как да тествате колко силна е антивирусната програма, която използвате

Прочетете до края на тази статия за лесен начин да тествате колко здрава е антивирусната и защитната стена на вашия компютър. Спокойно, няма опасни файлове, които трябва да използвате в този тест.

Сигурни ли сте, че антивирусът и защитната стена, използвани на вашия персонален компютър, работят правилно и могат да предпазят всички съществуващи вируси? Какво ще стане, ако антивирусът и защитната стена , които сте използвали досега, не работят и вместо това приспособяват различни заболявания като вируси и зловреден софтуер на вашия компютър?

Така че, продължете да четете тази статия, докато изтече, за да откриете лесен начин да тествате колко здрава е антивирусната и защитната стена на вашия компютър . Спокойно, няма опасни файлове, които трябва да използвате в този тест.

  • 10 най-добри антивирусни приложения за Android за вашия смартфон
  • Не инсталирайте това антивирусно разширение в браузъра, ако не искате да получите вирус!
  • ОПАСНОСТ! Ето 3 знака Вашият компютър е заразен с фалшив антивирус

Как да тествате колко мощна е компютърната антивирусна програма и защитна стена

Има няколко теста, които можете да опитате, без да се налага да инсталирате определен софтуер на компютъра. Най-лесният начин е да посетите следните уебсайтове и да следвате всички инструкции, които използват. Ако можете да го преодолеете добре, уверете се, че компютърът ви е защитен от различни заплахи, като вируси и злонамерен софтуер, които се разменят в интернет.

1. Тествайте колко силна е защитната стена с щитове нагоре!

Тестът, който трябва да опитате да проверите колко силен е вашият защитен софтуер, е да посетите Shields Up! . Този уебсайт ще тества подробно 1000 порта на компютъра и ще ви каже резултатите от теста. Ако само един порт е злонамерен, ще бъдете уведомени. Това означава, че е време да смените защитната стена , която сте използвали.

2. Тест за сигурност на браузъра с Panopticlick

Друг тест, който можете да изпробвате, е чрез сайт, наречен Panopticlick . Този уебсайт ще изпълни кратък тест, който може да докаже дали уеб браузърът, който сте използвали, може да блокира всякакви заплахи. Тези заплахи включват проследяващи реклами (реклами, които записват поведението на потребителите), невидим тракер, защита срещу софтуер на трети страни и защита срещу пръстови отпечатъци . Ако тези тестове не успеят да извършат браузъра, е време да използвате друг софтуер на браузъра.

3. Колко труден антивирусен тест с EICAR

Сега това е важно. Не се доверявате на антивируса, който използвате, ако не е тестван по следните методи. EICAR или Европейската експертна група за IT-сигурност създава няколко файла, които могат да проверят колко надежден и отзивчив е антивирусът, който използвате. Можете да намерите файловете на следната връзка . Файлът е фиктивен или фалшив вирус файл, който "трябва" да се открие веднага с антивируса. Ако антивирусът не реагира, тогава е почти сигурно, че вашият антивирус не е толкова силен.

Има три начина, на които можете да разчитате, за да тествате колко силна е антивирусната, защитната стена и уеб браузъра, които използвате на вашия компютър. Ако сме пропуснали нещо, не се колебайте да оставите мнението си в коментарите по-долу.

Avast Software Antivirus & Security Apps ИЗТЕГЛЯНЕ