как да се отървем от червената линия в последната дума 2021

Как да се отървете от червените линии в Word може да се направи по редица лесни методи. Ето съвети как да се отървете от червените / зелените линии в МС. Дума ✅.

Как да се отървем от червените линии в Word може да е една от г-жа Думата, която търсите най-много в момента, а?

Вълнообразните червени или зелени линии, които се появяват, когато пишете в Microsoft Word, са досадни. Понякога червените или зелените линии са малко разсейващи и ви карат да не се фокусирате върху въвеждането.

Дори за някои хора бързото писане ще бъде затруднено от червените и зелените линии под думите.

Така че, ако искате да знаете как да премахнете окончателно червените линии в Word, ApkVenue има решение!

По-долу са дадени съвети за премахване на червени линии във всички серии на Microsoft Word, започвайки от MS. Word версия 2006 до версия 2019! Провери го!

Как да премахнете червени линии в Word чрез настройки

Когато ръчно пишете или копирате и поставяте текст в Microsoft Word, и червените, и зелените линии ще се появят автоматично. Можете обаче да се отървете от него чрез менюто Настройки .

Ако изберете този метод, можете да премахнете червената линия в Word или да премахнете зелената линия. Ето стъпките, които трябва да следвате.

 • Отворете файла, за който искате да изтриете червената линия, след което изберете менюто File в горния ляв ъгъл. След това изберете менюто Опции в долната част.
 • Изберете подменюто за проверка вляво от менюто с опции. Премахнете отметката от Проверка на правописа, докато пишете , за да премахнете червената линия в Word.

 • Или премахнете отметката от Маркирайте граматични грешки, докато пишете колона, за да премахнете зелената линия в MS. Word.

Свършен! Сега червените и зелените линии в Word ще изчезнат, след като премахнете двете отметки в тази колона, банда.

Как да се отървете от червените линии в Word чрез менюто за преглед

Освен да преминете през менюто Настройки , можете да направите и как да премахнете червената линия в Word, когато копирате от интернет чрез менюто Преглед , банда.

Този метод е специално за премахване на червени линии в Word и същевременно премахване на зелени линии. Ето стъпките:

 • Блокирайте всички изречения или изречения, които искате да изтриете червената линия. Можете също да натиснете Alt + A

 • Изберете менюто Преглед в горната част на лентата с менюта на Microsoft Word. След това изберете менюто Език , след това Задаване на проверка на езика .

 • Премахнете отметката от колоната Не проверявайте правописа или граматиката , за да премахнете червената линия, както и зелената линия в MS.Word.

Свършен! Този втори метод е много по-лесен и по-ефективен за премахване на червени линии в Microsoft Word, както и зелени линии.

При тестване на тази статия ApkVenue използва версията на Microsoft Office от 2016 г. Ако използвате различна версия от ApkVenue, действително стъпките не са много по-различни.

Можете обаче да видите метода чрез пълната дискусия на ApkVenue по-долу.

Как да се отървем от червените линии в Word 2010

Как да се отървем от червеното подчертаване в Word 2010 всъщност не се различава много от това, което ApkVenue обясниха по-горе. Вижте подробностите по-долу!

 • Изберете менюто „Език“ в раздела „Преглед“, след което изберете „Задаване на език за проверка“.

 • Премахнете отметката от опцията „Не проверявайте правописа или граматиката“ . Не забравяйте да изберете езика, който отговаря на вашето писане, след което щракнете върху бутона OK.

Вече завършено! Можете също да видите резултатите от предложените промени, като промените Display for Review на „Final“ (номер 3).

Източник на снимката: articlebin.michaelmilette

Как да премахнете червените линии в Word 2007

Така че, ако сте потребител на Microsoft Word 2007, има и начин за лесно премахване на червените линии в Word.

Това важи и когато червената линия се появява, когато пишете в Ms. Дума със звук например. Методът е такъв!

