Тайният трик да станете бета тестер на най-новото приложение на Google Play

Обикновено разработчиците предоставят връзка за бета тестване, която може да се използва за изтегляне на бета версията на тяхното приложение. Но знаете ли къде е връзката? И как да вляза в него и да го регистрирам?

Водещи приложения за Android като Google App, Chrome, Facebook, Facebook Messenger, Whatsapp и други, те определено ще извършат процеса на тестване на версиите, които ще пуснат. Обикновено разработчиците предоставят връзка за бета тестване, която може да се използва за изтегляне на бета версията на тяхното приложение.

Но знаете ли къде е връзката ? И как да вляза в него и да го регистрирам? Не е нужно да се регистрирате! Всъщност методът е лесен, но рядко хората го знаят. Това е тайният трик, за да станете бета тестер на най-новото приложение на Google Play. За следващия трик давам пример за приложение, а именно Facebook Messenger .

Браузър за приложения Facebook, Inc. ИЗТЕГЛИ

Тайните трикове, за да станете бета тестер на най-новото приложение на Google Play

 1. Отворете приложението Google Play Store. Не забравяйте да изтеглите приложението, което искате първо да тествате. След това кликнете върху опциите в горния ляв ъгъл.
 2. След това щракнете върху опцията Моите приложения и игри .
 3. След това намерете приложението, което искате да тествате, например искам да бъда бета тестер за приложението Facebook Messenger. Щракнете върху Facebook Messenger.
 4. Уверете се, че приложението ви е актуализирано до последната официална версия и проверете. Имайте предвид версията и датата на актуализация на приложението. Тази стъпка е много важна, за да се направи разлика между официалната и бета версиите, които ще бъдат инсталирани по-късно.
 5. След това можете да копирате връзката към страницата на приложението и да я отворите в браузъра. Ако имате Google Drive, можете да копирате връзката върху бутона за споделяне под Преглед и да използвате Copy To Clipboard. Office Apps & Google Business Tools ИЗТЕГЛЕТЕ
 6. Можете да получите достъп до PlayStore с URL //play.google.com/store от браузъра, след което да потърсите приложението, което искате да тествате по-рано. За тези от вас, които успешно са копирали връзката от PlayStore, всичко, което трябва да направите, е да поставите връзката в браузъра.
 7. След това можете да отидете в полето за URL и да потърсите кода на приложението, който е написан, както е показано по-долу. За Facebook Messenger пише com.facebook.orca . Съществуващият код ще бъде различен за всяко приложение. Не забравяйте да КОПИРАТЕ кода
 8. След това въведете URL и поставете кода на приложението, който сте копирали по-рано, зад думата тестване //play.google.com/apps/testing/KODE_APLICATION. За Facebook Messenger имах достъп до //play.google.com/apps/testing/com.facebook.orca. Fleksy Productivity Apps ИЗТЕГЛЯНЕ
 9. След това ще има малко информация, че сте поканени да станете бета тестер, щракнете върху бутона Стани тестер и ще станете бета тестер! (Ако вече не искате да бъдете бета тестер, можете да се върнете отново на тази страница и да щракнете върху бутона ОСТАВЯНЕ НА ПРОГРАМАТА , след това да преинсталирате приложението отново, за да се върнете към официалната версия)
 10. След като станете тестер , изчакайте няколко минути. На вашия Google PlayStore ще се появи икона за известие, че има нова актуализация от вашето приложение. Проверете приложението и щракнете върху бутона Актуализиране, след което изчакайте процеса на изтегляне.
 11. След като приложението бъде инсталирано успешно, можете да проверите разликата във версията и датата на актуализация преди и след като станете бета тестер. Разликата може да се види, както е показано на снимката:
 12. Сега можете да се насладите на бета приложението, както и на нови функции, които не са задължително в официалната версия. Разбира се, ще получите и най- новите актуализации от бета версията като официалната версия. Готино, нали ?!

Не всички разработчици на приложения търсят бета тестери, за да изпробват своята бета версия на приложението , така че този метод може да се използва и за проверка дали приложението, което искате, има бета версия за тестване или не.

Как Успяхте ли да станете бета тестер? Не забравяйте да коментирате в колоната за коментари по-долу.