5 приложения за камери, които поддържат суров формат на android

Не всички смартфони с Android са оборудвани с камера, способна да прави снимки във формат RAW. Е, тук има 5 приложения за камери, които поддържат RAW формата на Android.

Сега смартфоните започват да се появяват, оборудвани с камери с възможност за създаване на снимки във формат RAW. Както е известно, снимките във формат RAW имат повече предимства при обработката им, в сравнение с JPEG формата. Не всички смартфони с Android обаче са оборудвани с камери, способни да правят снимки във формат RAW. И така, ето 5 приложения за камери, които поддържат RAW формата на Android .

  • 7 най-новите приложения за полупрозрачни камери за Android, наистина ли?
  • Доян Селфи? Това приложение може да направи вашите снимки за селфи още по-пикантни
  • 4 най-добри приложения за Android камера за редактиране на снимки

Защо всички смартфони с Android не са оборудвани с тази възможност? Тъй като форматът RAW отнема много място за съхранението му, освен това очите на обикновените потребители ще усетят, че снимките в JPEG формат са доста добри.

5 приложения за камера, които поддържат RAW формат на Android

1. Камера FV-5

С Camera FV-5 ще се сблъскате с контролна повърхност, която прилича на DSLR камера. С помощта на това приложение ще намерите ръчно управление на камерата. За разлика от приложението Camera 360, което осигурява много режими на снимане за по-лесно, Camera FV-5 предлага само опции за ръчни настройки, така че вие ​​сте по-гъвкави в управлението им, за да можете да създадете добри снимки.

FlavioNet Photo & Imaging Apps ИЗТЕГЛЯНЕ

Има 2 версии на това приложение, а именно Lite и Pro за IDR 49,560. Във версията Pro ще получите функция, която ви позволява да създавате снимки във формат RAW.

2. AZ камера - Ръчна Pro Cam

Почти същото като Camera FV-5, приложението осигурява и ръчни настройки, за да получи максимални резултати от изображението. Разликата е, че AZ Camera предлага безплатна функция RAW изображение . Чрез надграждане до версията Pro чрез приложението можете да получите неограничени функции за видеозапис, хистограми на живо и т.н.

Снимки и изображения Hecorat Camera Apps ИЗТЕГЛЕТЕ

3. По-добра камера

Може да се каже, „По-добра камера“ наистина е най-доброто приложение за камера на Android. Това приложение за камера осигурява различни режими на снимане, които можете да използвате при нужда. Въпреки че има безплатна версия, плащайки за Pro версията, ще получите много допълнителни функции. Срамно е, че функцията RAW изображение поддържа само няколко устройства . Освен това, по-добра камера е много способна да се използва благодарение на режими като Pre-shot , HDR + , Night Mode , панорами с висока разделителна способност , премахване на обекти и т.н.

Приложения Фото и изображения Almalence ИЗТЕГЛЯНЕ

4. Камера Mi2raw

Следва Mi2raw, който върши наистина добра работа за създаване на RAW снимки. Това приложение е безплатно, но за съжаление само няколко устройства с Android го поддържат, като Xiaomi Mi2, Mi3, LG G2 и OnePlus One. Ако вашият смартфон не се поддържа, по-добре не го инсталирайте, защото той няма да се отвори.

Приложения Снимки и изображения MaGin ИЗТЕГЛЯНЕ

5. Ръчна камера

Ръчната камера е почти същата като цифрите 1 и 2, както подсказва името, това приложение ще ви даде опит в използването на ръчен режим на камерата. Така че ще се сблъскате с дисплей с контроли като на DSLR камера. Това приложение обаче е същото като номера 3 и 4, където това приложение поддържа само устройствата, които поддържа. За да разберете дали вашият смартфон поддържа ръчна камера или не, можете да инсталирате Съвместимост с ръчна камера.

Приложения за снимки и изображения Geeky Devs Studio ИЗТЕГЛЯНЕ Приложения за снимки и изображения Geeky Devs Studio ИЗТЕГЛЯНЕ

Снимките с RAW формат могат да се считат за чисти файлове, така че по-късно можете да ги запазвате и обработвате, както желаете в бъдеще. Спомняте ли си тогава, когато бяхте във филмовата ера? Може би сте запознати с клишето / негатива на снимка, която е важна, за да може да бъде отпечатана отново, отново и отново. Сега RAW файловете могат да се приемат като клишета / негативи на снимка .

Така че, нека свикнем да правим RAW файлове от всеки важен момент в ежедневните ви снимки!