Оказва се, че това е причината анимето в Япония да няма сензори за сцени за възрастни

Любопитно е защо има толкова много сцени за възрастни в аниме и не са цензурирани в Япония? Нека да разберем кои са причините, поради които съдържанието преминава през цензура.

Анимето е една от най-популярните hiburang медии по света. Уникалните модели за развитие на истории и герои, различни от западните филми като цяло, правят анимето популярно сред много хора.

Освен това анимето е добре познато и като изразителна среда, в която идеите на писателите често се изливат в него, без да се ограничават от определени интереси.

В резултат на това анимето често изглежда по-вулгарно и садистично, сякаш не е цензурирано като другите карикатури, произведени в Америка.

5 причини, поради които анимето в Япония няма цензура

Много аниме показват сцени на насилие, които дори са класифицирани като сцени с кървавица и изобщо не са цензурирани, както и сцени, които изглеждат вулгарно и чувствено.

Когато се излъчваше в други страни, това аниме трябваше да претърпи различни корекции, за да го направи годен за излъчване, било чрез размазване на определени части или прерязване на сцената.

Тогава защо сцени като тази преминаха процеса на цензура, извършен в тяхната родна страна, а именно в Япония? Ето няколко причини.

1. Различия в стандартите за сензори в Япония и други страни

Източник на снимката: quora.com

Първото нещо, което прави някои сцени, които може да изглеждат неподходящи в западна държава, все още съществуват в анимето, са различните стандарти за цензура, които се прилагат .

Колко части на тялото е подходящо да се покажат, колко кръв или други садистични неща могат да бъдат показани, е ограничено до различен мащаб във всяка държава .

Япония също има свои собствени стандарти относно това кои сцени са и не заслужават да бъдат включени в определени популярни анимета.

Този стандарт се определя въз основа на културните корени и разбирането на хората. Например сцената с горещите извори може да изглежда вулгарно в други страни, но е част от японската култура.

2. Категоризиране на аниме

Източник на снимки: ramenswag.com

Не всички аниме са направени като филма Doraemon, който има основен пазарен дял за деца, има и много аниме, които са умишлено създадени за възрастна публика.

Анимето е класифицирано в различни категории и не всички от тези категории са безплатни за гледане от всички възрасти .

Екшън аниме като Tokyo Ghoul, който се отличава с кървави бойни сцени, няма да се излъчва свободно по време на излъчване, за да могат децата лесно да го гледат.

Точно както анимационните филми „Симпсън“ или „Семейните момчета“ са създадени специално за възрастна публика, има и много вулгарни и садистични анимета, създадени специално за пазара за възрастни.

3. Относително различни културни ценности и норми

Източник на снимки: nintendo.com

Ако някога сте виждали оригиналната версия на комедийното аниме Шин Чан, където Шинчан е нарисувал слон в долната част на тялото си и го е показал, може би се чудите защо сцена като тази може да избегне цензурата?

Различните култури създават различни подходи при различни проблеми , включително при определяне на границите на това дали съдържанието е подходящо или не.

Горната сцена на Шинчан също е друга подобна сцена, позволена, защото колективът вярва, че такава сцена няма да предизвика негативни фантазии в Япония.

Това може да не се приеме в някои страни по причини, които са в противоречие с предишните аргументи и това е добре, тъй като преобладаващата култура и норми наистина са различни.

4. Култура на феновете

Източник на снимки: zerochan.net

Като любител на аниме, сигурно често сте чували този термин. Фен услугата е вмъкване на сцена, която има за цел да накара публиката да се чувства щастлива.

Вмъкването на тази сцена може да приеме различни форми, от честотата на представяне на определен герой, до накарането на персонажа да изпълни определена поза .

Това е един от важните фактори, които правят света на аниметата за възрастни пълен с фенове и прави процеса на цензура по-гъвкав в определени коридори.

Въпреки това, тези ограничения се прилагат и в професионален и разумен начин.

5. Разбиране на различни духовни концепции

Източник на снимки: myanimelist.net

Освен садистични сцени и леко разкриващи дрехи, понякога анимето показва и духовни концепции, които са в противоречие с духовните концепции, които са широко разпространени по целия свят.

Ако сте фен на екшъна или фантастичното аниме, вероятно ще чуете за процеса на човешко жертвоприношение и за многото герои, които изглежда са свързани с дявола.

Ако имаше карикатура като тази, родителите в Индонезия може да се притесняват, че това може да повлияе на мисленето на децата им.

Тази ексцентрична духовна концепция се е превърнала в обща тема в анимето, защото японците са в състояние да разберат добре, че подобни неща са просто измислица .

Нещо повече, теми като тази обикновено съществуват в аниме за възрастни, където публиката вече има концепция за духовни разсъждения, която е достатъчна, за да различи коя е подходяща или не.

Това са някои от причините, поради които анимето изглежда е създадено с много минимален процес на цензура, различен от другите анимационни филми.

Анимето често се обобщава като средство за забавление за деца, въпреки че много от тях са специално създадени за възрастни.

Дано информацията, която ApkVenue сподели този път, може да забавлява всички вас и да се видим по-късно в следващите статии.

Прочетете също статии за аниме или други интересни статии от Restu Wibowo .