ценоразпис на електрически токен PLN

Объркани сте от закупуването на ваучер за електричество, но не знаете цената? Спокойно, ето най-пълната и най-новата ценова листа на Electric Token за 2020 г.!

Като основна човешка нужда в тази модерна епоха, използването на електричество трябва да бъде включено в плана за разходи на всяко домакинство. Редовно проверявайки сметките за ток, ние можем внимателно да управляваме разходите.

Следователно този път ApkVenue ще прегледа най -пълния и най-новият списък на цените на електрическите токени, издадени от PLN през 2020 г.

Освен това ApkVenue ще ви каже и как да изчислите електроенергията kWh, което наистина ще ви помогне при управлението на месечните разходи. Хайде, вижте следните рецензии!

Списък с евтини и най-пълни цени на токени за електроенергия PLN

Електричеството е една от основните потребности на днешното общество. Не е чудно, че трябва да знаете тънкостите, включително да знаете идентификатора на клиента на PLN . Това е много важно, банда, като си спомните, че този идентификатор е това, което използвате, когато извършвате номинални плащания за електрически токени.

Не само това, трябва да знаете информацията за списъка с цените на електрическите токени за kWh. По този начин ще разберете за цената на жетоните за електроенергия и колко електроенергия ще бъде получена от закупената цена.

Без да се налага повече да се бавим, ApkVenue ще обсъди всичко това в тази статия. Останете на линия, банда!

Пълен списък на цените на токени за електроенергия в злоти

Има 6 (шест) номинални стойности, предоставени от PLN като цена на токени за електроенергия, които можете да закупите. Разбира се, можете да го определяте според вашите нужди и употреба всеки месец.

Но чакай малко! Сумата, която е посочена, когато правите покупка, не е само сумата, която получавате за електричеството си.

Илюстрацията с псевдоним на изображението по-долу може да ви помогне малко да обясните, че цената, която плащаме за закупуване на токен за електроенергия, се различава от Стойността на токена и Общия кВтч на Електрическия маркер , които ще получим по-късно.

Източник на снимки: PLN

Предоставените шест номинални цени на електроенергия наистина ще произведат различна символична стойност и количество електроенергия. В пълен размер можете да видите следния списък с най-новите и най-пълни цени на електрически токени.

Таблицата по-долу е (Забележка: Стойност на токена и количество електроенергия в таблицата по-долу се основава на DKI Джакарта и околните райони със стойност PPJ от 3%)

Цена на токена Стойност на токена * Общо електричество
20 000 IDR 17 000 IDR 13,2 kWh
50 000 IDR 47 000 IDR 33,1 kWh
100 000 IDR 97 000 IDR 66,2 kWh
250 000 IDR 244 000 IDR 132,3 kWh
500 000 IDR 494 000 IDR 328,9 кВтч
1 000 000 IDR 994 000 IDR 659,7 kWh

* Стойността на токена не включва различна отстъпка от административна такса за всяко място на покупка или използван банкомат.

Ценова листа за ток за електроенергия 2020

Тъй като разпространението на вируса Covid-19 или Corona в Индонезия става все по-бързо и по-широко от ден на ден, цялата икономика на общността е засегната и също е засегната.

Следователно правителството чрез Министерството на енергетиката и минералните ресурси (ESDM) предоставя безплатни токени за електроенергия на около 24 милиона клиенти от клас 450 VA и 7 милиона клиенти от 900 VA (субсидирани). Без половин сърце, тези безплатни електрически токени ще да се дава за 6 месеца!

Тази безплатна тарифа за кредит за електроенергия може да се ползва и за предплатени и абонаментни клиенти. За пълна информация плюс как да получите безплатния токен за електричество, можете да го прочетете в следващата статия на ApkVenue .

Бонус: Как да изчислим електричество kWh

След като знаеха списъка с цените на електрическите токени и знаеха количеството на получената електроенергия (в kWh), не малко станаха любопитни и искаха да знаят точното количество електричество, получено при закупуване на електрически токен с определена номинална стойност.

Ето как да изчислите електрическия kWh с помощта на калкулатора за предплатена електрическа kWh. Ето как да направите изчислението с помощта на калкулатора на електрически токени!

Стъпка - 1 : След като отворите калкулатора за предплатена електроенергия kWh, първата стъпка, която трябва да предприемете, е да изберете Тарифа / Клас на мощност . Изберете този, който е групата за електричество във вашата къща.

Стъпка - 2 : Ако е така, продължете, като изберете номиналния ваучер за електричество, който сте закупили преди това.

Стъпка - 3 : Накрая въведете процента от данъка за улично осветление (PPJ), който съответства на вашия район или местожителство. Тогава веднага ще получите броя на kWh електроенергия, която получавате.

За да разберете процента на PPJ за района, в който живеете, проверете таблицата, която ApkVenue предоставя по-долу.

Процент PPJ Територия
PPJ 3% DKI Джакарта


Регентство. атака

PPJ 5% Денпасар


Сукабуми

PPJ 6% Бандунг


Индрамаю

PPJ 7% Поле
PPJ 8% Сурабая


Джокякарта

PPJ 9% Банда Ачех


Каранганяр

PPJ 10% Горонтало


Ситубондо

Това е рецензията на Jaka по отношение на текущата ценова листа на електрическия токен, заедно с това как да разберете стойността и kWh, които получавате.

Сега вече не само знаете как да купувате и попълвате, но и вече знаете пълна информация за цените, които плащате и какво получавате.

Прочетете също статии за Цени или други интересни статии от Рейналди Манасе .