пълна памет? това е как да спестите вградена памет на iPhone 16gb

Използването на 16GB iPhone не е добро. Искате ли да инсталирате приложение и да спестите много данни, то наистина е пълно с памет. Но този път не се бъркайте, ето как да запазите 16GB вътрешна памет на iPhone.

За разлика от повечето смартфони с Android, които са оборудвани с поддръжка на външна памет, използваща MicroSD, всички iPhone не са оборудвани с слот за външна памет. Вместо това, Apple предлага различни опции за вътрешна памет, има 16GB, 64GB и 256GB. Колкото по-голяма е вътрешната памет, толкова по-скъпа е тя.

За да са евтини, но въпреки това да могат да използват iPhone, много хора купуват 16GB iPhone. В резултат на това имат затруднения с инсталирането на много приложения и запазването на данни. И така, как спестявате памет на 16GB iPhone?

  • Лесни начини за автоматично преместване на WiFi връзка на iPhone
  • Игра на игри на Android Имате iPhone 7 и Millions of Rupiah? Ето как!
  • Как да използвате 3D Touch в iPhone стил на всички Android без root

Как да запазите iPhone 16GB памет

За тези от вас, които обичат да правят снимки, селфита и да записват видеоклипове, разбира се 16GB памет няма да са достатъчни. Плюс многото приложения за социални медии и приложения за чат . Тогава, как така да не инсталирате играта на iPhone? Така че, просто инсталирайте и запазете това, нека запазим вашата памет от 16 GB на iPhone по следните начини:

1. Изтрийте снимки, използвайте услугата Cloud Storage

Не може да се отрече, камерата на iPhone наистина е страхотна. Така че не се изненадвайте, ако наистина обичате да правите снимки на вашия iPhone. В резултат на това вашата вътрешна памет бързо се пълни със снимки. Не вярвайте? Просто проверете менюто Settings - General - Storage & iCloud Usage - Manage Storage , след което вижте какво заема най-много памет.

Решението, изтрийте неизползваните снимки (не екранни снимки). След това не забравяйте да проверите папката „ Наскоро изтрити “ и да изтриете неизползваните снимки, които са там. Ако наистина харесвате снимки, е добра идея да използвате iCloud Drive или услугата Google Photos, за да съхранявате снимки, направени от вашия 16GB iPhone.

Приложения за снимки и изображения на Google Inc. ИЗТЕГЛИ

2. Поне инсталирайте приложението

Вече знаете, че вътрешната памет на iPhone е само 16 GB, не искате да бъдете алчни за инсталирането на тези приложения. По принцип всички нови приложения имат същата функция като другите съществуващи приложения, само различен потребителски интерфейс и допълнителни функции. И така, поне инсталирайте приложения, които имат подобни функции на други приложения на вашия iPhone.

3. Почистете старателно данните на приложението

Забавлението от чата с приятели и публикуването на това и онова в социалните медии всъщност може да накара паметта от 16 GB на вашия iPhone да свърши бързо, знаете ли! Причината е, че много данни и кеш се съхраняват на вашия смартфон. За решение, моля, опитайте да почистите данните във всяко приложение, инсталирано на вашия iPhone. За да направите това, влезте в менюто Settings - General - Storage & iCloud Usage , след което щракнете върху приложението, което искате да изтриете Document & Data .

4. Кажете „Не“ на игрите

Ако все пак използвате iPhone само с 16 GB вградена памет, добре е изобщо да не инсталирате игри. Но дори и да сте упорити и искате да играете игри, просто инсталирайте игрите, които често играете. Не всеки път, когато имате нова игра, вие брутално искате да я опитате, докато не накара паметта на iPhone да свърши.

5. Имате нужда от забавление? Просто стрийминг

Ерата на супер бързия 4G LTE интернет трябва да е нова ера в наслаждаването на много неща, включително забавления на смартфони. Ако в миналото слушането на музика и гледането на видеоклипове винаги е било изтегляно, така че да изяжда памет, сега е добра идея да предавате всичко, така че вътрешната памет от 16 GB на вашия iPhone все още да е облекчена.

Много приложения за стрийминг са налични в App Store. За да предавате поточно музика, можете да опитате Apple Music или Spotify и JOOX . Но помнете, стрийм , не изтегляйте. Дори и принудени, изтеглете само музика, която наистина харесвате. И ако обичате да гледате филми, стриймингът на Netflix или iFlix може да помогне за запазването на вътрешната памет на вашия iPhone.

Apps Entertainment Netflix, Inc. ИЗТЕГЛЕТЕ Apple Inc Приложения за видео и аудио ИЗТЕГЛЯНЕ Spotify Приложения за видео и аудио ИЗТЕГЛЯНЕ

6. Купете Flashdrive само за iPhone

Потребителите на Android са запознати с термина USB OTG. Е, този USB OTG се предлага и за iPhone. Така че, ако не искате вашата вътрешна памет да се изчерпва бързо, без да се налага да изтривате това и това отново, просто опитайте да използвате специален супер USB светкавичен флаш диск . За съжаление цената на този flashdrive е доста скъпа, така че първо трябва да спестите.

Така че, за тези от вас, които имат 16GB iPhone, сега не е нужно да се притеснявате за пълната памет. Правейки стъпките, споменати по-горе, със сигурност вашият iPhone все още ще бъде облекчен.