как да настроите VPN за компютър или лаптоп, гарантирано антиблокиране!

Как да настроите VPN на компютър е наистина лесно, дори за Windows 10 OS не се нуждаете от допълнителни приложения. Вижте как да използвате VPN на следващия компютър ✅!

Може да ви е необходим начин за настройване на VPN, за да сте сигурни в сърфирането в интернет или дори за необходимостта от отваряне на блокирани сайтове.

Както знаем, правителствената политика по отношение на позитивния интернет , която се прилага от всички доставчици на телекомуникационни услуги в Индонезия, ограничи нашето движение в интернет.

Наличието на VPN приложение обаче изглежда решение за много хора за преодоляване на този проблем, банда. Вие ли сте от тях?

Е, за това този път ApkVenue иска различни съвети как да настроите VPN на компютър, който можете да следвате. Хайде, чуйте пълното по-долу!

Как да настроите VPN за компютър или лаптоп

Използването на VPN, което става все по-разпространено в последно време, се основава на желанието на потребителите на интернет да имат достъп до блокирани сайтове.

Чрез определена поредица от стъпки и трикове сайтовете, които първоначално са били блокирани, могат да бъдат отворени и могат да бъдат достъпни свободно благодарение на VPN.

И така, как да настроите VPN за компютър или лаптоп най-лесно и сложно? Отпуснете се, вижте прегледа на ApkVenue по-долу!

Как да използвам VPN на компютър или лаптоп с приложението Hide.me

Ако през цялото това време сте запознати с най-доброто VPN приложение на Android , се оказва, че можете да го използвате и на вашия компютър или лаптоп, знаете ли!

Има някои от най-добрите приложения за компютър или лаптоп VPN, които можете да използвате. Този път ApkVenue ще предостави ръководство за това как да се създаде VPN на вашия компютър или лаптоп с помощта на приложението Hide.me . Любопитен? Ето как!

1. Изтеглете и инсталирайте приложението VPN Hide.me

Първо, трябва да изтеглите и инсталирате приложението Hide.me от официалния уебсайт или чрез следната връзка :

Приложения в мрежа eVenture Ltd. ИЗТЕГЛИ

2. Изберете опцията „Стартирайте своя безплатен пробен период“

Когато приключите с изтеглянето и инсталирането, ще влезете в екрана на приложението. Има 2 опции; първо, „Стартирайте безплатния си пробен период“, а второто е „Имате акаунт? Влезте тук“.

Тъй като все още нямате акаунт, моля, щракнете върху Стартирайте безплатния си пробен период . Предимството на това приложение е неограничен безплатен пробен период. За съжаление квотата е ограничена до само 2 GB на месец .

3. Активирайте VPN

Поради безплатния пробен период избраните държави са произволни . След това всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху Enable VPN и да изчакате, докато се появи зелена отметка, пълна с цифров индикатор под нея.

Така че, когато се появи, поздравления! Можете да сърфирате безопасно и свободно в интернет с помощта на VPN.

Как да използвам VPN с разширение на браузъра на компютър или лаптоп

Е, освен да използвате VPN приложение на компютър, можете да използвате и разширения или добавки, които са инсталирани в браузъра.

В това ръководство ApkVenue ще предостави ръководство за това как просто да настроите разширения за VPN в Google Chrome , банда. Ето инструкциите!

1. Изтеглете разширението anonymoX в приложението на браузъра

Изтеглете и инсталирайте разширението anonymoX във вашия браузър . Трикът, можете да го изтеглите чрез връзката за изтегляне тук . Тъй като ApkVenue използва браузъра Google Chrome, след това щракнете върху Добавяне в Chrome .

2. Кликнете върху „Добавяне на разширение“

По-късно, преди да бъде инсталирано разширението на браузъра, ще се появи изскачащ прозорец с молба за съгласие за инсталиране на приложението. Щракнете върху Добавяне на разширение .

3. Разширението е добавено успешно към браузъра

На този етап разширението anonymoX автоматично се инсталира във вашия браузър. По-късно можете да изберете името, което използвате и държавата, която ще бъде вашето VPN място .

Предимството на това разширение на браузъра е, че е безплатно и много лесно за използване . Не е нужно да инсталирате или въвеждате сложни опции, едно кликване, веднага инсталирано оптимално!

Как да настроите VPN в Windows

За потребителите на лаптопи с Windows 10 трябва ли да сте запознати с функцията VPN, налична на страницата с настройки?

Да! Благодарение на тази функция, всъщност не е нужно да изтегляте допълнителни VPN приложения, банда. Виждате ли, можете ръчно да конфигурирате VPN.

Преди да започнете да настройвате VPN на Windows 10, първо трябва да създадете PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol) VPN акаунт, който ще се използва за създаване на VPN мрежова връзка на вашия лаптоп с Windows.

Самият PPTP е просто VPN протокол, който функционира за поддържане на мрежови връзки, както и за криптиране на всички данни, прехвърлени по мрежата.

