мощен начин, така че вашият смартфон да не може да бъде проследен

С потребителите на смартфони винаги ще се свързват. Дори в неподходящия момент и най-ужасното е, че нашата позиция може да бъде проследена от определени страни. За това това е мощен начин, така че вашият смартфон да не може да бъде проследен.

Смартфоните сега се превърнаха във важна част от нашето ежедневие, особено от по-младото поколение. Развитието на смартфоните произтича от човешкото желание да общува лесно, без да се възпрепятства от разстоянието и времето. От друга страна, потребителите на смартфони винаги ще бъдат свързвани. Дори в неподходящия момент и най-ужасното е, че нашата позиция може да бъде проследена от определени страни.

С помощта на смартфон можем лесно да общуваме с други хора на различни места. Разбира се, трябва да използвате услугите на оператора и да имате достъп до интернет, където данните ни за смартфони се съхраняват там. Ами ако един ден се хванете в определена ситуация. Където не искате да се знае местоположението му и не искате някой да го проследява. Докладване от PhoneArena, независимо от причините ви. Следва съвет от някой, който твърди, че е успял да се откъсне от целите на различни агенции в редица страни.

  • Лесни начини за проследяване на неоторизирани крадци на 4G WiFi модеми
  • Как да проследявате изгубени мобилни устройства с Android без приложение
  • Лесни начини за проследяване на изгубен или откраднат лаптоп

Как да направим смартфоните не могат да бъдат проследени от никого

1. Включете самолетен режим

Много хора смятат, че изключването на клетъчния режим и включването на самолетен режим може да направи смартфоните непроследими. Вярно ли е? Оказва се, че това предположение е погрешно. Въпреки че сте активирали самолетен режим , той не кара фърмуера на модема на смартфон с операционна система Android или iOS да се изключи .

Така че, когато клетъчната връзка е деактивирана, системата на смартфона все още е активна и все още е свързана към мрежата. По този начин той позволява на доставчиците на услуги, известни още като оператори, да проследят местонахождението на всеки, който използва техните услуги.

2. Изхвърлете SIM картата

Ами ако изхвърлим SIM картата на смартфона, може ли смартфонът все още да бъде проследен? Отново грешно се оказва, че да се отървете от SIM картата е безполезно. Това би премахнало само следи от телефонни номера, докато самоличността на регистрираните смартфони за нула време беше проследена чрез устройства като Stingray или клетъчни кули. За да може да покаже вашето общо местоположение на властите.

3. Изключете смартфона

Така че изключването на смартфона е правилната стъпка, така че смартфонът да не може да бъде проследен. Ами ако се окажете 1 на 10 000 по-малко щастливи хора. Където се оказва, смартфонът, който сте заразили със зловреден софтуер bermana PowerOffHijack . Този зловреден софтуер е в състояние да прикрие процеса на изключване и да направи смартфона да изглежда в мъртво състояние, въпреки че всъщност вашият смартфон просто спи и все още е активен.

4. Не се използва смартфон

Ако това наистина е анти-мейнстрийм , най-лесното решение да избегнете проследяване е да не използвате смартфон. Но как можем да живеем без смартфони в наши дни? Все още трябва да се свържем с някого, за да поддържаме нещата гладко, нали?

5. Извадете батерията

Най-точното решение, за да се гарантира, че смартфонът не може да бъде проследен, е премахването на батерията на смартфона . Без електрическо захранване вашият смартфон е напълно мъртъв. Така че вашият смартфон няма да може да бъде проследен от никого.

За съжаление, повечето смартфони днес се предлагат с униформени дизайни. Където батерията е интегрирана с корпуса на смартфона. Не знаем как ще бъде животът ни в бъдеще. Така че, ако сте заседнали в ситуация, в която трябва да премахнете съществуването. Трябва да имате смартфон със сменяема батерия или смартфон с модулен дизайн. Какво мислите за горната история на Джака? Моля, фиксирайте коментара си.