10 съвета за закупуване на най-добрия Android смартфон за игри

Има толкова много неща, на които трябва да обърнете внимание при избора на Android смартфон за игри. Тук ApkVenue дава 9 съвета за закупуване на Android смартфон за игри.

В миналото игрите бяха по-синоним на игри, играни на компютри и игрови конзоли, сега влязохме в света на мобилните игри . Където игровото изживяване на мобилни устройства, както смартфоните, така и таблетите е още по-невероятно. Това е неотделимо от развитието на самата мобилна операционна система, която става все по-усъвършенствана, особено Android и iOS OS.

В допълнение, хардуерното развитие също нараства бързо. Особено процесори, чиито способности са все по-ожесточени и дори съперничат на компютърните спецификации. Тогава какво трябва да се има предвид, за да получите наистина смартфон, който е подходящ за игри . Ето съвети за закупуване на смартфон за игри и неща, които трябва да имате предвид при избора на смартфон за игри.

Съвети за закупуване на Android смартфон за игри

  • 15 игри, заплашени да бъдат блокирани от правителството
  • 10 най-нови игри за Android през май 2016 г.

1. Чипсет или процесор?

Един от важните компоненти, които поддържат играта на игри, е SoC (System on Chip). Просто казано, SoC е може би мозъкът на смартфон.

SoC се състои от няколко части с различни функции, като процесор , графичен процесор , модем и различни други компоненти, които регулират обработката на данни.

Повечето хора, както и да се равнява споменаването на процесори и SoCs или чипсети, истината е, че когато попитах каква е смартфон, отговорът е едноядрен , двуядрен , четириядрен , хекса-ядро , окта ядро , и дека-сърцевина .

За чипсет просто споменете модела и марката, например Qualcomm Snapdragon 835, MediaTek Helio X25, Samsung Exynos 8895 Octa и други. Те са чипсети и самият процесор е само една част от чипсета.

2. Броят на ядрата определя производителността?

Броят на ядрата не е гаранция за бърза работа на смартфона. Не се изкушавайте лесно от големия брой ядра .

Оптимизираните процесори могат да бъдат по- мощни от числата, например чипсетът Apple A10 Fusion на iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Разчита само на 2,34 GHz четириядрен процесор , но няма съмнение относно неговата производителност, нали?

Въпреки това, Qualcomm, на чипсета Snapdragon 820/821, Qualcomm разчита само на персонализирания процесор Kyro само с 4 ядра. Докато най-новата версия, Snapdragon 835, има 8 инча, който е разделен на две, четири ядра с висока производителност (@ 2.45 Ghz) и четири енергийно ефективни ядра (@ 1.9 Ghz).

3. Разпознайте типа чипсет

Съветите за закупуване на игри за Android е следващата бележка от типа чипсет, това е, което определя доброто или лошото представяне на смартфона. В това мобилно царство Qualcomm и MediaTek доминират над чипсета .

Най-новият чипсет на Qualcomm е Snapdragon 835 . Ако имате неограничени пари, разбира се, няма проблем да получите водещ смартфон, захранван от чипсет Snapdragon 835. Вж. Таблицата за подробности.

Клас Чипсет
Snapdragon 800 серия Snapdragon 835


Snapdragon 800

Snapdragon 600 серия Snapdragon 652


Snapdragon 600

Snapdragon 400 серия Snapdragon 435


Snapdragon 400

Snapdragon 200 серия Snapdragon 212


Snapdragon 200

4. Най-новият чипсет от среден клас или стар чипсет от висок клас?

Ако се чувствате истински геймър, но сте закъсали да търсите смартфон с чипсет Snapdragon 821 или Snapdragon 820 , намерен на флагманския смартфон от миналата година.

Междувременно за смартфони от среден клас можете да търсите смартфони с минимален чипсет Snapdragon 615/625. Серията Snapdragon 410/430 е по-подходяща за нормални ежедневни дейности, като например работа с социални медии.

5. Идеална RAM и вътрешна памет

Съветите за закупуване на Android за следващата игра е да изберете идеалния RAM и размер на вътрешната памет. RAM е място, където игрите ви ще се съхраняват временно за достъп от процесора и графичния процесор, докато вътрешната памет е полезна за постоянно съхранение на данни.

За удобство при игра на игри, RAM, която е въведена за Android днес, е минимум 3 GB или 4 GB . Междувременно необходимата вътрешна памет е най-малко 16 GB и в идеалния случай 32 GB , не купувайте смартфон с 8 GB вградена памет.

6. Няма нужда да се притеснявате за графичния процесор

GPU също е важна част от играта на игри, по принцип графичният процесор е подобен на процесора, но това, което се обработва, е свързано само с графика. Тъй като графиките са основна част от играта, бързият графичен процесор ще направи игровото изживяване още по-вълнуващо.

Графичният процесор също има за задача да обработва игрови ефекти, а по-добрият графичен процесор не само прави игрите по-гладки, но и ще направи игрите пълни с ефекти. Така че, сега не е нужно да се притеснявате да търсите смартфон с добър графичен процесор, защото той е включен в пакета със SoC. Ако чипсетът е добър, сигурно е, че графичният процесор също е добър.

8. Резолюция и размер на екрана

Детайлите по-горе са съвсем ясни, сега за екрана. За да се насладите на зашеметяваща графика, това зависи и от разделителната способност на екрана. Поне търсете смартфон с резолюция 1080p , още по-добре Quad HD.

Ако размерът и видът на екрана са според вкуса, нали? Регулира се от 5,2 инча, 5,5 инча до 6 инча.

9. Капацитет на батерията и трябва да има технология за бързо зареждане

Избирайки смартфон за игри, смартфонът с голям капацитет на батерията със сигурност е по-издръжлив. Но той също трябва да бъде оборудван с функция за бързо зареждане, която прави зареждането на батерията на смартфона вече не отнема много време.

10. Препоръки за смартфон

Страстта често се движи от сухи средства. По-добре бъдете търпеливи и спестете. Следват препоръките за версията на JalanTikus на игралния смартфон.

Клас Име на смартфон Тип чипсет
Нов флагман Moto Z2 Force Edition


Основен телефон

Стар флагман Samsung Galaxy S7


HTC 10

Snapdragon 820 чипсет
Бивш флагман Samsung Galaxy S6


Samsung Galaxy Note5

Exynos 7420 Octa чипсет
Midranger ASUS Zenfone 3


Snapdragon 625 серия

Заключение

Това са съветите за закупуване на Android за игри . Спешно! Особено за тези от вас, които твърдят, че са тежки геймъри. Въпросът е, че кухненската писта трябва да бъде мощна, вътрешната памет и RAM трябва да са просторни, за да можете да инсталирате много игри и да работите гладко.

Както и спецификациите за идеалната разделителна способност на екрана и капацитета на батерията, за да добавите към комфорта при дълго играене на игри. Ако има допълнения, не се колебайте да коментирате.

Прочетете също статии за смартфони или други писания от Lukman Azis .