4 начина за лесно отваряне на блокирани сайтове

В момента много уебсайтове са блокирани от правителството на Индонезия. Но ако искате да получите достъп до него, следвайте методите, които JalanTikus предоставя.

Индонезия е една от страните с най -строгите интернет разпоредби в света. Много списъци с уебсайтове, които са жертви на строгостта на тези разпоредби и в крайна сметка са недостъпни в Индонезия.

Оказва се обаче, че има няколко начина за достъп до тези блокирани сайтове. Искате ли да знаете как? Ето 4 начина, по които можете да използвате, ако искате да влезете в блокиран сайт .

  • 5 най-добри учебни сайта за Photoshop за 2018 г.
  • Splashy Nikahsirri.com, това са 5 сайта, които се оказват еднакви!
  • 7 сайта за гледане на безплатни филми и най-доброто за заместване на IndoXXI, най-новото 2021!

Как да отворите блокирани сайтове

1. Използвайте VPN

VPN или съкращение от Виртуална частна мрежа е връзка между една мрежа и друга частно чрез интернет мрежата. VPN може да ви позволи достъп до блокиран сайт от вашата домашна мрежа.

Ако използвате Android, начинът е да отидете в Settings> на Wireless & Network, изберете More> VPN . След това натиснете иконата „+“ в горния десен ъгъл и попълнете полетата, както е показано по-долу.

Име: VPN Grais Тип: Адрес на PPTP сървър: us1.vpnbook.com

Е, горният пример използва американски сървър, но има и няколко други сървъра. Ето списъка:

  • euro217.vpnbook.com (Европа)
  • евро 214.vpnbook.com (Европа)
  • us1.vpnbook.com (САЩ)
  • us2.vpnbook.com (САЩ)
  • ca1.vpnbook.com (Канада)
  • de233.vpnbook.com (Германия)

2. Използване на прокси уебсайт

Прокси е сървър, който ви позволява да се свързвате и да „напускате“ мрежата си. Чрез използване на прокси при сърфиране в киберпространството, вашият IP ще бъде покрит и трафикът на данни ще се чете като трафик от прокси сървъра.

Има много видове прокси за отваряне на блокирани сайтове, но най-често срещаните и лесни за използване са уеб базирани прокси сървъри . Има много сайтове, които изброяват прокси, които можете да използвате, един от които е proxy.org . След като влезете в сайта, изберете един от прокси сайтовете, налични в мрежата.

Ако е така, въведете адреса на уебсайта , който искате да посетите, в предоставената колона и уебсайтът, който искате, ще се отвори веднага. Но имайте предвид, винаги променяйте прокси уебсайта, който използвате, така че да не бъде лесно известен и блокиран, момчета .

3. Заменете URL с IP

Знаете, че уебсайтът, който е блокиран, понякога се блокира само според URL адреса . Използвайки блокиран IP адрес на уебсайт , той успя да се отвори в някои случаи. Тогава как да разберете IP адреса на уебсайт?

Как да отворите блокиран сайт с IP е чрез командния ред на вашия компютър, като въведете CMD в полето за търсене . Когато се отвори, напишете „ping www.namawebsite.com“ и натиснете Enter. След това ще се появи IP на уебсайта, копирайте го и го поставете във вашия браузър.

4. Променете прокси мрежата в браузъра

Можете също така да зададете прокси на вашия браузър Chrome за достъп до блокирани сайтове. Методът също е много лесен, отидете в Настройки или Настройки в Chrome, след това превъртете надолу, докато намерите Разширени или Покажи разширени настройки.

° С

След това потърсете Настройки за отворен прокси и ще се появи нов прозорец, съдържащ Интернет свойства. Щракнете върху Connections , след това изберете LAN настройки , проверете опциите „Използване на прокси .....“ и „Bypass proxy ...“ .

Обратно в Chrome, отворете freeproxylist.net, за да попълните по-рано адресите и порта в прозореца LAN Settings. След това намерете прокси с добро качество , копирайте и поставете IP и порта в прозореца LAN Settings.

Това са 4 начина за отваряне на сайтове, които са блокирани от интернет доставчиците в Индонезия. Имайте предвид, че JalanTikus предлага трик за достъп до него, използвайте този метод отговорно, момчета !