За стъпките за създаване на PPTP акаунт и как да настроите VPN в Windows 10 можете да видите изцяло по-долу.

1. Създайте PPTP VPN акаунт

Чрез приложение за браузър на лаптоп посещавате сайта Tcpvpn.com и избирате сървъра, който ще използвате. Този път ApkVenue ще избере да използва азиатския сървър.

2. Изберете държавата на VPN сървъра

Ще ви бъде предоставен голям избор от държави за VPN сървър, от които да избирате. Но този път ApkVenue избра Индонезия за своя страна на VPN сървър.

3. Щракнете върху „Създаване на потребителско име и парола“

Освен това ще има няколко опции за сървър; ID1, ID2 и ID MCT. Изберете един, след което щракнете върху бутона „Създаване на потребителско име и парола“ .

4. Попълнете потребителското име и паролата, след което създайте акаунт

Попълвате желаното потребителско име и парола, след което не забравяйте да поставите отметка в квадратчето за проверка по-долу. Ако е така, щракнете върху бутона „Създаване на Premium VPN акаунт“ .

Ако успее, ще се покажат данните за акаунта, които са създадени.

5. Отворете настройките на Windows 10, изберете „Мрежа и интернет“

Следващата стъпка е да отворите прозореца с настройки на Windows 10, след което да изберете менюто „Мрежа и интернет“ .

6. Кликнете върху „VPN“ и създайте нова VPN връзка

След това изберете менюто „VPN“ и създайте нова връзка, като щракнете върху „Добавяне на VPN връзка“ .

7. Попълнете необходимите данни за VPN връзка

Въоръжени с VPN детайлите, които са направени предварително, тогава всичко, което трябва да направите, е да въведете необходимата информация.

Можете да попълните свободно „Име на връзката“, можете да поставите „Име или адрес на сървъра“ от IP адреса, който сте получили, когато сте създали своя PPTP акаунт, „Тип VPN“ може да изберете PPTP, докато „Потребителско име и парола“ не е задължително. След това щракнете върху бутона Запазване .

8. Свържете VPN

Ако е установена успешно, ще се появи VPN връзката. Щракнете върху VPN връзката, след което щракнете върху бутона „Свързване“, за да се свържете. Свършен!

Как да настроите VPN на компютър с помощта на OpenVPN

Освен Hide.me или вградената VPN функция на Windows 10, можете също да използвате OpenVPN на компютър като алтернатива, банда.

За това как да настроите VPN на компютър с помощта на това приложение можете да видите стъпките по-долу.

1. Изтеглете и инсталирайте OpenVPN на компютър

Първо, първо изтегляте и инсталирате приложението OpenVPN на вашия компютър. Можете да изтеглите чрез връзката по-долу:

Изтеглете мрежови приложения OpenVPN

След това трябва също да подготвите конфигурационен файл OpenVPN, който ще се използва по-късно за свързване. Можете да изтеглите конфигурационния файл чрез търсене в интернет или чрез връзката по-долу:

>>> Изтеглете Config OpenVPN PC <<<

2. Импортирайте конфигурационния файл

За да импортирате конфигурационен файл, щракнете върху иконата със стрелка на триъгълник в лентата на задачите, след това върху иконата на OpenVPN GUI изберете „Импортиране на файл ...“ .

3. Изберете Config File

Отваряте папката, където конфигурационният файл е изтеглен по-рано, след това го изберете и кликнете върху бутона „Отваряне“ . Ако успее, ще се появи прозорец за известие.

4. Изберете „Свързване“ OpenVPN

След това се връщате към иконата OpenVPN в „Показване на скрити икони“ в лентата на задачите, след което изберете „Свързване“ . След това въвеждате потребителското име и паролата за вашия VPN акаунт, след което щракнете върху OK.

Ако нямате такъв, можете да видите как да създадете PPTP акаунт в раздела „Как да използвате VPN в Windows“, който ApkVenue е обяснил по-горе.

Отговорно използване на VPN приложения

Всъщност това, което прави правителството, не е напълно погрешно. Това е така, защото блокираните сайтове са предимно порнографски и насилствени сайтове.

Въпреки това има няколко сайта, които не трябва да бъдат блокирани от правителството, като се има предвид, че тези сайтове всъщност осигуряват полезно забавление за потребителите на интернет, особено за всеки, който се нуждае от тях.

Ето защо, ако вече знаете как да отваряте позитивни интернет сайтове , използвайте ги разумно и внимателно, банда!

Това беше ръководството за това как да настроите VPN за компютър или лаптоп, който можете да използвате за вашите лични нужди. Наистина лесно, нали? Какво мислиш?

Ако например имате мнение или как да настроите други VPN, напишете ги в коментарите по-долу! Ще се видим в следващата статия на Jaka!

Прочетете също статии за VPN или други интересни статии от Diptya .