Ето 6 ефективни начина за облекчаване на пълното съхранение на Android

За Android, които все още могат да имат вътрешна между 4GB до 16GB, понякога имат проблеми, когато искат да инсталират ново приложение, а именно „вашето устройство за съхранение е пълно", което означава, че вашата вътрешна памет е пълна.

В съвремието често срещаме Android с фантастичен капацитет на вътрешната памет. От 16 GB до 128 GB често сме чували за него в различни Android от висок клас, но за Android, който все още може да има вътрешен капацитет под 16 GB, понякога има проблеми, когато искате да инсталирате ново приложение, а именно „ Вашето хранилище устройството е пълно ", което означава, че вашата вътрешна памет е пълна.

Но изчакайте малко, ако смятате, че инсталирате само няколко приложения, има само една игра, трябва да сте объркани. Това препятствие често се чува или дори ние сме една от жертвите. По този повод ще обсъдя пълно решение за съхранение на Android, въпреки че приложението е малко. Ето 6 ефективни начина за облекчаване на пълното съхранение на Android.

 • Как да спестите 8 GB Android памет
 • Пълно решение за Android памет, въпреки че не инсталирате много приложения

Това са 6 ефективни начина да освободите пълно хранилище за Android

Преди да предприемете стъпките за освобождаване на пълно хранилище за Android по-долу, е добра идея да архивирате някои важни файлове от вградената памет във външната памет или SD картата. Това е само незадължителна стъпка, тъй като се опасява, че някои важни файлове ще бъдат изтрити.

Как да архивирате файлове на карта с памет

 • Отворете File Manager на телефона си.
 • Изберете вътрешна памет .
 • Преместете файлове, които смятате за важни, във външно хранилище или карта с памет.

Свършен. Сега можете безопасно да източите излишното хранилище на вашия Android. Ето стъпките:

1. Изтрийте всички файлове в папката .thumbnails

Първият съвет за освобождаване на пълно хранилище за Android е да изтриете всички файлове в папката с миниатюри . Тази папка често се появява като резервно копие или кеш на снимките, които правим или виждаме. И понякога тази папка заема доста място и може да доведе до пълно съхранение, така че просто трябва да я изтриете.

 • Въведете отново вътрешно хранилище с File Manager на вашия Android, след това изберете вътрешно хранилище и въведете папката DCIM или Picture
 • След това въведете папката .thumbnails и изтрийте всички файлове в нея.

2. Изтрийте кеш файловете от всички приложения

Кешът е временен файл, но понякога заема доста място във вътрешната ни памет, което кара вътрешната памет да се запълва. Поправката е, че можете просто да изчистите кеша на всяко приложение едно по едно, но това ще отнеме много време, така че ще предоставя приложение, което може да ви помогне да изчистите кеша .

 • Изтеглете първо приложението App Cache Cleaner .
Производителност на приложения INFOLIFE LLC ИЗТЕГЛЯНЕ
 • След като го изтеглите, отваряте приложението и натискате " Старт ".
 • След това просто щракнете върху Изчистване на всичко, така че целият кеш да се загуби и да направи вашата вътрешна памет още по-широка.

3. Преместете приложението на SD карта

Преместването на приложения на SD картата може да осигури повече място във вътрешната памет и е пълно решение за съхранение на Android, тъй като тези приложения ще се съхраняват на SD картата, което води до разширяване на свободното място във вътрешната памет.

 • Отидете в настройките, след което изберете Приложения или понякога се нарича App Manager.
 • След това избирате кое приложение искате да преместите на SD картата, след което изберете „ Преместване на SD карта “.

4. Промяна на SD картата So Media за увеличаване на капацитета на вътрешната памет

Този четвърти метод е много ефективен за освобождаване на пълно съхранение на Android, но трябва да имате root достъп, за да направите това. Този четвърти метод не се препоръчва, ако все още имате гаранция, защото коренът води до загуба на гаранцията. Предимството на това преразпределение е, че можем да определим колко памет ще използваме, за да се превърнем в носител за съхранение, който поддържа вътрешна памет, за да можем да инсталираме повече приложения.

Perlu diingatkan, kami tidak bertanggung jawab apabila terjadi hal yang tidak diinginkan pada Android kamu. Namun saya sendiri sudah pernah mencobanya dan hasilnya memuaskan.

