Устадж Яка: Можете ли все още да виждате духове по време на гладуващия месец?

По време на гладуващия месец Аллах е окован от Аллах SWT. Но какво ще кажете за духове? Можем ли да видим духове през гладуващия месец?

Въпрос

Assalamu'alaikum Wr. Wb.

Аз съм Гиланг, бъдещ съпруг на жена, която тепърва трябва да намеря. Ако Ustadz има препоръка за жена, че мога да направя законно събрание, можете да го докладвате. Това е въведението.

Така че по време на този пост, има много практики на поклонение през нощта. Започвайки от таравих молитва, витхир, до събуждане за сахур; докато съм страхливец. Въпросът ми е, ако дяволът е окован през месеца на гладуване, така че през нощта на месеца на гладуване не можем да видим духове, нали? Да, има различни видове изяви, Ustadz. Работата е честно казано, мързелив съм да събудя сахур, страхувайки се да видя призраци

Wassalamu'alaikum Wr. Wb.

Гиланг Пермана, на 26 години

  • Устадж Яка: Вярно ли е, че Сатана е вързан по време на гладуващия месец?
  • Устадж Яка: Какво е Решението за поглъщане на плюнка по време на гладуване?
  • Ustadz Jaka: Какво е решението за използване на WiFi без разрешение?

Отговор

Wa'alaikumsalam Wr. Wb.

За да отговоря на въпроса на брат Гиланг, в статията Наистина ли Сатана е обвързан през месеца на гладуването? Бях споменал, че Сатана наистина е в окови. В него също беше споменато, че демоните и призраците са различни. Тогава, все още ли можете да видите призраци през този месец Рамадан? Отговорът е все още.

Все още можем да видим духове през този пост. Защото самите призраци не са демони, които са включени в Божия списък с окови през гладуващия месец. Призраците са проекции на Корин (спътник джин), които идват от починали хора. За разлика от духа, който се завръща в отвъдното след смъртта, Корин, който е джин, ще остане безсмъртен до края на света.

Dan demikianlah Kami jadikan bagi tiap-tiap nabi itu musuh, yaitu setan-setan (dari jenis) manusia dan (dari jenis) jin, sebahagian mereka membisikkan kepada sebahagian yang lain perkataan-perkataan yang indah-indah untuk menipu (manusia). Jikalau Tuhanmu menghendaki, niscaya mereka tidak mengerjakannya, maka tinggalkanlah mereka dan apa yang mereka ada-adakan. (Q.S. Al-An'am 6:112)

Е, в този стих се казва „Сатана от един вид джинове“. Така че е ясно, че демоните са различни от джиновете и различни от духовете. Така че е ясно, че призракът ще остане в гладуващия месец. Ако все още се съмнявате, че демоните се различават от призраците, дяволските чипове не са същото като призрачните чипове, нали?

Как виждаме духове? Този призрак, който е джин, може да се проектира при определени условия, може да е през нощта, на влажно място и други. Това е така, защото те могат да бъдат проектирани в очите ни само с определена честота. Можете да прочетете повече подробности за наблюденията на духове в статията Това е научното обяснение зад появата на духове през нощта .

Брат Гиланг не трябва да се страхува да събуди сахур. Защото сахур през гладуващия месец определено е с останалите. И отново, сахурът е важен, за да направим гладуването ни гладко и да не е хаотично поради оплаквания от слабост или глад по време на гладуване. Не се страхувайте от призраци, те са различни по природа от нас. Аллах знае най-добре .