7 уникални факта за капитан Марвел, номер 2 ви кара да бъдете изненадани!

Кой е чакал филма за капитана Марвел? Преди да гледате, добре е да знаете някои уникални факти за този супергерой!

Когато Ник Фюри изчезна поради щракването на пръста на Танос във филма след отпускаОтмъстителите: Войните на безкрайността“ , на пейджъра на Фюри бе видяно лого, показващо мистериозно лого.

Само хардкор феновете на Marvel веднага разбраха логото. Това е логото на един от супергероите от Marvel, а именно Captain Marvel .

Тъй като филмът ще се излъчи в близко бъдеще, ApkVenue иска да ви даде уникални факти за капитан Марвел, банда!

Уникални факти за капитан Марвел

Подобно на Spider-Man, Captain Marvel също има няколко версии. Във филма е използвана версията на Карол Данвърс , изиграна от Бри Ларсън .

Други фигури, които са носили името Капитан Марвел, включват Шарън Вентура , Карла Софен , на първия мюсюлмански супергерой Камала Хан .

Трябва да знаете, капитан Марвел е един от най-силните герои във вселената на Марвел. Възможно ли е да бъдем по-силни от Танос? Може да бъде.

За да познаете силата на Капитан Марвел, който ще се появи и във филма „ Отмъстителите: Крайна игра “ , добре е да знаете фактите за Капитан Марвел по-долу!

1. Половин извънземен

Снимка източник: CBR

Знаете ли, че Карол Данвърс е наполовина извънземна и наполовина човек? Да, горе-долу като Питър Куил във филма „ Пазителят на галактиката “ . Неговата извънземна кръв той получи от нацията Кри .

Разликата е, че родителите на Данвърс не са Kreeese. Той придоби способността на нацията Кри, след като беше хванат в експлозия на Психея-Магнетрон с воин на Кри на име Мар-Вел .

След експлозията ДНК на Мар-Вел се сля с ДНК на Данвърс, което му дава свръхчовешки способности, които обикновените хора нямат.

2. Шазам беше обявен за капитан Марвел

Снимката е предоставена от: DC Comics

Знаете ли филма DC на Shazam, който ще се появи по кината тази година? Е, оказва се, преди да бъде наречен Шазам, този супергерой е носил името Капитан Марвел !

Как така? Така че историята е, че през 70-те години DC купува комичния герой от Fawcett Comics, който е прекратен през 1953 г.

Те запазиха името, докато накрая Marvel поиска DC да го откаже, защото смятаха, че са първите, които използват името.

Marvel спечели делото и в крайна сметка DC промени името си на Супергерой на Shazam.

3. Първи дебют през 1968г

Източник на снимката: Syfy

Данвърс не е първият Marvel Captai. Когато дебютира през 1968 г., вече имаше друг капитан Марвел. Денвърс е само пилот-изтребител за ВВС на САЩ.

В продължение на няколко години той беше просто обикновен гражданин, преди да придобие силата на експлозия, която накара неговата ДНК да се слее с ДНК на Мар-Вел.

Още уникални факти. . .

4. Преди това наречена г-жа чудо

Източник на снимки: ComicBook.com

Данвърс носи името Г-жа. Marvel от 1977 до 2012 г., преди най-накрая да се превърне в капитан Marvel.

Сега името г-жа Marvel е по-синоним на първия мюсюлмански супергерой във вселената на Marvel.

Зад тази фигура стои Камала Хан, тийнейджър от пакистански произход, който има способността да променя формата си.

5. Първият самостоятелен женски супергеройски филм в MCU

Източник на снимката: GeekTyrant

Въпреки че познаваме Черната вдовица отдавна от филма Iron Man 2 и Scarlet Witch в епохата на Ultron , нито един от тях все още не е имал самостоятелен филм.

Капитан Марвел всъщност е първият женски филм за супергерои от кинематографичната вселена на Марвел . Всъщност той никога не се е появявал в предишни филми на Marvel.

6. Присъединете се към различни групи

Източник на снимката: Nerdist

Ако е аналогичен на студент, Данвърс е тип студент, който е много зает, защото участва в различни организации както на факултет, така и на ниво университет.

Като Данвърс той се присъединява към ВВС, НАСА, ЦРУ и ЩИТ. Като капитан Марвел се присъединява към членовете на Отмъстителите, Новите отмъстители, Х-Мен, към Пазителите на галактиката.

Всъщност той също е работил в The Daily Bugle , където Питър Паркър е работил като фотограф.

Не знам каква е основата на Данвърс да направи това, дали иска да помогне колкото е възможно повече за защита на човечеството или трябва да удължи автобиографията си .

7. Силата на капитан Марвел

Източник на снимката: GeekTyrant

Всъщност какво кара Капитан Марвел да се смята за един от най-силните герои в Марвел? Разбира се заради силата, която има, но каква сила?

Разбира се, той има супер сила и скорост като Супермен , лети тук и там, психически сили и способност да абсорбира енергия и да я хвърля като Камехамеха.

така че това е банда уникални факти за Captai Marvel . Има ли някакви уникални факти, които ApkVenue не е споменал? Ако има, споделете го в графата за коментари!

Прочетете също статии за Marvel или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah