лесен начин за копиране и поставяне на съдържанието на отпечатана книга в текст на компютър

Обикновено, когато работите по задания в училище или колеж, трябва да вземете цитат от книга. И така, ApkVenue иска да ви даде лесен начин за копиране и поставяне на съдържанието на отпечатана книга в текст на компютър.

За тези от вас, които все още учат в училище или колеж, обикновено при работа по задачи трябва да вземете откъси от книги. Но със сигурност сте мързеливи, ако трябва да въведете изречение в книгата. Особено ако думите, които искате да цитирате, са много, например цяла страница . И така, ApkVenue иска да ви даде лесен начин за копиране и поставяне на съдържанието на отпечатана книга в текст на компютър.

 • Как да копирате автоматично бележник в документ на Microsoft Word
 • Как да направите уникални снимки чрез конвертиране на снимки в текст
 • Как да създадете автотекст на Android

Използваният метод е OCR ( оптично разпознаване на символи ). Начинът, по който OCR работи, е да разпознава написаното в изображението и да го преобразува в цифрови текстови символи. ApkVenue веднага ми каза стъпките, да!

Лесният начин за копиране и поставяне на съдържанието на отпечатана книга в текст на компютър

 • Подгответе сканирано изображение на книгата, която искате да цитирате. Опитайте се да сканирате или снимате книгата си с висока разделителна способност и да се уверите, че върху нея няма петна или драскотини.
 • Можете първо да изтеглите следния софтуер . Името му е FreeOCR . След това инсталирате както обикновено. Можеш да го направиш.
Приложения Производителност Paperfile ИЗТЕГЛЯНЕ
 • Веднъж инсталиран , отворете програмата. След това щракнете върху червения X, за да изтриете съществуващия текст по подразбиране . Този текст всъщност е кратка инструкция, използваща програмата FreeOCR .
 • Щракнете "Open" , за да отворите на сканиран файл или снимка на вашата книга.
 • Изберете сканираното изображение или снимка на книгата, която искате да използвате като текст. Продължавайте да натискате „Отваряне“ . Можете да изберете повече от едно изображение или страница.
 • Щракнете върху "OCR", за да стартирате OCR процеса. Ако въведете повече от едно изображение, можете да изберете „OCR Current Page“, за да обработите само една страница, или да изберете „OCR All Pages“ за всички страници наведнъж.
 • Изчакайте процеса на OCR да се стартира. Продължителността на този процес ще зависи от количеството текст в изображението, което сте въвели.
 • След като се появи текстът, погледнете всяка дума, за да видите дали има грешки при четенето на текста. Защото точността на думите зависи и от яснотата на сканирането на вашата книга.
 • След това можете да блокирате част или целия текст за копиране в друга програма. Можете също да запазите като файл * .txt (Notepad), * .doc (Microsoft Word) или RTF.

Е, сега можете да промените текста в печатаната си книга в напечатан текст, който можете да копирате, поставите и редактирате по желание. Този метод трябва да бъде наистина полезен, ако сте в кратък срок . Например задачи, които се дават само един ден, или нямате време, защото сте заети с друга работа. Късмет!