7-те най-добри продукта на Apple за всички времена, iPhone 11 не е включен?

Кой е любимият ви продукт на Apple, банда? ApkVenue има списък с най-добрите продукти на Apple за всички времена, които направиха Apple огромен успех!

Назовете една от най-богатите технологични компании в света! Може би много от вас ще отговорят бързо на Apple .

Компанията, основана от Стив Джобс и Стив Возняк, може да стане толкова голяма, колкото е сега, поради успеха на нейните продукти.

Затова този път ApkVenue ще ви даде списък с най-добрите продукти на Apple за всички времена , които трябва да знаете!

Най-добрите продукти на Apple

При определяне на продуктите по-долу ApkVenue взема предвид колко въздействие ще има продуктът.

Отделно от това, резултатите от продажбите и реакцията на обществеността също са други параметри. Без повече шум, това е най-добрият продукт от версията на JalanTikus на Apple!

1. Macintosh

Източник на снимки: Business Insider

Първият Macintosh е издаден през 1984 г. и се превръща в един от най-популярните персонални компютри (PC) от онази епоха, тъй като използва мишка и графичен потребителски интерфейс (GUI).

Освен това този продукт беше пуснат на пазара с помощта на феноменална реклама от 1984 г. и игра в събитието Super Bowl.

Този компютър е оборудван с 9-инчов екран с процесор Motorola 6800. Приложенията, съдържащи се в него, включват MacPaint и MacWrite.

В рамките на три месеца този компютър е продал 70 000 бройки за три месеца и 280 000 бройки в рамките на една година.

2. iMac

Източник на снимки: Стив Джобс

Когато Стив Джобс се върна в Apple в средата на 90-те, всичко, което направи, беше да изреже продуктите, които смяташе за лоши.

Вместо това той помоли Apple да се съсредоточи върху четири продукта, единият от които е компютър за лична употреба. Компютърът е iMac .

Този компютър изглежда различно от повечето компютри, които изглеждат мрачни и страшни. Дизайнът на Джони Айв прави този компютър да изглежда приятелски и весел.

В рамките на пет месеца Apple е продала 800 000 бройки. iMac се счита за пионер в новата ера на компютъра, тъй като добави USB и оптично устройство , както и направи слот за дискета .

3. iPod

Източник на снимката: Време

Не е преувеличено да споменем, че iPod е един от продуктите, които спасиха Apple от фалит.

Тази компания успя да революционизира музикалната индустрия с iPod с капацитет 5 GB и може да съхранява 1000 песни в джоба си .

IPod е толкова популярен, че никой конкурент никога не го е догонил, включително Micorosft със своя Zune и Sony със своя Walkman.

Към първото тримесечие на 2008 г. iPod е продал 10 милиона бройки и е допринесъл за 25% от приходите на компанията.

Когато iPhone беше пуснат, присъствието на iPod бавно изчезна, защото iPhone също можеше да се използва за слушане на песни.

Още един успешен продукт на Apple. . .

4. iTunes

Източник на снимки: Култ на Mac

iPod не е сам в революцията на входящата индустрия. Той беше придружен от приложението за музикален плейър iTunes .

Представен през 2001 г., iTunes позволява на потребителите на Apple да съхраняват колекцията си от песни на едно място.

Няколко години по-късно беше освободен iTunes Store , който позволи на хората законно да купуват песни на достъпни цени. Сега можем да купуваме книги, филми и т.н.

За съжаление iTunes напоследък е по-малко популярен от Spotify, така че Apple реши да затвори услугата и да се съсредоточи върху услугата Apple Music.

5. iPhone

Снимка източник: CBC

Когато Стив Джобс представи iPhone за първи път през 2007 г., мобилният пазар все още беше доминиран от Nokia.

Самият пазар на смартфони току-що е започнал да се увеличава стремително, благодарение на присъствието на Blackberry. Всичко това обаче се промени, когато iPhone беше пуснат.

Първият iPhone беше пуснат за $ 499 и имаше сензорен екран, нещо, което беше рядкост по това време.

Благодарение на iPhone корпоративната стойност на Apple е скочила от 100 млрд. На 950 млрд . Долара . Само продажбите на iPhone представляват 60% от приходите на компанията.

Присъствието на iPhone също промени картата на продажбите на мобилни телефони, особено след като Google пусна Andoid през 2008 г., карайки Nokia и Blackberry да се подвизават.

Новата серия iPhone 11 беше официално пусната преди няколко дни, може ли този последен флагмански продукт на Apple да бъде следващият наследник? Нека почакаме.

6. App Store

Източник на снимки: Култ на Mac

Стив Джобс е истински перфекционист. Той поддържа устройствата на Apple в една изключителна екосистема, така че те не се нуждаят от намеса на трета страна.

По тази причина първоначално приложенията на iPhone бяха само приложения, произведени от Apple.

През 2008 г. Джобс отстъпи малко и накрая пусна App Store, който даде възможност на разработчиците да създават приложения за iPhone след получаване на одобрение от Apple.

Присъствието на App Store накара разработчиците на приложения и игри да се появят. Досега App Store се превърна в един от основните източници на доход за Apple.

7. iPad

Снимка източник: Mactrast

Apple се подиграваше при пускането на iPad през 2010 г. Причината е, че мнозина са се опитвали да продават таблетни компютри и са се проваляли, включително Microsoft.

Apple обаче успя да докаже, че обществените предразсъдъци са погрешни. Техният iPad се продава добре на пазара благодарение на многото предимства, които предлага.

След като претърпя спад в продажбите, Apple промени стратегията си, като направи iPad Pro за професионалисти и евтина версия на iPad за образование.

Ако погледнете списъка по-горе, тези продукти бяха пуснати, когато Стив Джобс все още беше в Apple.

Когато Джобс напуска компанията през 1985 г., нито един продукт на Apple не е наистина страхотен преди завръщането му през 1996 г.

Освен това, след като Джобс почина през 2011 г., Apple също изглеждаше в движение. Новите им продукти са само моливи и интелигентни часовници.

Това може да докаже, че присъствието на Джобс в Apple е оказало голямо влияние при създаването на успешни продуктови иновации.

Прочетете също статии за Apple или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah .