най-мощният начин за ускоряване на android и pc wifi връзки

Искате ли да знаете как да ускорите WiFi връзката за Android и PC? Е, можете да опитате как да ускорите тази най-нова WiFi мрежа, гарантирано анти-бавно.

Ей, кой от вас не може да бъде отделен от интернет? Тази зависимост прави WiFi мрежата сякаш се е превърнала в основна нужда, банда.

Така че не се изненадвайте, ако WiFi интернет връзката е бавна, мнозина ще се почувстват неудобно или обезпокоени, защото различни дейности стават възпрепятствани.

Но не се притеснявайте, защото ApkVenue има редица съвети как да ускорите най-новите WiFi Android и PC връзки , които можете да приложите още сега. Любопитни ли сте

Какви са причините за бавната WiFi връзка, когато се използва?

Преди да започнете основната дискусия, може би много от вас не знаят защо WiFi сигналите често стават бавни, нали?

Факт е, че WiFi сигналите имат ограничено покритие, особено ако живеете в многоетажна къща или работите в офис с голямо пространство.

Разпознавайки причината за този бавен WiFi сигнал, можете да сте по-запознати с това как да ускорите WiFi мрежите. Някои от причините за бавните WiFi мрежи включват:

1. Изключен LAN кабел

Първото нещо, което можете да направите, е да проверите физическото състояние на рутера и LAN кабела, който използвате, банда.

Проверете дали LAN кабелът е инсталиран правилно или не, разположението е подходящо или не и може би е прекъснато.

LAN кабелът, който се изключва автоматично, ще попречи на силата на WiFi сигнала, който получавате. Затова винаги се уверявайте в състоянието на хардуера, който използвате, за да ускорите WiFi връзката.

2. Позицията на WiFi рутера не съвпада

След това проверете отново дали сте поставили рутера в правилната позиция или не.

Факт е, че има няколко забранени позиции за поставяне на рутера , включително на пода, в затворена стая, близо до прозорци и близо до други електронни елементи, банди.

Като се започне от разпространението на WiFi сигнал, който не е оптимален и се нарушава от електромагнитни полета от други електронни елементи, това може да доведе до забавяне на WiFi мрежата.

3. Твърде много потребители на WiFi

Това е много често, когато използвате обществени WiFi мрежи, известни още като обществени места, като офиси, ресторанти или търговски центрове.

Твърде много потребители на WiFi вероятно ще повлияят на скоростта на интернет, когато го използвате.

Затова е силно препоръчително да използвате WiFi мрежа, която е заключена и има парола , така че качеството на интернет да е гарантирано и анти-бавно, банди.

4. Изтеглете с голям капацитет

Е, особено ако много потребители извършват процеса на изтегляне с голям капацитет , като филми, игри, песни или други неща.

Процесът на изтегляне, който е твърде много, може да попречи на стабилността на интернет мрежата, която се приема от потребителите. Защо интернет може да бъде по-бавен, докато правите процеса на изтегляне?

Тъй като WiFi ще даде по-голям приоритет на първо завършване на процеса на изтегляне , така че сърфирането ще се чувства по-бавно.

5. Проблемен ISP

Ако не откриете четирите причини по-горе, вероятно вашият доставчик на интернет услуги (ISP) е този с проблема, банда.

Трикове за това как да ускорите Wi-Fi мрежите и компютрите на Andorid, както и всичко друго, няма да работят, ако има смущения в ISP, който използвате.

Ако интернет доставчикът има проблем, това, което е ясно е, че просто чакате ремонт или ако се свържете за повече информация.

Колекция от начини за ускоряване на WiFi връзката на телефони с Android и компютри с Windows 10

Не само на устройства с Android, може би много от вас също се чудят как да ускорят WiFi връзката на компютър или лаптоп, особено с Windows 10.

Е, по-долу има няколко лесни стъпки и методи, които можете незабавно да практикувате сами, дори без да е необходим допълнителен софтуер или приложения.

Любопитни ли сте какви са начините? Ето пълната дискусия!

Как да ускорите WiFi без допълнителен софтуер / приложения

Методът за ускоряване на WiFi без допълнителен софтуер или приложения обикновено ще бъде свързан с рутера и ISP, които използвате.

Този трик за това как да ускорите Wifi връзката ще се съсредоточи върху максималното използване на хардуера, а също и на софтуера по подразбиране от WiFi, който използвате.

Някои от стъпките по-долу също се оказаха доста ефективни за преодоляване на проблема ви, като например:

1. Променете позицията на WiFi рутера

Кой би си помислил, че само промяната на позицията на WiFi рутера може да повлияе на скоростта на WiFi интернет, който използвате?