Изискванията за това са:

 1. SD карти с размери над 4 GB и клас над 4. Всъщност 2 GB SD карти също са разрешени, но не се препоръчват.
 2. Вкоренен Android .
 3. Изтеглете приложението Aparted
 4. Направете резервно копие на файловете на SD картата. Това не е задължително, но горещо го препоръчвам, защото има стъпки, при които се изисква да форматираме SD картата, което води до загуба на всички файлове.

Стъпките са:

 • Влезте в менюто Настройки и изберете „ Памет
 • След това потърсете вашата SD карта, след което демонтирайте SD картата . Можете също да го изтриете първо, ако искате.

 • След като демонтирате SD картата , просто отворете изтегленото по-рано приложение Aparted и натиснете зеления бутон три пъти, за да създадете три дяла. Всъщност две са достатъчни, но третата е за Swap Ram .

 • След като го разделите на трети, трябва да промените всяка система за разделяне на FAT32 , EXT2 и SWAP . След това можете да започнете да регулирате размера на всеки дял, който правите, като плъзгате кръга върху всеки дял. Ето няколко предложения за размера на всеки дял в зависимост от потребителя, който иска вторият дял да е голям или малък, но ако използвате Link2SD , не е необходимо да го правите твърде голям. Но ако използвате Mounts2SD , трябва да го направите голям.

16 GB Microsd: FAT32 (10 GB), EXT2 (5 GB), SWAP (256 MB)


8 GB Microsd: FAT32 (4 GB), EXT2 (3,3 GB), SWAP (256 MB)


4 GB Microsd: FAT32 (1,7 GB), EXT2 (2 GB), SWAP (128 MB)


2GB Microsd: FAT32 (500MB), EXT2 (1.4GB), SWAP Не мисля, че е необходимо.

 • След като го настроите, просто трябва да натиснете бутона Приложи промяна .

Не завършвайте там, тогава трябва да направите връзка между вътрешната памет и SD картата.

5. Използване на Link2SD

С link2sd ще запазите приложението вътрешно, но данните ще се съхраняват на втория дял на SD картата.

 • Изтеглете приложението Link2SD.

  Производителност на приложения Bà ?? ¼lent Akpinar ИЗТЕГЛЯНЕ
 • Отворете приложението, ще има известие, че вторият дял е открит и ще създаде скрипт .

 • Когато приключите, всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху опцията Multi-select .

 • Щракнете върху Избор на всички, ако имате много приложения, така че да не е сложно.
 • Щракнете отново върху Option, след което изберете Create Link .
 • Проверете всички опции и изберете OK .

По този начин някои данни от вашето приложение ще бъдат запазени във втория дял и ще разширят вътрешната памет, така че можете да инсталирате още игри. Най-много, за да бъде по-оптимално, се препоръчва да рестартирате Android след като го направите, защото понякога има приложения, които са принудително затворени , но след рестартиране приложението ще работи нормално.

6. Използване на Mounts2SD

Чрез използване на Mounts2SD вашето приложение ще бъде съхранено на SD картата с 90%, така че заема само малко място във вътрешната. Тук използвам дяла EX3, за да съм сигурен и за двете, ако вече използвате EX2, можете да го замените в Aparted, въпреки че EX2 всъщност може да се използва понякога.

 • Първо инсталирайте първо приложението Mounts2SD. Инсталиране и отваряне на приложението след това кликнете върху бутона опции тогава настройките на приложението .
 • Щракнете върху инсталиране на стартиращ скрипт
 • Излезте от Настройки, преминете към втория раздел, след това потърсете Приложения, Библиотеки, Данни и Dalvik кеш и го проверете.
 • Потърсете Driver отново, след което изберете втория дял, който сме създали. Ето например, като използвате EXT3, можете също да използвате EXT2, след това просто рестартирайте Android.
 • Това е резултатът:
 • След това не е необходимо да свързвате отново, защото приложението автоматично ще се инсталира на втория дял.

С петте метода по-горе, паметта за Android, която преди това беше пълна, ще бъде по-широка и готова за попълване с нови приложения. Но не изключва възможността вътрешната ви памет отново да е пълна. За да го изчакате, по-добре си купете нов телефон с Android със супер голяма вградена памет като 128GB, тогава всичките ви оплаквания за пълна памет ще изчезнат.