изложен ли е вашият Android на опасен злонамерен софтуер? ето как да разберете

Зловредният софтуер QaudRoot заплашва потребителите на Android. Вашият смартфон заразен ли е с QuadRoot и друг опасен злонамерен софтуер? Нека да го проверим по следния начин!

Като лицензирана операционна система с отворен код, Android може да се използва и разработва от всеки. Дори приложението може лесно да бъде създадено от някой, който познава основите на кодирането . Така че не е изненадващо, че смартфоните с Android са уязвими към проблеми със сигурността.

Напоследък потребителите на Android се притесняват от появата на зловреден софтуер QuadRoot . Вашият Android смартфон заразен ли е с QuadRoot и друг зловреден софтуер ? Хайде, вижте го!

  • Запазете вашия Android от нов вирус: експлойт на Quad Rooter, преди да е станало твърде късно

Как да разберете дали вашият Android е заразен със злонамерен софтуер

Ако вашият Android е заразен със злонамерен софтуер, тогава вече не можете да бъдете спокойни и спокойни. Причината е, че има злонамерен зловреден софтуер, който е назначен за кражба на всички лични данни и информация на вашия смартфон. От снимки до банкови данни, всичко ще бъде застрашено, ако на вашия Android има злонамерен софтуер. Ето как да разберете:

Вашият смартфон заразен ли е с QuadRoot?

QuadRoot е много опасен, защото може да осигури специален достъп до системата на смартфона, така че QuadRoot да може да открадне всички данни на вашия смартфон. Досега QuadRoot е заразил повече от 900 милиона смартфон устройства с Android, които използват чипсет Snapdragon. Не правят изключение и най-новите смартфони като BlackBerry DTEK50, Nexus 5, Nexus 6 и Samsung Galaxy S7 Edge.

Дали вашият Android е уязвим към един от четирите признака на QuadRoot? За да разберете, моля изтеглете QuadRooter Scanner, след това направете процеса на сканиране и вижте резултатите. За повече подробности можете да прочетете статията Как да спасим Android от QuadRoot Virus.

Антивирусни и защитни приложения Check Point Labs ИЗТЕГЛЯНЕ

Моля, обърнете внимание, че QuadRooter Scanner не е най-доброто антивирусно приложение, което може да се използва за предотвратяване и откриване на други вируси. И ако се окаже, че вашият смартфон има QuadRooter, единственият начин да го предотвратите е да изчакате последната актуализация на Patch от доставчика и Qualcomm.

Заразен ли е вашият смартфон с друг опасен злонамерен софтуер?

Освен QuadRooter, има много други опасни Android вируси, като вируса Shedun, който може да парализира вашия смартфон. Има толкова много вируси, които атакуват смартфони с Android, най-новите операционни системи като Android Lollipop и Marshmallow започнаха да бъдат атакувани от вируси.

За да бъдете нащрек и да предотвратите вашия Android смартфон от злонамерен софтуер или други опасни вируси, можете да използвате разнообразие от най-добрите антивирусни приложения за Android на смартфони, като Avast, AVG и BitDefender.

Антивирусни и защитни приложения Avast Software ИЗТЕГЛЕТЕ AVG Technologies Антивирусни и защитни приложения ИЗТЕГЛЕТЕ Антивирусни и защитни приложения ИЗТЕГЛЕТЕ

Как да премахнете злонамерен софтуер на смартфони с Android

Когато сканирате с помощта на най-добрия антивирус и се окаже, че вашият смартфон е изложен на зловреден софтуер, не се паникьосвайте веднага. Няколко антивирусни приложения за Android са оборудвани с функции за карантина и премахване на злонамерен софтуер. Но не забравяйте, винаги използвайте платен антивирус, който е изтеглен от Google Play Store, не го изтегляйте извън Play Store.

Но ако ви мързи да платите за платената версия на антивируса в Google Play Store, можете да опитате да влезете в безопасен режим, за да премахнете зловредния софтуер на вашия смартфон. За пълно ръководство можете да прочетете статията: Как да премахнете вируси на Android без антивирус.

Нека бъдем по- наясно със зловредния софтуер на смартфоните с Android! Не искате данните на вашия смартфон да бъдат откраднати и споделени с други безотговорни страни?