12 най-добри и най-нови детективски филма, пълни с гатанки

Търсите най-добрия детективски филм, пълен с мистерии и неразгадани тайни? Ето 12 от най-добрите детективски филми 2020, които трябва да гледате.

Най-добрият детективен филм е подходящ за онези от вас, които за първи път са въведени в света на мангата чрез легендарната манга Детектив Конан от Аояма Гошо.

Въпреки че не е минало много време, следвайки историята, досега все още има много хора, които не могат да забравят тази гениална аниме фигура.

За да лекувате носталгия, можете да гледате филми, които имат подобна тема, а именно за детектив, който решава казус.

Е, в тази статия ApkVenue ще обсъди препоръки за най-добрите детективски филми, които трябва да гледате. Вижте подробностите по-долу!

Най-добри детективски филми 2020

Само в Индонезия може би Конан Едогава или Шиничи Кудо са най-известният детектив, но той далеч не е първият.

В мангата Конан е изобразен като идолизиращ фигурата на Шерлок Холмс от писателя Артър Конан Дойл, който също е източник на вдъхновението на Аояма Гошо.

Детективските истории също имат дълга история в Холивуд, както можете да видите в следващите филмови препоръки за гениалния детектив !

1. Енола Холмс (2020)

Енола Холмс е филм за по-малката сестра на известния детектив Шерлок Холмс. Ще бъдете заведени в приключение с Енола в търсене на изчезналата му майка.

Преди да изчезне, майката е оставила различни странни подаръци. Той обаче не даде никакви улики за целта или причината, поради която напуска.

Разбира се, като по-малкият брат на известния детектив, Енола също наследи неговите детективски способности. Гледането на най-новия детективен филм през 2020 г. гарантирано ще изтощи мозъка ви!

Информация Филми на Енола Холмс
На живо 23 септември 2020 г.
Продължителност 2 часа 3 минути
Производство Warner Bros. Снимки
Директор Хари Брадбиър
В ролите Мили Боби Браун, Сам Клафлин, Хенри Кавил, Хелена Бонъм Картър
Жанр Екшън, Приключенски, Престъпление
Рейтинг 91% ( RottenTomatoes.com )


6,6 / 10 ( IMDb.com )

2. Bad Boys For Life (2020)

Трябва да гледате най-добрия детективски филм на Netflix, озаглавен Bad Boys For Life, защото в него се появява Уил Смит като снайперист и последваща мисъл

Най-общо казано, този филм разказва историята на Майк Лоуъри и неговия партньор Марк Бърнет, на които е възложено да решават казуси и мистериите, които ги заобикалят.

Съчетавайки комедия и екшън, един от най-добрите филми на Уил Смит е задължителен за гледане, особено ако търсите снайперски филм на Уил Смит.

Заглавие Лоши момчета за цял живот
На живо 17 януари 2020 г.
Продължителност 2 часа 4 минути
Производство Columbia Pictures, 2.0 Entertainment
Директор Адил Ел Арби, Билал Фалах
В ролите Уил Смит, Мартин Лорънс, Ванеса Хъджънс и др
Жанр Екшън, комедия, престъпност
Рейтинг 77% ( RottenTomatoes.com )


6,6 / 10 ( IMDb.com )

3. Knives Out (2019)

Knives Out може да бъде по-точно описан като антидетективен филм, защото този филм, режисиран от Rian Johnson, има много уникален обрат , банда.

В този най-добър детективен филм 2019 г. се запознавате с Марта, добросърдечна бавачка, която случайно причинява смъртта на своя работодател Харлан.

През целия филм ще бъдете поканени да проследите усилията на Марта, за да избегнете обвиненията, че частен детектив на име Блан разследва смъртта на Харлан.

Освен поредица от луди сюжети, публиката ще бъде разглезена и от редица големи звезди като Крис Евънс и Даниел Крейг, които се появяват в този филм!

Заглавие Ножове навън
На живо 27 ноември 2019 г.
Продължителност 2 часа 11 минути
Производство Lionsgate, Media Rights Capital (MRC), T-Street
Директор Риан Джонсън
В ролите Даниел Крейг, Крис Еванс, Ана де Армас и др
Жанр Комедия, престъпност, драма
Рейтинг 97% ( RottenTomatoes.com )


8,0 / 10 ( IMDb.com )

4. Търсене (2018)

Детективските истории не винаги се въртят около убийството, защото най-добрият детективски филм 2018 Търсене се върти около случаи на отвличане, банди!

Тук срещаме Дейвид, баща, чиито отношения с дъщеря му Марго са обтегнати след смъртта на съпругата му.

В разгара на небрежността на Дейвид, Марго изведнъж изчезва и ние сме тук, за да проследим търсенето на Дейвид за Марго с помощта на детектив на име Вик.

