5 най-лесни и точни начина за проверка на овен за лаптоп

Искате ли да проверите RAM на вашия лаптоп, но сте объркани, защото кутията я няма? Отпуснете се, ApkVenue има няколко начина да проверите RAM и лаптоп и компютър, които са пълни и лесни

Кои са първите неща, на които обръщате внимание при избора на лаптоп? ApkVenue е сигурен, че много от вас наистина се интересуват от голяма RAM.

Способността на лаптопите и персоналните компютри да изпълняват програми е силно повлияна от размера на RAM. Колкото по-голям е капацитетът на RAM, толкова повече програми могат да се изпълняват едновременно на лаптоп / компютър.

Проблемът е, че информацията за капацитета на RAM в лаптоп не е като VGA картата и информацията за процесора, които обикновено се отпечатват на стикер, прикрепен към лаптопа.

Един от най-често срещаните начини е да проверите кутията на лаптопа. И така, ако кутията не е там, тогава как проверявате RAM паметта на лаптопа ?

Колекция от 5 най-лесни начина за проверка на лаптоп RAM 2020

Няма нужда да се притеснявате, банда. В тази статия ApkVenue ще ви обясни как лесно да проверите RAM паметта на лаптопа, въпреки че няма информация, посочена в кутията или върху корпуса на лаптопа.

Можете също да използвате тези съвети, за да проверите RAM паметта на компютъра, знаете ли. Любопитен? ако е така, просто вижте изцяло отдолу, банда!

1. Как да проверите RAM на лаптопа чрез DxDiag

На първо място, ApkVenue ще ви каже как да проверите RAM на лаптоп / компютър чрез DxDiag . DxDiag е полезен диагностичен инструмент за тестване на функциите на DirectX, както и за решаване на видео и аудио хардуерни проблеми.

Следват стъпките, които трябва да направите:

 • Стъпка 1: Натиснете едновременно клавиш Windows + R на клавиатурата, за да изведете менюто Run . Можете също да щракнете върху иконата Старт , след което въведете Run, докато се появи предложение за приложение, наречено Run.

 • Стъпка 2: В приложението Run стартирайте dxdiag , след което изберете OK или натиснете клавиша Enter на клавиатурата.

 • Стъпка 3: Ще се появи нова страница, наречена DirectX Diagnostic Tool . Погледнете в графата Memory , за да проверите RAM паметта на вашия лаптоп.

2. Как да проверите RAM на лаптопа чрез Task Manager

Освен че функционира, за да контролира какви приложения се изпълняват на вашия лаптоп, се оказва, че можете да използвате и диспечера на задачите като начин за проверка на RAM на лаптопа, знаете ли.

 • Стъпка 1: Има много преки пътища, които можете да използвате, за да изведете диспечера на задачите. Или чрез менюто " Старт " можете да натиснете Ctrl + Shift + Esc на клавиатурата или като щракнете с десния бутон върху лентата на задачите и след това изберете диспечера на задачите .

 • Стъпка 2: След като диспечерът на задачите е отворен, щракнете върху раздела Performance, за да проверите RAM.

 • Стъпка 3: Можете да видите колко RAM е вашият лаптоп / компютър, както и колко RAM се използва при стартиране на програми.

3. Как да проверите RAM на лаптопа чрез командния ред

Командният ред или често наричан CMD е основно приложение за интерпретатор на команден ред (CLI), което функционира за изпълнение на команди, въведени от потребителите.

Има много командни кодове, които можете да въведете в CMD. Можете да използвате тези кодове, за да изключите компютъра си, да проверите мрежата, дори да проверите RAM, нали знаете.

И така, как проверявате RAM на лаптоп / компютър с помощта на CMD? Ето стъпките:

 • Стъпка 1: За да отворите CMD, можете да направите няколко неща. Можете да натиснете Windows + R на клавиатурата, след което да въведете CMD в приложението Run .

 • Стъпка 2: В менюто CMD въведете командата systeminfo и след това натиснете Enter на клавиатурата.

 • Стъпка 3: Превъртете надолу, докато намерите Общата физическа памет . Там можете да разберете колко е капацитетът на RAM на вашия лаптоп / компютър.

4. Как да проверите RAM на лаптопа чрез контролния панел

Следващият начин да проверите RAM на лаптопа е чрез менюто на контролния панел. Що се отнася до контролния панел, изглежда ApkVenue не трябва да обяснява каква е неговата функция.

Ето стъпките, които трябва да направите:

 • Стъпка 1: Отворете менюто на контролния панел на лаптопа, като отворите Старт, след което въведете контролния панел, докато приложението се появи.

 • Стъпка 2: Щракнете върху менюто Система и защита, след което изберете менюто Система. Можете да видите основната информация от вашия лаптоп / компютър, включително капацитета на RAM на тази страница.

 • Стъпка 2: Можете също да използвате пряк път, като натиснете клавиша Windows + Пауза / Прекъсване на клавиатурата, за да отворите страницата с основна информация.

5. Как да проверите RAM на лаптопа чрез приложение

Последният начин да проверите RAM на компютър / лаптоп, препоръката на ApkVenue е да използвате приложение на трета страна. Тук ApkVenue ви препоръчва да използвате софтуер, наречен Speccy.

Speccy ще ви покаже подробно цялата информация за вашия компютър. Като се започне от процесора, VGA, RAM, температурата на устройството и много други.

Ето стъпките, които трябва да следвате:

 • Стъпка 1: Изтеглете Speccy чрез следната връзка, след което инсталирайте софтуера както обикновено.

 • Стъпка 2: След като инсталирате, отворете Speccy. Това приложение автоматично ще сканира всички устройства, инсталирани на вашия компютър или лаптоп.

Така статията на Jaka за колекция от начини за проверка на RAM и лаптоп. Дано горната информация е полезна за вас, банда!

Ще се видим следващия път.

Прочетете също статии за лаптопи или други интересни статии от Prameswara Padmanaba