2019 най-доброто приложение и сайт за проследяване на новини за измама, поколение против измама!

Все по-често измамите се увеличават и могат да ви заблудят с грешна информация. За да избегнете това, можете да видите препоръките за приложения и сайтове за проследяване на измами по-долу!

Обичате ли да четете новините всеки ден?

Можете да четете новини с помощта на различни медии, от вестници до приложения. Новините, каквито ги познаваме днес, обаче не са толкова безопасни.

Много медии разпространяват измами или фалшиви новини. Особено ако търсите новините чрез социалните медии.

За да избегнете измами, можете да използвате приложение за проследяване на измамни новини или сайт, препоръчани от ApkVenue, по-долу!

Най-доброто приложение за проследяване на новини за измами 2019

Измама или фалшива новина е невярна информация, която се прави, сякаш е вярна. За разлика от слуховете или клюките, измамите се създават умишлено и се разпространяват.

Заблудата за пръв път се среща през 1661 г. в случая с барабаниста на Тедуърт , разказва историята на Джон Момпесон, който е преследван от звука на барабаните всяка вечер.

Но в крайна сметка писател разкри, че гласовете са просто трик.

Цитирано от Кумпаран, думата измама е използвана едва около 1808 г., която идва от думата „hocus“. Хокус означава заклинание, използвано в магически шоута.

Косвено, измама означава дейността по измама на други хора. Измамите продължават да съществуват и днес и навлизат в света на технологиите.

В Индонезия Kominfo успя да намери 1224 измами от различни новинарски материали за периода август 2018 г. до март 2019 г.

Броят на измамите продължава да се увеличава, особено от началото на процеса на президентски избор в Индонезия през 2019 г., който предизвика разпространението на фалшиви новини и реч на омразата. В социалните мрежи се появиха различни измами.

Разбира се, ще се дразните, ако ядете новини за измама, затова е необходим проследяващ измама, така че информацията, която получавате, да е истината.

Ето някои приложения и сайтове, които можете да използвате за откриване на измами:

1. Обърнете се назад

Първият е сайтът „ Обърни се назад“, сайт за онлайн общност, който играе роля срещу невярна информация в интернет.

Можете да съобщавате новини, които оценявате като измама и които имат отрицателно въздействие върху читателите. Можете да влезете в сайта на turnbackhoax.id .

За да докладвате, трябва само да изберете „Доклад за измама“ в горната част на страницата. След това въведете цялата информация, необходима за измамата с новини.

Можете също така да качвате снимки или файлове , които искате да докладвате. Хайде, подкрепи съпротивата срещу измамите, банда!

2. Cekfakta.com

Следва Fact Check , друг сайт за проследяване на измами чрез докладване за тях. Този сайт ще ви предостави достоверна информация по много новинарски теми.

Сайтът за проверка на фактите е съвместен проект за проверка на факти, създаден от MAFINDO или Индонезийското общество за борба с клеветата .

Този сайт си сътрудничи с няколко онлайн медии, поддържани от AJI и AMSI.

Можете да използвате този сайт, за да разберете истината по някои новинарски теми или да докладвате новини. Хубаво!

3. BaBe

BaBe е приложение за новини, което има функция за откриване на измами. Тази функция се нарича Hoax Filter, до която имате достъп в приложението.

В тази функция можете да търсите новини и има обяснение за истинността на новините. Освен проследяване на измами, тук можете да прочетете всякакви информационни теми.

Хайде, изтеглете приложението безплатно по-долу.

Приложения за производителност на Mainspring ИЗТЕГЛЯНЕ

4. HBT - Инструменти за измама

Следващото приложение за проследяване на измами е HBT - Hoax Buster Tools от MAFINDO. Можете да използвате това приложение, за да докладвате за измами.

Освен за отчитане, можете да проследявате текст и изображения. Отчитането също е доста лесно и можете да го направите подобно на сайта за проверка на фактите.

Хайде, изтеглете приложението и докладвайте фалшиви новини!

5. HoaxEye Twitter

Накрая е HoaxEye в Twitter , HoaxEye не е функция, а акаунт в Twitter. Този акаунт се използва широко за докладване на фалшиви новини.

Начинът да докладвате на HoaxEye е да споменете акаунта на HoaxEye при новини, за които се съмнявате в истинността, тогава HoaxEye ще ви даде отговор.

Не само, за да се каже дали новината е вярна или измама, но и някакво обяснение за истината. Просто погледнете профила му, @hoaxeye в Twitter.

Това е най-доброто приложение и сайт за проследяване на измамни новини, които можете да използвате, за да избегнете фалшиви новини.

Кои приложения или сайтове използвате често? Напишете вашето мнение в колоната за коментари, да. Ще се видим в следващата статия!

Прочетете също статии за измами или други интересни статии от Даниел Кахяди .