 • Изберете менюто с икона „Език“ в раздела „Преглед“ или кликнете директно върху езика, който се използва в момента в долния ляв ъгъл.

 • Премахнете отметката от опцията „Не проверявайте правописа или граматиката“, след което натиснете OK. Уверете се също, че сте избрали езика, който отговаря на вашето писане.

Можете също така да промените „Display ror Review“ (номер 3) на „Final“, за да видите всички предложени промени.

Източник на снимката: articlebin.michaelmilette

Как да премахнете червените линии в Word 2003

Не само най-новата версия на Microsoft Word има функция за премахване на червени линии, г-жо. Word 2003 също ви позволява да премахнете тези редове, ако ви се струват досадни.

За неговия собствен начин, лесен за мен, можете да кликнете върху менюто „Инструменти“ и след това да изберете опцията „Задаване на език“ в подменюто „Език“ .

След това премахнете отметката от опцията „Не проверявайте правописа или граматиката“ .

Източник на снимката: articlebin.michaelmilette

Как да се отървем от червените линии в Word на мобилни устройства

Освен че използвате лаптоп, има и някои от вас, които доста често пишат или редактират Word файлове чрез смартфони.

Освен по-практични, можете да редактирате по всяко време и навсякъде, без да се налага да носите лаптоп.

Е, не само можете да зададете маржове, но и да използвате приложението Ms. Дума на HP, за да се отървете от червената линия, банда. Любопитен? Ето стъпките.

 • Отворете файла Word, за който искате да премахнете червеното подчертаване. Влезте в режим на редактиране, като изберете иконата на молив в горната част. След това докоснете иконата на триъгълника в долния десен ъгъл.
 • След това, преминаването към по "Преглед", меню раздел .
 • Изберете менюто „Проверка и език“ . След това изберете езика, който използвате в писмен вид. Поставете отметка в колоната „Скриване на всички проверки .

Вече завършено! Сега червената линия автоматично ще изчезне, банда.

Какво правят червените и зелените линии на Microsoft Word?

Е, сега знаете как да изтриете тези редове в MS. Дума? Тогава каква е функцията на червената линия в Word?

Тогава каква е разликата със зелената линия, която също често се появява? За да разберете отговора, можете да прочетете обяснението по-долу.

червена линия

Ако често виждате червени линии във всяка дума, която пишете в Microsoft Word, това означава, че активирате режима за проверка на правописа

Проверката на правописа сама по себе си е полезна за проверка на правописа на всяка дума, която въвеждате в MS. Word зависи от това кой език сте избрали.

Като цяло, MS. Word ще бъде по-чувствителен за проверка на правописа от английския, въпреки че други езици също могат да бъдат проверени от държавите-членки. Word.

Всъщност функцията за червена линия в Word може да помогне на онези от вас, които често правят печатарски грешки, така че да осъзнаете, че пишете дума.

Зелена линия

Междувременно тази зелена линия всъщност се появява доста рядко в държавите-членки. Word, защото функцията му е много по-сложна от червената линия, банда.

Зелените линии, които се появяват, когато пишете в MS. Word всъщност е полезен за проверка на граматиката или граматиката на изреченията, които въвеждате.

Въпреки че понякога зелената линия в Word може да бъде досадна, всъщност това е силна страна на МС. Word като офис приложение от Microsoft.

Защото, ако сте свикнали да сменяте PDF файлове в Word, ще разберете, че PDF няма функция за автоматично откриване на граматика , както в MS. Word.

Но за тези от вас, които всъщност се притесняват от наличието на тези червени и зелени линии, за щастие можете да ги премахнете, за да не се появят отново.

Това бяха съвети от ApkVenue за това как да се отървете от червените линии в Word, когато пишете. Освен червената линия, можете да премахнете и зелената линия, банда.

Как Наистина ли е лесно да изтриете за постоянно червени или зелени линии във вашия Microsoft Word? ApkVenue е сигурен, че този метод работи на 100%! Късмет!