Този метод за бърз WiFi звучи просто и лесно за изпълнение, но много хора не прилагат правилно този принцип, което води до лошо качество на WiFi мрежата.

Така че, за да определите правилното място за поставяне на WiFi рутера, можете да следвате редица препоръки, а именно:

 • Поставете WiFi рутера на открито място, за да увеличите максимално разпространението на сигнала в стаята. Не поставяйте рутера на места с много препятствия, например в края на стая, под маса или в шкаф.

 • Дръжте рутера на земята или успоредно на краката си, защото материалът на пода не е достатъчно добър, за да разпространява WiFi сигнала във всички ъгли на стаята. По-добре да поставите рутера в по-висока позиция.

 • Дръжте рутера далеч от други електронни обекти, които имат лошо влияние, тъй като те предават електромагнитни вълни, които могат да объркат WiFi сигнала.

2. Насочете антената на рутера в различна посока

Ако забележите, повечето WiFi рутери имат две антени на гърба. Можете да използвате тази антена, за да ускорите вашата WiFi връзка.

За да увеличите максимално предавания сигнал, можете да промените посоката от една антена на друга, така че всяка антена да покрива различни ъгли на стаята.

Ако едната антена е насочена нагоре, можете да опитате да насочите другата антена встрани, банда.

3. Превключване на по-квалифициран рутер

Използвали ли сте интернет пакет с най-висока скорост, но все пак усещате, че вашият интернет е бавен?

Е, може да е, че основният ви проблем идва от рутер устройства , които обикновено все още използват рутера по подразбиране от доставчика , банда.

За да поправите това, можете да преминете към закупуване и подмяна с рутер, който е по-способен и има по-висока скорост на свързване.

В допълнение, уверете се, че използвате и HP и PC или лаптоп устройства с квалифицирани спецификации за по-бързо сърфиране .

4. Използвайте ISP, който не е широко използван

И накрая, големият брой потребители на ISP (доставчик на интернет услуги ) може да направи качеството на интернет още по-ниско и по-бавно.

Не се изкушавайте от евтини цени, можете да започнете да превключвате и да използвате интернет доставчик, който не е широко използван във вашия район.

Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите дали вашата област е покрита от доставчика на интернет услуги или да се свържете със съответното обслужване на клиенти за по-подробна информация.

Как да ускорите Wifi на компютър с Windows 10 или лаптоп

Разглеждането на задания в колеж или гледането на видеоклипове в YouTube бавно ли е?

Ако сте опитали горните стъпки, но те не са имали значителен ефект, можете също да следвате някои от следните начини за ускоряване на WiFi на вашия компютър с Windows 10 или лаптоп .

1. Променете DNS

DNS или Domain Name System е протокол, който функционира за преобразуване на уеб страница в IP адрес .

За съжаление уеб страниците от време на време претърпяват много промени и карат DNS да работи усилено, за да ги зареди, банда. Промяната на DNS също е начин да се направи бърз WiFi мощен.

Твърди се, че методът за промяна на алтернативния DNS може да ускори скоростта на интернет с до 20% в сравнение с това, ако използвате DNS по подразбиране.

Има няколко алтернативни DNS, които се използват често, като OpenDNS и Google DNS, които са как да се променят изцяло, ApkVenue прегледа по-долу.

 • Стъпка 1 - На работния плот на Windows всичко, което трябва да направите, е да щракнете с десния бутон върху иконата Мрежа вдясно и да отворите Настройки за отворена мрежа и интернет .
 • Стъпка 2 - В прозореца Мрежа и интернет просто трябва да отидете до дъното и да кликнете върху опцията Център за мрежи и споделяне , банда.
 • Стъпка 3 - Тогава отново ще се появи прозорецът Network and Sharing Center и тук просто трябва да кликнете върху опцията WiFi Connection , разположена в дясната страна на екрана.
 • Стъпка 4 - Ще се появи прозорец за състояние на WiFi, който ще покаже състоянието на интернет мрежата, която използвате в момента. Тук просто щракнете върху менюто Свойства, разположено в долната част.
 • Стъпка 5 - Ще бъдете пренасочени отново към прозореца WiFi Properties . В елемента в полето в средата всичко, което трябва да направите, е да намерите и изберете опцията Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) .

Ако е подчертано , можете просто да щракнете върху Properties .

 • Стъпка 6 - В прозореца на Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) всичко, което трябва да направите, е да изберете опцията Използвайте следните адреси на DNS сървъра: която е най-долу

Трябва само да въведете алтернативен OpenDNS, Предпочитан DNS сървър: 208.67.222.222 и Алтернативен DNS сървър: 208.67.222.220 .

Ако имате, просто щракнете върху OK и за да получите максимални резултати, просто трябва да рестартирате компютъра или лаптопа си.

Освен използването на настройките на OpenDNS, както е посочено по-горе, има и DNS 1.1.1.1, за който се твърди, че може да осигури интернет скорости до 10 пъти по-бързи.

2. Промяна на честотната лента

Ще ви е трудно да се забъркате с честотната лента, предоставена от интернет доставчика, но се оказва, че Windows също ограничава вашата честотна лента .

Операционната система Windows има функция за споделяне на честотна лента за услуга за качество на услугата (QoS), която се състои от Windows Update и други програми.

За да ускорите WiFi в Windows 10, можете да коригирате и промените настройките на честотната лента, като използвате следните стъпки.

За протокол, потребителите на Windows 10 Home Edition може да не могат да използват този метод за ускоряване на WiFi мрежите.

 • Стъпка 1 - Първият път, когато отворите прозореца Run, като натиснете комбинацията от клавиши Ctrl + R на клавиатурата . След това просто напишете gpedit.msc и след това натиснете Enter.
 • Стъпка 2 - The Local редактора на групови правила ще се появи прозорец , тук просто трябва да отидете в Computer Configuration> Administrative Templates> Мрежата> QoS Packet Scheduler менюто .
 • Стъпка 3 - Ако сте влезли в менюто QoS Packet Scheduler , просто трябва да щракнете двукратно върху опцията Limit reservable bandwidth .
 • Стъпка 4 - В прозореца Limit reservable bandwidth , първо променете опцията на Enabled, докато не се осъществи достъп до менюто отдолу.

След това в раздела Опции: всичко, което трябва да направите, е да зададете ограничение на честотната лента (%): 0 , след което щракнете върху OK .

Ако е така, просто трябва да рестартирате компютъра или лаптопа си, за да получите резултатите.

Note:


Mengubah bandwith limit menjadi 0 dapat berisiko mengganggu proses Windows Update dan program terkait lainnya.

3. Прочистете DNS

Wi-Fi връзката Caramempercepat е доста тривиална, но прочистването на DNS за ускоряване на интернет връзката в Windows 10 се оказа доста успешно.

Проблемът е, че чрез изчистване на DNS ще нулирате DNS кеша на компютъра или лаптопа, който използвате, за да коригирате информация и промени от домейн .

За да изчистите DNS, трябва само да получите достъп до него с помощта на командния ред с няколко лесни стъпки по-долу.

 • Стъпка 1 - Натиснете бутона Старт на клавиатурата, след което напишете "cmd", докато се появи препоръката за командния ред. След това просто трябва да щракнете с десния бутон върху раздела Команден ред и да изберете опцията Изпълни като администратор .
 • Стъпка 2 - Ще се покаже прозорец на командния ред и всичко, което трябва да направите, е да въведете командата ipconfig / flushdns и след това да натиснете Enter.
 • Стъпка 3 - Процесът ще отнеме няколко минути, докато има потвърждение, че DNS промиването е извършено успешно в прозореца на командния ред.

За максимални резултати можете да актуализирате конфигурацията на IP адреса , като въведете командата ipconfig / renew и натиснете Enter.

 • Стъпка 4 - Настройката за IP адрес ще се стартира и когато приключи, можете веднага да затворите прозореца на командния ред. И накрая, можете да рестартирате компютъра или лаптопа си, за да усетите резултатите, банда.

4. IRPStackSize

За потребители на Windows 10 можете също да използвате метода IRPStackSize , за да ускорите WiFi на компютър или лаптоп.

Тук можете да промените количеството IRPStackSize, за да можете да получавате повече данни наведнъж.

Този метод за ускоряване на WiFi мрежите е много ефективен за WiFi потребители с честотна лента над 10Mbps. За потребителите под него ефектът може да е по-слабо изразен, банда.

 • Стъпка 1 - Натиснете комбинацията от клавиши Ctrl + R на клавиатурата, за да отворите прозореца Run . След това просто трябва да напишете regedit и да натиснете клавиша Enter.
 • Стъпка 2 - Тук просто трябва да щракнете върху опцията отляво, ** HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ Lanman Server \ Parameters .
 • Стъпка 3 - В раздела Paramaters всичко, което трябва да направите, е да щракнете с десния бутон върху файла DWORD с име IRPStackSize , щракнете върху Modify и попълнете стойността с 50.

Ако опцията IRPStackSize не съществува, всичко, което трябва да направите, е да създадете нов DWORD файл, като щракнете с десния бутон на мишката> New> DWORD (64-bit) Value и го преименувате с IRPStackSize.

 • Стъпка 4 - Точно както преди, просто трябва да щракнете с десния бутон върху новия IRPStackSize и да щракнете върху Промяна .

Попълнете данни за стойността: 50, след което щракнете върху OK, за да завършите процеса. За да усетите ефекта, трябва само да рестартирате компютъра или лаптопа си.

Как да ускорите WiFi на телефони с Android

Не само на компютър или лаптоп с Windows, ApkVenue има и няколко лесни урока за това как да ускорите WiFi на мобилен телефон с Android, без дори да изисквате root достъп .

Методът, който ApkVenue ще прегледа този път, е доказано доста ефективен за ускоряване на WiFi връзките на вашия мобилен телефон с Android.

Е, вместо да ставате по-любопитни, по-добре просто разгледайте подробностите по-долу!

1. Задаване на настройки по подразбиране

Без нужда от допълнителни приложения, можете да ускорите WiFi мрежата, като използвате настройките по подразбиране, които вече са на вашия мобилен телефон с Android, банда.

Е, тук ApkVenue практикува с помощта на мобилен телефон с Android от типа Xiaomi Redmi 4X, който вече използва MIUI 10.

Стъпките, които трябва да направите, са доста прости. Следва поредица от начини, по които можете да следвате как да ускорите вашата WiFi WiFi връзка.

 • Стъпка 1 - За първи път отидете в менюто Настройки, след което изберете опцията WiFi, за да отворите настройките на WiFi мрежата на вашия телефон с Android.
 • Стъпка 2 - След това просто трябва да превъртите надолу, докато намерите опцията Разширени настройки за по-задълбочени настройки по отношение на WiFi.

Тук можете да настроите оптимизацията на WiFi мрежата в опциите за WiFi асистент и WiFi скорост .

 • Стъпка 3 - Отворете настройките на WiFi асистента и след това го активирайте, за да може той автоматично да превключва от WiFi мрежата към плана за данни, когато връзката е лоша или бавна.

Можете също да активирате опцията Показване на предупреждение за използване на данни, за да предоставите информация за използването на интернет с помощта на пакети данни.

 • Стъпка 4 - Можете също така да ускорите WiFi на Android, като активирате опцията за режим на скорост на WiFi, за да дадете приоритет на честотната лента на определени приложения.

Тук има Редовен режим опция за разделяне на честотната лента между приложения, работещи в предния план и фона равномерно.

Какво представлява опцията Extreme mode , която дава приоритет на честотната лента за приложения, работещи на преден план . Докато фоновите приложения може да не могат да имат временен достъп до интернет.

2. Приложение WiFi Switcher

Освен това можете да разчитате и на приложения на трети страни, за да получите WiFi мрежа с максимално качество на сигнала.

Самият ApkVenue препоръчва приложение, наречено WiFi Switcher, разработено от Cloudie Development, което можете да използвате, без да се нуждаете от root достъп .

Това приложение за усилване на сигнала WiFI има доста добра функция за вашия мобилен телефон. Как да използвам приложението WiFi Switcher? Ето как!

 • Стъпка 1 - Разбира се, за първи път трябва да изтеглите и инсталирате приложението WiFi Switcher, което можете да получите на връзката по-долу.
Apps Networking Cloudie Development ИЗТЕГЛЯНЕ
 • Стъпка 2 - Отворете приложението WiFi Switcher и първоначално ще бъдете помолени за разрешение за достъп до местоположението. Трябва само да докоснете опцията Разрешаване . Направете следващата стъпка, докато не влезете в основния изглед на приложението WiFi Switcher.
 • Стъпка 3 - Първо можете да настроите предпочитаната WiFi мрежа за първо свързване. За да го настроите, трябва само да активирате отметката в раздела Предпочитани на всяка WiFi мрежа, която се показва.
 • Стъпка 4 - Можете също така да направите допълнителни настройки в приложението WiFi Switcher, като докоснете иконата с три точки горе вдясно и изберете опцията Настройки .

Тук просто трябва да зададете минимален лимит за силата на WiFi мрежата, която според вас е бавна.

Можете също така да активирате опцията Запитване преди превключване, за да предоставите известия за замяна на WiFi и Run in Foreground, за да предотвратите затварянето на приложения поради системата.

Това е колекция от начини за ускоряване на WiFi връзка, които можете да практикувате на мобилен телефон с Android и компютър с Windows 10 или лаптоп.

Всъщност има много аспекти, на които трябва да обърнете внимание, ако вашата интернет мрежа е бавна или нестабилна?

И така, имате ли други съвети и трикове? Хайде, не се колебайте да напишете своето мнение в колоната за коментари по-долу!

Прочетете също статии за WiFi или други интересни статии от Lukman Azis .