колекция от функции и предимства на най-новия Android 10 през 2019 г.

Google официално обяви Android 10 да бъде името на най-новия Android Q. Отделно от това, какви са характеристиките и предимствата на Android 10? Хайде, вижте отзивите!

Няма нужда да чакате повече! Google изненадващо обяви официалното име на операционната система Android, която е наследник на серията Android 9.0 Pie.

Android 10 официално става името Android Q, оставяйки тенденцията да се използват сладки имена на храни, като KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, Oreo и Pie.

Тогава защо Google реши да не използва името сладка храна повече? И какви са характеристиките и предимствата на Android 10, които ще бъдат представени? Вижте отзивите!

Google обявява Android 10 за официално име на Android Q

Android Q Beta е била освободена, тъй като 13-ти март 2019 г. И може да се ползва от няколко устройства, например Google Pixel серия , като се започне от старата серия до късно в този момент.

Оттогава много хора спекулират с името на сладкото лакомство, което ще отбележи тази нова серия Android OS. Като се започне от Quiche , Queijadas , Queen of Puddings и други.

Докладвайки от The Verge , Google изненадващо обяви официалното име на Android Q, което се очаква да бъде официално пуснато през сухия сезон тази година.

Източник на снимки: 9to5google.com

Да! Android 10 е официалното име на операционната система Android, оставяйки тенденцията към имената на сладки храни ( десерти ), които дори се използват поне през последните 10 години.

Това също означава, че в бъдеще използването на серия, използваща числа, ще стане стандарт. Например години с Android 11 и т.н.

Защо Android 10 вече не използва името сладка храна?

Стартирайки изявление на Sameer Samat , вицепрезидент на Product Management за Android, се казва, че именуването с десерт е по-малко познато в световен мащаб, особено в няколко държави.

Подобно на „пай“, който не е просто сладка храна, „близалка“, който е труден за произнасяне поради сходството на произношението на „L“ и „R“ на няколко езика, на „marshmallow“, който не е добре известен в някои държави.

Освен това Android вече се превърна в глобална марка, която по закон е длъжна да бъде разбрана от всички кръгове. Така че в бъдеще Android ще бъде сортиран по числа, банда.

Заедно с това Google обяви и „еволюцията“ на Android, като направи някои промени в логата и иконите, които те използват.

Както съобщава GSMArena , логото "android" променя използвания шрифт .

Където изглежда по-просто с няколко извити страни, които отразяват дизайна на потребителския интерфейс, който ще се използва в бъдеще.

Иконата на зеления робот също се е променила, където логото на Android този път използва само главата. Докато частта от тялото беше премахната от използването на логото.

Google също променя цвета на иконата на синкаво-зелен, което в сравнение с предишната версия ще бъде по-лесно да се види, особено за някои страдащи от далтонизъм.

Колекция от функции и предимства на най-новия Android 10 2019

Android Q Beta, която навлезе в шестата си серия, има редица функции и предимства в сравнение с предишната серия.

Коя ще бъде основната функция в Android 10 по-късно?

1. Последен тъмен режим

Източник на снимки: gadgethacks.com

Както е добре известно, Android 9.0 Pie също има тъмен режим или Dark Mode, въпреки че все още не е перфектен.

На Android 10 Google подобри тъмния режим. Белите елементи ще станат тъмно сиви, а някои елементи, като известия и менюта, ще станат черни.

Този тъмен режим ще работи и за други приложения, като Instagram и WhatsApp.

2. По-сложни опции за известяване

Следващата последна функция на Android 10 е, че ви позволява да игнорирате известията, като плъзнете надясно.

Преди това, чрез плъзгане наляво или надясно, можете да игнорирате известията. Но на Android 10 сега, ако решите да плъзнете наляво или надясно, за да издадете опции за известяване, банда.

3. Навигация с жестове

Android 10 също така увеличава максимално използването на екранната навигация с жестове, което я прави по-интерактивна с потребителя.

В следващите няколко актуализации може би опцията за навигационната лента ще започне да бъде изоставяна в процес на разработка и ще се превключва с жеста в долната част на екрана наляво и надясно.

Други функции и плюсове на Android 10 ...