Уникално, този зловещ филм има уникална техника, при която всички разкази на истории се извършват чисто чрез екрани на мобилен телефон и компютър.

Заглавие Търсене
На живо 31 август 2018 г.
Продължителност 1 час 42 минути
Производство Скъпоценни камъни, Филми от етап 6, Продукция на Базелеви
Директор Анейш Чаганти
В ролите John Cho, Debra Messing, Joseph Lee, et al
Жанр Комедия, престъпност, драма
Рейтинг 92% ( RottenTomatoes.com )


7,6 / 10 ( IMDb.com )

5. Убийство в Orient Express (2017)

Разговорите за мистериозни истории не могат да бъдат отделени от легендарната писателка Агата Кристи и нейното най-емблематично произведение „ Убийство в Ориент Експрес“ .

Филми като Knives Out разказват историята на Еркюл Поаро и емблематичните му мустаци, разследващи убийство на борда на Orient Express.

Тази история е уникална сред другите творби на Кристи, защото има уникален сюжет в края, който показва, че светът не е черно-бял, банда.

Уникално е, че Кенет Брана е тук като режисьор и Поаро и той ще повтори това двойно действие в продължението на „Смъртта на Нил“ в края на 2020 година.

Заглавие Убийство в Orient Express
На живо 10 ноември 2017 г.
Продължителност 1 час 54 минути
Производство Двадесети век Фокс, жанрови филми, жанр Кинберг
Директор Кенет Брана
В ролите Kenneth Branagh, Pen lope Cruz, Willem Dafoe, et al
Жанр Престъпление, драма, мистерия
Рейтинг 61% ( RottenTomatoes.com )


6,5 / 10 ( IMDb.com )

6. Зодия (2007)

Случаят със серийни убийци на Zodiac Killer през 70-те години е една от най-големите загадки в Съединените щати, която все още не е разгадана.

Именно тази история известният режисьор Дейвид Финчър изведе на големия екран чрез мистериозния филм „ Зодиак“ през 2007 година.

Тук към нас се присъединяват няколко от лицата, разследващи случая, журналистите Грейсмит и Ейвъри и детектив на име Тоши.

В края на пъзела филмът Финчър прави собствени заключения въз основа на направените изследвания, но официално Зодиакалният убиец все още не е заловен.

Заглавие Зодия
На живо 2 март 2007 г.
Продължителност 2 часа 37 минути
Производство Paramount Pictures, Warner Bros., Phoenix Pictures
Директор Дейвид Финчър
В ролите Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, et al
Жанр Престъпление, драма, мистерия
Рейтинг 89% ( RottenTomatoes.com )


7,7 / 10 ( IMDb.com )

Още един най-добър детективен филм ...

7. Se7en (1995)

Зодиакът не е единственият филм на режисьора Дейвид Финчър, който има история за сериен убиец, защото той е повдигнал тази тема във филма Se7en .

Тук срещаме двойка детективи на име Милс и Съмърсет при залавянето на сериен убиец, вдъхновен от концепцията за Седемте смъртни греха.

О, да, ApkVenue предупреждава, че тази препоръка за един детективен филм има сцена, която ще бъде отвратителна и много трагичен край.

Заглавие Se7en
На живо 22 септември 1995 г.
Продължителност 2 часа 7 минути
Производство Cecchi Gori Pictures, Juno Pix, New Line Cinema
Директор Дейвид Финчър
В ролите Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey и др
Жанр Престъпление, драма, мистерия
Рейтинг 81% ( RottenTomatoes.com )


8,6 / 10 ( IMDb.com )

8. Спомени за убийство (2003)

Благодарение на успеха на филма „Паразит“ на „Оскарите“, работата на режисьора Бонг Джун-Хо скача публично, един от които е „ Спомени за убийството“ .

Въз основа на случай на серийно убийство в края на 80-те, този филм разказва историята на Детектив Парк и Детектив Сео в свиването на случая.

Най-добрият корейски детективски филм е и първото сътрудничество между Бонг и актьора Сонг Канг-Хо, който сега е редовен актьор на Бонг Джун-Хо.

Уникално е, че успехът на този филм повиши обществения интерес към оригиналния случай и през 2019 г. истинският убиец най-накрая беше заловен!

Заглавие Спомени за убийство
На живо 2 май 2003 г.
Продължителност 2 часа 12 минути
Производство CJ Entertainment, Muhan Investment, Sidus
Директор Бонг Джун-Хо
В ролите Kang-ho Song, Sang-kyung Kim, Roe-ha Kim, et al
Жанр Екшън, престъпност, драма
Рейтинг 90% ( RottenTomatoes.com )


8.1 / 10 ( IMDb.com )

9. Хотел Маскарад (2019)

Филм като Knives Out, който представя много забавна детективска история, а именно Masquerade Hotel също не иска да бъде надминат, банда!

