спешно! ето 4 причини да скриете вашия ip адрес

В днешната интернет ера рискът от киберпрестъпления все повече се разраства. Така че, трябва да се защитите, едно от които е скриването на вашия IP адрес. Това е причината.

Около двама от трима души в света използват Интернет в ежедневието си. Дали да получите информация, да добавите прозрение, като средство за забавление, да поздравите приятели чрез социалните медии и много други. Самият свят на мрежата е много широк, трябва да бъдете по-внимателни, когато разглеждате дейности.

Да, трябва да сте наясно с киберпрестъпността . Много незаконни дейности се извършват в интернет, било то хакерство или тероризъм. Един от начините да избегнете това е да скриете и промените вашия IP адрес. Но какво е IP адрес?

  • Доживотен безплатен! Ето как лесно да отваряте блокирани сайтове
  • Най-доброто приложение за Android VPN за достъп до блокирани сайтове
  • Най-лесният начин за достъп до сайтове, блокирани от правителството

СПЕШНО! Ето 4 причини да скриете вашия IP адрес

IP адресът е адрес на интернет протокол или често съкратен като IP, който представлява двоична поредица от числа, вариращи от 32-битови до 128-битови, който се използва като идентификационен адрес за всеки хостов компютър в интернет мрежата по целия свят. Този IP адрес не е статичен, което означава, че може да се променя всеки път, когато устройството е изключено от интернет сървъра . Освен това, ето 4 причини да скриете вашия IP адрес.

1. За да скриете географското местоположение

Въоръжен с вашия IP адрес, плюс информацията за вашия доставчик на интернет услуги (ISP) и някои потребителски данни, някой може да го проследи, за да разбере вашето подробно местоположение. Много безотговорни хора могат да използват тази информация за собствени интереси.

2. Предотвратяване на уеб проследяване

Ако сте потребител на смартфон и лаптоп, който често използва безплатен WiFi на обществени места, трябва да скриете вашия IP адрес. Това е, за да се избегне проследяването на мениджъра на WiFi мрежата. Понякога сайтовете, които посещавате, могат да бъдат опасни. По-общо казано, като скрият вашия IP адрес, тези злонамерени сайтове не могат да ви проследят. По същество сърфирането е по-безопасно.

3. Избягвайте да оставяте цифров отпечатък

Скривайки вашия IP адрес, това означава, че се предпазвате от оставяне на цифрови следи от вашите онлайн дейности . По този начин можете да сърфирате в анонимни сайтове, без да оставяте следа от вашата самоличност. Така че вашите онлайн дейности остават в безопасност от натрапници и хакери, защото показвате фалшиви IP адреси в киберпространството и държите реалния си IP адрес скрит.

4. Отваряне на блокирани сайтове

Освен че е свързан с виртуалния свят, за да е по-безопасен от хакерски атаки , скриването на IP адреса може също така да отваря блокирани сайтове (позитиви в интернет) или определени уебсайтове поради цензура или изискване за отваряне на уебсайта, например само в определени държави.

Има много начини да скриете вашия IP адрес, един от тях е използването на VPN. Ако искате да скриете IP адреса си на лаптоп, най-лесният начин е да използвате версията за разработчици на браузъра Opera . За повече информация можете да прочетете следната статия „Най-лесният начин за достъп до сайтове, блокирани от правителството“. За да скриете VPN адрес на Android, можете да прочетете статията Безплатно за цял живот! Ето как лесно да отваряте блокирани сайтове. Опитайте добре!