5 начина за подобряване на качеството на звука на Samsung One UI

Вашият мобилен телефон Samsung има лошо качество на звука? Оказва се, че можете да подобрите качеството на звука на мобилния телефон Samsung One UI, като използвате следните методи!

Да успеете да подобрите настроението на някого, слушането на песни е едно от заниманията, които много хора избират, за да запълнят свободното си време или дори по време на работа.

Но понякога не всички мобилни телефони на Samsung са оборудвани с висококачествен звук, така че това ще бъде малко досадно, банда.

За щастие има няколко начина, по които можете да разрешите този проблем. Просто начина, по който ApkVenue ще обсъжда в тази статия, може да работи само на мобилни телефони Samsung с интерфейс One UI.

Любопитно е да разберете какви са начините? Хайде, вижте пълната следваща статия, банда!

Как да подобрим качеството на звука на Samsung One UI

С помощта на няколко функции, открити на мобилния телефон Samsung One UI, се оказва, че можете също да промените качеството на звука, което е лошо към по-добро.

Е, ето няколко начина, по които можете да подобрите качеството на звука на потребителския интерфейс на Samsung One.

1. Активиране на функцията Dolby Atmos

Въпреки че това е една от най-добрите характеристики на Samsung, всъщност много потребители не знаят за съществуването на тази функция, знаете ли.

Самата Dolby Atmos е технология за съраунд звук , която може да направи качеството на звука на вашия мобилен телефон още по-добро, банда.

За да активирате тази функция, просто отидете в Настройки> Звуци и вибрации> Разширени настройки на звука> Качество на звука и ефекти> Dolby Atmos .

Функцията Dolby Atmos предоставя и четири аудио опции като Авто , Филм , Музика и Глас, които можете да изберете според вашите нужди, банда.

О, да, не всички мобилни телефони на Samsung имат тази функция Dolby Atmos, банда. Един от мобилните телефони на Samsung, които имат тази функция, е серията Samsung S10.

2. Настройте еквалайзера

Освен че активирате функцията Dolby Atmos, друг начин, който можете да направите, за да подобрите качеството на звука на вашия Samsung One UI HP, е чрез регулиране на еквалайзера.

Самата функция на еквалайзера е една от наличните аудио функции, вградени в мобилните телефони на Samsung.

Използвайки тази функция, можете да регулирате качеството на звука според собствения си вкус, започвайки от бас, високи честоти, вокали и други.

За да използвате и настроите еквалайзера на Samsung One UI HP, можете да отворите Настройки> Звуци и вибрации> Разширени настройки на звука> Качество и ефекти на звука> Еквалайзер .

3. Използване на функцията Adapt Sound

Разбирайки, че чувствителността на ушите на всеки е различна, Samsung най-накрая оборудват мобилните си телефони с функция, наречена Adapt Sound , банда.

Тази функция позволява на потребителите да регулират слуховата си чувствителност при слушане на музика, видео или телефон, така че полученият звук да е по-ясен.

Така че, след като потребителят извърши редица аудио тестове, предоставени от тази функция, полученото аудио качество ще бъде коригирано според резултатите от теста на потребителя.

Тази функция обаче може да се ползва само когато свържете слушалките към вашия мобилен телефон Samsung.

За да активирате тази функция, отидете в Настройки> Звуци и вибрации> Разширени настройки на звука> Качество на звука и ефекти> Адаптиране на звука .

4. Използвайте приложението SoundAssistant

Освен че използвате помощта на функциите по подразбиране на самия мобилен телефон Samsung, има и други начини, които можете да направите, за да подобрите качеството на звука на вашия мобилен телефон Samsung, банда.

Един от тях е с помощта на парти приложение, направено от Samsung, наречено SoundAssistant .

Това приложение предлага допълнителен контрол върху няколко аспекта на звука на вашето мобилно устройство Samsung Galaxy.

В допълнение, това приложение също има функция, която позволява на потребителите да регулират силата на звука на определени приложения като YouTube или дори приложения за игри.

5. Увеличете максималната сила на звука

Следващият начин, който можете да направите, за да подобрите качеството на звука на мобилния телефон Samsung One UI, е да увеличите максималната сила на звука, банда.

По подразбиране обемът на телефоните Samsung Galaxy е ограничен до 15 нива, от безшумен режим до максимална сила на звука.

Оказва се, че можете да го подобрите отново с помощта на приложението SoundAssistant, което ApkVenue е обсъждал в предишната точка, знаете ли.

С помощта на това приложение можете да увеличите максималния обем на вашия мобилен телефон Samsung до 150 нива.

За да направите това, отворете приложението SoundAssistant, след което отидете в менюто Промяна на силата на звука . В това меню просто трябва да зададете максималното ниво на звука, което искате, банда.

Е, това бяха някои от начините, които можете да направите, за да подобрите качеството на звука на вашия мобилен телефон Samsung с интерфейса One UI, банда.

По принцип, всяко сложно приложение или функция не може наистина да направи качеството на звука на мобилния телефон добро.

Това е така, защото всеки мобилен телефон използва различен тип и качество на хардуера на високоговорителите, банда.

Така че, единственият начин да можете да подобрите звука на мобилния телефон е да изберете мобилен телефон, който е оборудван с квалифициран хардуер на високоговорителите.

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Shelda Audita .