Когато Токио е раздвижен от поредица случаи на убийства, група детективи, водени от Косуке Нита, изпълняват безумен план за залавяне на убиеца.

След като успешно заключи, че хотел Cortesia ще бъде мястото на следващото убийство, Nitta решава да отиде под прикритие като персонал в хотела.

Освен че трябва да си набият мозъка, в този най-добър японски детективски филм публиката е разглезена и от веселия конфликт между Нита и новия ѝ „шеф“ в хотела.

Заглавие Хотел Маскарад
На живо 18 януари 2019 г.
Продължителност 2 часа 13 минути
Производство Cine Bazar, телевизионна мрежа Fuji
Директор Масаюки Сузуки
В ролите Takuya Kimura, Masami Nagasawa, Nozomi de Lencquesaing и др
Жанр Престъпление, мистерия
Рейтинг 6,3 / 10 ( IMDb.com )

10. Шерлок Холмс (2009)

Успешно изиграване на героя Iron Man във филма MCU, Робърт Дауни-младши директно избран за ролята на легендарния детектив Шерлок Холмс .

В този филм Холмс и неговият партньор Джон Уотсън са изобразени като опитващи се да осуетят действието на лорд Блекууд, който иска да управлява град Лондон.

Действието им в най-добрия филм за детектива се усложнява и от появата на Ирен Адлер, жена, която има сложни отношения с Холмс.

Трябва да се отбележи, че версията на Холмс на Гай Ричи е описана малко по-различно, защото е пълна с елементи за действие. Любопитен?

Заглавие Шерлок Холмс
На живо 25 декември 2009 г.
Продължителност 2 часа 8 минути
Производство Warner Bros., Village Roadshow Pictures, Silver Pictures
Директор Гай Ричи
В ролите Робърт Дауни младши, Джуд Лоу, Рейчъл МакАдамс и др
Жанр Екшън, Приключенски, Престъпление
Рейтинг 69% ( RottenTomatoes.com )


7,6 / 10 ( IMDb.com )

11. Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Препоръката в следващия списък с най-добрите детективски филми, които ще ви накарат да спрете да изневерявате, е филмът Kiss Kiss Bang Bang от режисьора Шейн Блек.

Тук срещаме Хари, „актьор“, който учи под ръководството на частен детектив на име Пери за роля във филм.

Пери, на когото първоначално беше възложено да разследва непристойни случаи, вместо това попада в заговор за убийство, включващ и стария приятел на Хари, бандата!

Успехът на този филм също успя да съживи кариерата на Робърт Дауни-младши по-рано остракизиран от Холивуд заради многото му проблеми с наркотиците.

Заглавие Целувка Целувка Bang Bang
На живо 18 ноември 2005 г.
Продължителност 1 час 43 минути
Производство Warner Bros., Village Roadshow Pictures, Silver Pictures
Директор Шейн Блек
В ролите Робърт Дауни-младши, Вал Килмър, Мишел Монаган и др
Жанр Екшън, комедия, престъпност
Рейтинг 85% ( RottenTomatoes.com )


7,5 / 10 ( IMDb.com )

12. Нанси Дрю и скритото стълбище (2019)

Когато Джака все още учи в училище, Джака прекарва много време, играейки играта Нанси Дрю, която е адаптирана от тийнейджърска детективска поредица със същото заглавие.

Е, през 2019 г. този герой беше възкресен чрез филма Нанси Дрю и скритото стълбище, който разказва за началото на Нанси като детектив.

В този най-добър мистериозен филм Нанси взема мандата да претърси обитавана от духове къща, преди най-накрая да попадне в дело за заговор за земя.

Като спътница, Нанси Дрю е адаптирана и към телевизионен сериал със същото име, който съдържа много свръхестествени елементи, банди!

Заглавие Нанси Дрю и скритото стълбище
На живо 26 март 2019 г.
Продължителност 1 час 29 минути
Производство Red 56, A Very Good Production Inc.
Директор Кат Ши
В ролите Sophia Lillis, Zoe Renee, Mackenzie Graham, et al
Жанр Комедия, престъпност, драма
Рейтинг 67% ( RottenTomatoes.com )


5.7 / 10 ( IMDb.com )

Това е списък с най-добрите препоръки за детективски филм от Джака. За тези, които се чувстват умни, опитайте да се тествате, като гледате филма по-горе, банда!

Има някои от гореизброените, които също са включени в категорията за най-добър трилър, защото наистина двата филмови жанра често се пресичат.

Кой от най-добрите детективски филми сте гледали? Имате ли други препоръки за филми? Споделете в графата за коментари!

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Фикри Хариш