как да проверите най-новия онлайн данък върху превозните средства 2021

Искате ли да знаете как да проверите данъка върху превозното средство онлайн чрез мобилния си телефон? Хайде, вижте обяснението от ApkVenue, за да го направите!

Сега не е нужно да се занимавате с въпроси и дълги опашки на гишето на Samsat Office, знаете ли! Сега има начин да проверите данъците върху превозните средства онлайн .

Особено за тези от вас, които са заети с работа, за да нямате време да стоите на опашка, защото нямате много време, тези съвети от ApkVenue наистина ще ви помогнат!

Този метод може да се използва, където и да се намираме, защото всяка провинция вече има онлайн заявление за данък върху превозни средства, наречено приложението e-Samsat.

Понастоящем правителството на Република Индонезия все повече подобрява онлайн базираните услуги, за да подобри качеството на публичните услуги.

Тогава, как проверявате данъците върху превозните средства онлайн? Лесно, наистина! Можете да следвате стъпките от ApkVenue по-долу!

Проверете данъка върху превозните средства онлайн чрез приложението e-Samsat

Проверката на данъците върху превозните средства онлайн е много лесна, трябва само да използвате приложението e-Samsat .

Просто използвайте мобилен телефон с Android и попълнете данните на табелата на превозното средство, можете да проверите данъците на превозните средства онлайн за много кратко време.

Трябва да знаете, че всичко, свързано с данъците върху превозните средства, се извършва от Регионалната агенция за данъци и такси въз основа на информация за PKB (данък върху моторните превозни средства).

Агенцията отговаря за получаването на данъчни плащания чрез местната данъчна онлайн система и отговаря за процеса на проверка на данъците за автомобили и мотоциклети в системата за данъци върху моторните превозни средства (PKB).

Сега можете да направите как да проверите данъка върху превозното средство онлайн чрез мобилен телефон със следните стъпки:

 1. Изтеглете онлайн данъчното заявление от Google Play Store и App Store чрез HP. Можете също да изтеглите чрез връзката по-долу. Помощни програми за ИЗТЕГЛЯНЕ
 2. След изтеглянето въведете личните си данни и данните за превозното средство.
 3. За да разберете стойността на данъка върху моторните превозни средства, натиснете меню Регистрация
 4. Следвайте инструкциите за попълване на формуляра в заявлението.
 5. След попълване на формуляра ще получите информация за данъчната стойност, датата на падежа и дължимата регистрация на превозното средство.
 6. Също така ще получите код за банково плащане, който вече си сътрудничи по отношение на плащането.

Ако искате да проверите данъците върху превозните средства по интернет, всичко, което трябва да направите, е да посетите официалния уебсайт, който е Cekpajak.com .

>> Проверете приложението E-Smart според провинцията в Google Play Store <<

Проверете данъка върху превозните средства онлайн чрез уебсайта

В допълнение към използването на заявлението за проверка на данъка върху превозните средства, можете също да проверите данъка си за мотоциклети или автомобили чрез сайта Cekpajak.com.

Просто подгответе достатъчно квота за достъп до официалния уебсайт за проверка на данъци върху превозните средства. За да бъдете по-ясни, прочетете стъпките по-долу!

 1. Посетете сайта Cekpajak.com. Jaka е подготвил списък от сайтове за провинция по-долу!
 2. След като сайтът се отвори, попълнете данните за превозното средство в наличната колона, започвайки от играта на превозното средство, номера на регистрационния номер и серийния номер.
 3. Въведете също последните 5 цифри от данъчния номер на превозното средство и изберете регистрираната провинция на данъка върху превозните средства.
 4. Щракнете върху бутона Проверка и изчакайте данни от E-Samsat Polri относно данъка върху вашия автомобил.

За да ви улесни да проверявате данъците върху превозните средства онлайн , ApkVenue предостави няколко официални уебсайта от няколко провинции.

Следва списък на официалните провинциални уебсайтове на e-Samsat, които могат да бъдат достъпни чрез интернет:

 • DKI Джакарта: Уебсайт за проверка на данъка върху превозните средства на DKI Джакарта |
 • Централна Ява: Уебсайт за проверка на данъка върху превозните средства на Централна Ява |
 • Източна Ява: Уебсайт за проверка на данъка върху превозните средства в Източна Ява |
 • Западна Ява: Уебсайт за проверка на данъка върху превозните средства в Западна Ява |
 • Banda Aceh: Уебсайт за проверка на данъка за превозни средства в Banda Aceh |
 • Riau: Уебсайт за проверка на данъка върху превозните средства на Riau |
 • Острови Риау: Уебсайт за проверка на данъка върху превозните средства на островите Риау |
 • Централен Сулавеси: Уебсайт за проверка на данъка върху превозните средства в Централен Сулавеси |

За информация относно проверката на данъците върху превозните средства чрез уебсайтове в провинциите, които ApkVenue не е споменал, всичко, което трябва да направите, е да посетите сайта Cekpajak.com.

Трябва само да въведете номера на превозното средство и провинцията, където обикновено плащате данъци върху моторните превозни средства.

Начинът за проверка на данъците върху превозните средства онлайн, който ApkVenue обясни, е лесен за следване, нали? Сега можете да спестите време, като използвате онлайн приложението за проверка на данъка върху моторните превозни средства . Не забравяйте да платите данъци!

Късмет!

Прочетете и статията за Tech Hack от Nabila Ghaida Zia