4. По-богат избор от теми

Android 10 предлага и по-широк избор от опции за теми за персонализиране на потребителския интерфейс (UI). Започвайки от избора на цветове, шрифтове и форми на икони на потребителския интерфейс.

5. Екранната снимка следва формата на екрана

Източник на снимки: 9to5google.com

Android 10 също има функция, при която потребителите могат да избират да заснемат екранни снимки, следвайки формата на екрана на мобилния телефон.

Ако вашият мобилен телефон с Android има изрез или крива, тогава екранната снимка на Android 10 ще следва формата на екрана на вашия мобилен телефон . Включително и за извитата страна ( заоблен ъгъл ).

6. Специален бутон за спешни случаи

Ако в миналото функцията за спешни случаи беше малко трудна за намиране, сега на Android 10 трябва само да задържите бутона за захранване за няколко секунди, за да я активирате.

Опцията за спешни случаи ще се появи под опцията за рестартиране или изключване на смартфона Android.

7. WiFi споделяне с QR код

Източник на снимки: androidpolice.com

Е, най-новите функции и предимства на Android 10, това може би е характеристиката, която WiFi ценителите чакат.

Вместо да се налага да говорите тук и там, за да видите пароли за Wifi на нашите приятели, на Android 10 можете да споделяте пароли за Wifi просто с помощта на QR код.

8. Музикален плейър на Винаги на дисплея

Друга нова функция и предимство на Android 10 е, че когато възпроизвеждате музика , песента, която слушате, автоматично ще се покаже на заключения екран , особено на смартфоните с винаги показаната функция .

9. Режим на работния плот

След това Android 10 също така предлага функция за настолен режим като тази, която някога е присъствала на Samsung Dex, която позволява работа със смартфон като компютър.

Е, Android 10 ще предложи подобни функции, но без да са необходими допълнителни инструменти като Samsung Dex. Не е ли интересно?

10. Контрол на поверителността

Android 10 също така осигурява гъвкавост в контрола за поверителност . Подобно на настройките за местоположение, можете да направите няколко неща, а именно, че то може да се използва през цялото време, само когато приложението се използва или никога.

11. Поддръжка на сгъваеми екранни устройства

Източник на снимки: androidauthority.com

Android 10 също е подготвен да побере потребителския интерфейс, който ще се използва на смартфони със сгъваем екран , което ще бъде тенденция през следващите няколко години.

Например, Samsung Galaxy Fold или Huawei Mate X, които бяха обявени тази година, банда.

12. Менюто за споделяне е по -подобрено

В системата Android 10 менюто за споделяне е получило няколко корекции в сравнение с предишната версия. Така че връзките или медиите за споделяне могат да бъдат достъпни по-бързо от потребителите.

13. Дълбочина Фотоефекти

Android 10 има повече фотоефекти, включително прави снимките по-фокусирани и изглажда ефекта на боке.

Не забравяйте, че и други ефекти на камерата като напреднали 3D и добавена реалност също са максимизирани на Android 10.

14. Опция за запис на екран по подразбиране

Източник на снимки: gadgethacks.com

Тогава интересното за Android 10 е, че вече не е необходимо да инсталирате приложение за записване на екран на трета страна, за да записвате дейности, например докато играете игри.

Тук Google ще предостави директно приложение за запис на екрана, особено на смартфони с чистата операционна система Android!

15. Други функции и предимства на Android Q

В допълнение към функциите и предимствата на Android 10, които бяха разгледани по-горе, има много нови неща, които ще бъдат представени в следващите няколко актуализации .

Освен това операционната система Android 10 все още не е окончателна и в момента все още е в бета фаза, която ще бъде пусната за обществеността едва през сухия сезон тази година.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Видео: Ето още по-уникални и сложни функции и трикове за Android Q!

Е, това е преглед на най-новия Android 10 заедно с неговите функции и предимства. За тези от вас, които не са го разбрали, по-добре изчакайте официалната дата на пускане, банда!

От набора от функции по-горе, коя е полезна за вас? Нека споделим вашето мнение в колоната за коментари по-долу и не забравяйте да сте в крак с информацията на JalanTikus.com.

Прочетете също статии за Android OS или други интересни статии от Andini Anissa