10 тайни клавишни комбинации на компютъра, могат да се подиграват на приятели!

Нуждаете се от уникален секретен клавишен път, който не само е полезен за вас самите, но и ви позволява да работите с приятели? Тук ApkVenue дава списъка!

Наличието на таен пряк път на компютърно устройство със сигурност ще бъде от голяма помощ за потребителите му.

За съжаление днес все още има много хора, които предпочитат да използват ръчния метод, вместо да използват преки пътища .

Една от причините е, защото много хора не знаят какви са тези тайни преки пътища , банда.

Самият пряк път е вграден по подразбиране на компютърни устройства, така че не е необходимо да инсталирате приложения на вашия лаптоп или компютър.

Искате ли да знаете кои са тайните преки пътища ? Хайде, вижте пълната статия на ApkVenue по-долу.

Тайни клавишни комбинации на компютър

Може би през цялото това време знаете само няколко често срещани клавишни комбинации като CTRL + S, CTRL + C, CTRL + Z и други.

Но се оказва, че има толкова много, знаете ли, тайни клавишни комбинации, които можете да използвате, дори да работите с приятели, банди.

Вместо да ви е любопитно, тук ApkVenue дава някои тайни клавишни комбинации, които са най-уникалните и подходящи за работа с вашите приятели!

1. Заключете компютъра

Много хора не знаят, че всъщност има много по-практичен и по-бърз начин за заключване на компютър, банда.

Ако обикновено първо трябва да щракнете върху няколко менюта, тогава с клавишната комбинация CTRL + L можете да заключите компютъра си много лесно.

Можете също да използвате този пряк път, за да работите с приятели, които обичат да бъдат наистина сериозни, когато играят компютър, банда. Гарантирано да бъдете раздразнени.

2. Затворете всички раздели на браузъра

Отново отворете браузъра и има толкова много раздели, които отваряте, че се чувствате мързеливи да ги затворите един по един? Със сигурност много от вас са преживели това, а, банда.

Може би някои от вас избират метода, като щракват директно върху бутона X (затваряне) в горния десен ъгъл.

Всъщност трябва само да натиснете клавишите ALT + F4 на клавиатурата, след което всички раздели и прозорците на браузъра веднага ще се затворят.

Не само браузърът, можете да затворите всички приложения с този пряк път . Уау, можеш ли да работиш върху приятелите си, които се забавляват, играейки игри, банда. Здрасти здрасти здрасти ...

3. Върнете се на работния плот незабавно

Какво правите, когато имате много програми отворени на вашия компютър и искате да се върнете на началната страница на работния плот? Затваряне едно по едно или щракване в долния десен ъгъл на екрана?

Е, ако все още правите двата метода по-рано, отсега нататък опитайте да използвате тайния клавишен клавиш , банда.

Методът е много лесен, трябва само едновременно да натиснете клавишите Win + D на клавиатурата, след което компютърът автоматично ще покаже екрана на работния плот.

4. Направете прозрачен целия Windows

Понякога има моменти, когато отваряте много прозорци на компютъра си, тогава изведнъж има нещо, което изисква да погледнете страницата на работния плот.

Може би за да направите това, ще намалите всички прозорци или просто щракнете върху „ показване на работния плот “ в долния десен ъгъл на екрана.

Но знаете ли какво, ако тези два метода не са достатъчно практични за вас, знаете ли, банда.

Проблемът е, че само като едновременно натиснете и задържите клавишите Win + Comma (,) , можете да направите всички отворени прозорци прозрачни, така че екранът на работния плот да се вижда.

5. Мащабиране на екрана

Друг уникален пряк път, който можете да използвате, за да работите с приятели, е Win + Plus (+) или Win + Minus (-) .

И двата преки пътища функционират за увеличаване и намаляване на екрана на компютъра, банда.

За тези от вас, които искат да работят върху приятели, този пряк път е идеален за вас, банда.

Други тайни клавишни комбинации . . .

6. Минимизиране на всички Windows

Търсите най-бързия начин да минимизирате някои от отворените в момента прозорци на приложения? Спокойно, как така има начин, банда!

Вместо да натискате бутона за минимизиране многократно, за да го затворите, трябва просто да опитате пряк път Win + M, за да минимизирате всички прозорци.

В допълнение, можете също така да увеличите всички тези прозорци едновременно, като натиснете клавишите Win + Shift + M , банда.

По този начин не губите много време само с щракване върху бутоните за минимизиране и максимизиране .

7. Изтрийте файловете за постоянно

Имате файл, който е поверителен или личен и искате да го изтриете за постоянно, така че другите хора да не го намерят?

Може би много от вас изтриват файлове на вашия компютър, като избират опцията или бутона за изтриване на клавиатурата.

Въпреки че всъщност не изтрива файла, знаете ли, банда. Файлът автоматично ще отиде в папката на кошчето.

И така, за да го изтриете за постоянно, без да „спирате“ първо в папката на кошчето, като едновременно натиснете комбинацията Shift + Delete , банда.

8. Създаване на виртуален работен плот

За потребителите на Windows 10 трябва да сте запознати с функцията за виртуален работен плот, която позволява на потребителите да изглеждат с множество работни плотове.

Може би много от вас все още използват старомодния начин, който е да щракнат първо изгледа на задачата в лентата на задачите, за да създадат виртуален работен плот.

Въпреки че за повече практичност можете да използвате клавишната комбинация Win + CTRL + D, за да започнете да създавате виртуален работен плот, знаете ли, банда.

9. Отворете диалоговия прозорец Изпълнение

Като потребител на компютър има моменти, когато трябва да отворите диалоговия прозорец Изпълнение , за да направите нещо.

За съжаление все още има много хора, които не знаят как да отворят този диалогов прозорец Изпълнение, банда.

Е, за повече практичност можете да използвате клавишната комбинация Win + R, за да го отворите, банда.

10. Отворете File Explorer

File Explorer е програма, която потребителите трябва да отворят, когато използват компютър, като се има предвид, че тук можете да получите достъп до всички файлове, съхранявани на компютъра.

Е, за тези от вас, които все още използват стария начин за отваряне на File Explorer, има специален пряк път, който можете да използвате, за да го направите по-бърз и практичен, когато искате да го отворите, банда.

Прекият път е Win + E, който ще ви отведе директно до File Explorer.

Е, това бяха 10 тайни клавишни комбинации на компютър или лаптоп, които освен че носят ползи за себе си, можете да ги използвате и за работа с приятели, банди.

От 10 преки пътища, които ApkVenue спомена по-горе, кой от тях използваш най-много, банда? Напишете отговора в коментарите по-долу, да!

О, да, ако имате други уникални преки пътища , напишете ги и в колоната за коментари, банда!

Прочетете също статии за съвети или други интересни статии от Shelda Audita .