7 начина да спестите батерията на iPhone с iOS 10

много потребители се оплакват, че батерията им се изтощава бързо. Ето защо има 7 начина да спестите батерията на iPhone iOS 10

През септември Apple пусна мобилната операционна система версия 10, която предлага безброй нови и снизходителни функции, вариращи от потребители на iPhone 5 до най-новите. Въпреки това, зад своята сложност, батерията отново е жертва, особено старото поколение iPhone. Има ли някакъв начин да спестите батерията на iPhone iOS 10?

Apple винаги подобрява живота на батерията на iPhone, дори най-новите iPhone 7 и iPhone 7 Plus имат най-дългия живот на батерията. Друга история за стария тип iPhone, много потребители се оплакват, че батерията им се изтощава бързо. Ето защо има 7 начина да спестите батерията на iPhone iOS 10, както за потребители на iPhone 7, iPhone 6 и iPhone 5.

  • Това са новите функции на iOS 10, които карат потребителите на Android да преминат към iPhone
  • Най-лесният начин да стартирате iOS приложения на компютър
  • Цените на Apple iPhone 7 започват от 8 милиона, това са спецификациите и наличността

7 начина да спестите батерията на iPhone на iOS 10

1. Изключете Raise to Wake

Актуализацията на iOS 10 носи редица нови функции, една от които е Raise to Wake . Тази функция позволява на iPhone да се включва автоматично при повдигане, така че не е нужно да натискате никакви бутони. В резултат това ще улесни, когато искаме да видим часовника или известията на екрана. Устройствата, които поддържат Raise to Wake, са iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

За съжаление тази функция събужда вашия iPhone по-често, което води до увеличен разход на батерия. Следователно деактивирането на Raise to Wake ще ви помогне да спестите батерията на iPhone. За да го изключите, отворете приложението Settings > Display & Brightness > превъртете надолу, докато видите опцията Raise to Wake> плъзнете превключвателя надясно.

2. Изключете приложенията, работещи във фонов режим

Следващият начин да спестите батерията на iPhone iOS 10 е да деактивирате някои по-малко важни приложения, работещи във фонов режим, известни още като Background App Refresh . Не всички приложения се нуждаят от тази функция, например игри. За приложенията за съобщения обаче тази функция трябва да бъде включена.

Колкото повече приложения получават достъп до функцията Background App Refresh , което означава, че колкото по-високо приложението изяжда батерията ви. За да го деактивирате, отидете в Settings > General > Background App Refresh и изберете приложение, което смятате за по-малко важно.

3. Изключете известията на заключения екран

Приложението, което по подразбиране работи на iOS 10 , ще покаже известие на заключения екран, което включва вашия iPhone за лесно гледане. Това е добре, но отново не всички приложения трябва да използват тази функция. Причината е, че трябва да жертвате живота на батерията.

Колкото по-малко приложения са разрешени, толкова по-малко време е активен екранът, което води до по-добър живот на батерията. За щастие Apple предоставя настройки за персонализиране на известията, които се появяват на заключения екран. Номерът е да отворите Settings > Notifications > изберете приложението и да изключите опцията Show on Lock Screen .

4. Съкратете автоматично заключване

Автоматичното заключване или времето за изчакване преди смартфонът да е в режим на готовност има потенциал да бъде начин за пестене на батерията на iPhone. Ако батерията е всичко за вас, тогава ApkVenue препоръчва да изберете най-краткото време, което е 30 секунди . Така че, когато iPhone е без активност, той веднага ще изчака и ще се заключи.

За нормална ежедневна употреба обаче е по-удобно да използвате 2 минути. Просто се приспособявате към условията. Как да го настроите отворете Настройки > Общи > Автоматично заключване .

5. Уверете се, че сте активирали режим на ниска мощност

Тази функция за пестене на батерията вече присъства в iOS 9. Този режим ще деактивира приложенията, работещи във фонов режим, ще намали яркостта на екрана и ще намали някои ефекти. Освен това работата на процесора също ще бъде потисната, така че да изразходва само малко батерия.

Отново се уверете, че сте активирали този режим на ниска консумация , ако е в състояние, при което трябва да спестите живота на батерията. Например, пътувате дълго. Ако обаче се използва ежедневно, не е необходимо да го активирате, защото това ще попречи на работата на мобилния телефон. За да го настроите, отидете в Настройки > Батерия и включете Режим на ниска мощност .

6. Управление на GPS настройките

Това не означава, че трябва да изключите тази важна функция, но трябва да управлявате кои приложения имат право да използват тази функция за местоположение. Тази функция прави вашия iDevice по-умен, но ако разрешите много приложения, той има потенциал да засмуква батерията бързо.

Е, можете да управлявате настройките си за местоположение, като се насочите към Настройки > Поверителност > Услуги за местоположение , след което превъртете надолу списъка с приложения, за да видите кои приложения имат достъп до вашето местоположение.

7. Изключете намаляващото движение

Различните анимационни ефекти, показани на iPhone, наистина ни развалят очите. За съжаление трябва да го компенсирате с батерия. Следователно можете да помислите да го деактивирате в Настройки > Достъпност > Намаляване на движението .

Това са 7 начина да спестите батерията на iPhone iOS 10, намерена на iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 и други iDevice, работещи с iOS 10. Надяваме се, че тези съвети или методи могат да ви бъдат полезни, ако имате екстри, споделете в колона с коментари. по-долу да.