехвърляте пари само чрез сканиране на QR кода.

Само за да знаете, се оказва, че можете, знаете ли, да създадете свой собствен QR код. В тази статия ApkVenue ще разгледа как лесно да правите QR кодове на мобилни телефони и компютри. Вижте го !

Как да направите своя собствен QR код лесно (Актуализация 2020)

Технологията QR Code е разработена за първи път от Denso Wave Corporation от Япония през 1994 г. QR кодовете първоначално са били използвани за проследяване на превозни средства, когато са били произведени.

Наред с напредъка на времето, функцията на QR кода вече стана по-обширна. Можете да знаете, можете да споделяте лична информация или акаунти в социални медии, като използвате QR код.

Със сигурност ви интересува, нали? Поради това, ApkVenue е събрал няколко начина да направите свой собствен QR код, който можете да направите чрез мобилен телефон с Android или iPhone, както и компютър / лаптоп, банда.

Предимствата на QR кода в сравнение с баркода

Въпреки че и двамата функционират за съхраняване на информация, се оказва, че QR Code е далеч по-добър , знаете, в сравнение с баркодовете. Какви са предимствата? Ето някои от тях:

1. Възможност за съхраняване на по-голяма информация

QR кодовете имат голям капацитет за кодиране на данни, като числови, азбучни, канджи, хирагана, катакана, символи и двоични кодове.

QR Code може също така да съхранява цифрови данни до 7089 знака, буквено-цифрови данни до 4296 знака, двоичен код до 2,844 байта и канджи знаци до 1817 знака.

2. По-малък размер

Все още свързани с горните предимства, QR кодовете имат и много по-малък размер от баркодовете, тъй като те могат да съхраняват данни хоризонтално и вертикално.

Следователно, показването на изображение на QR код може да бъде една десета от размера на баркод със същото количество информация.

3. Не се поврежда лесно

QR кодът има марж на грешка до 30% . Това означава, че въпреки че някои от изображенията на QR кода, които имате, са повредени или замърсени, мобилният ви телефон все още ще може да ги чете, стига щетите да не са повече от 30%.

Колекция от начини за създаване на QR код на HP и PC

След като разбрахме повече за QR кода, сега е моментът да влезем в основната дискусия, банда. ApkVenue раздели урока на 2 категории

Как да направите свой собствен QR код на телефон с Android

Всъщност има много приложения за генератор на QR кодове, които можете да изтеглите. В тази статия обаче ApkVenue ще се фокусира върху това да ви научи как да правите QR Code офлайн с помощта на приложението QR Code Generator .

QR Code Generator е най-доброто приложение за генериране на QR Code с разнообразни мощни функции. Можете да създадете QR за контакти, изображения, местоположения в Google Maps и други.

Не само това, можете също да персонализирате вашето собствено изображение на QR код. Като се започне от промяна на цветовете, промяна на типа точка, даване на теми и други.

>>> Изтеглете генератора на QR кодове чрез следната връзка <<<

Не се притеснявайте да търсите как да направите QR код, съдържащ изображения или как да направите карти на QR Code. С генератора на QR кодове можете да го направите практически.

Ако сте изтеглили и инсталирали приложението, можете да видите пълния урок на ApkVenue. Вижте го !

Стъпка 1 - Отворете приложението за генериране на QR кодове

 • Отворете приложението за генериране на QR Code. Можете да изберете типа QR, който искате. Като се започне от Text , Contact , Website , Instagram , WhatsApp и други.

Стъпка 2 - Въведете информацията, която искате

 • Да предположим, че искате да направите карта / местоположение на QR код, можете първо да отворите Google Maps, за да намерите желаното местоположение.
Производителност на приложенията Google Inc. ИЗТЕГЛИ
 • Кликнете върху бутона Споделяне на място , след което изберете Копиране в клипборда .

Стъпка 3 - Създайте свой собствен QR код

 • Отворете отново приложението QR Code Generator. Щракнете върху Сайт вариант на Създаване QR Code страница , след което поставете връзката. Щракнете върху Създаване, за да създадете QR.

 • Можете да персонализирате желания от вас дизайн на QR, от цветове до точки. Ако е така, запазете го, като щракнете върху опцията Запазване .

Стъпка 4 - Готово

Готово, де! Колко лесно е да направите свой собствен QR код на телефон с Android?

Как да направите свой собствен QR код на компютър

Освен приложението на мобилен телефон с Android, можете да направите и QR код на компютър, знаете ли, банда. Можете да направите QR код, като използвате сайт за генератор или Microsoft Excel.

Как да направите QR код с изображения чрез браузър

Ако не искате да се налага да инсталирате това приложение, можете да използвате приложение за браузър, инсталирано на компютър, за да създадете QR код, банда.

 • Стъпка 1: Отворете приложение за браузър на вашия компютър / лаптоп. ApkVenue препоръчва да използвате Google Chrome .
Google Inc. Браузърни приложения ИЗТЕГЛИ
 • Стъпка 2: Въведете адреса www.qrcode-monkey.com в полето за адресната лента , след което натиснете Enter .

 • Стъпка 3: Да предположим, че искате да създадете QR код за вашия личен уебсайт / блог, кликнете върху Въвеждане на съдържание , след което въведете адреса на уебсайта, който искате, в предоставената колона.

 • Стъпка 4: За да добавите ваше собствено изображение или лого към QR кода, изберете Добавяне на изображение на лого , след което изберете Качване .

 • Стъпка 5: Кликнете върху Създаване на QR код, за да създадете свой собствен код. Ако искате да запазите изображението, можете да го изтеглите чрез наличната опция Изтегляне на PNG .

Как да направите QR код с Excel

Кой каза, че Microsoft Excel функционира само за създаване на таблици и обработка на данни? Microsoft Excel също може да бъде инструмент за лесно създаване на QR код офлайн, знаете.

Вижте го !

 • Стъпка 1: Отворете Microsoft Excel , след което създайте нова работна книга .
Офис приложения и бизнес инструменти Microsoft Corporation ИЗТЕГЛЯНЕ
 • Стъпка 2: Щракнете върху раздела Вмъкване , след което изберете Получаване на добавки .
 • Стъпка 3: В полето за търсене въведете QR4Office . След това изберете Добавяне и продължаване .
 • Стъпка 4: Инструментът QR4Office ще се появи от дясната страна на екрана. Въведете желаната връзка в колоната.

 • Стъпка 5: Можете да зададете цвета и фона на QR кода, както и размера на QR кода, който искате. Ако е така, изберете Вмъкване .

 • Стъпка 6: Вашият QR код ще се появи в колоната, която сте избрали в Excel.

Бонус: 3 начина за сканиране на баркодове и QR код на телефони с Android, могат да бъдат без приложения!

Тогава как да разберете дали QR кодът, който сте създали, работи добре? Е, можете да използвате препоръката за приложение за сканиране на QR Code ApkVenue.

За да разберете пълния списък, можете да проверите следните статии:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Това е статията на ApkVenue за това как лесно да правите QR кодове чрез Android телефони или компютри / лаптопи. Дано статията на Джака е полезна за вас, банда!

Ще се видим отново в следващата статия на JalanTikus!

Прочетете също статии за уроци или други интересни статии от Prameswara Padmanaba