10 от най-новите функции на YouTube, за които може би не знаете

YouTube току-що даде актуализация на дисплея преди известно време. Ето 10 от най-новите функции на YouTube, които може би не сте познавали преди.

YouTube е най-голямата услуга за споделяне на видео с много зрители от цял ​​свят. Като популярно видео приложение, YouTube продължава да се развива, предоставяйки приятно изживяване при наслаждаването на видеоклипове.

Наскоро YouTube пусна нов дисплей с редица функции, които могат да се използват както на настолни компютри, така и на смартфони. Тук ApkVenue иска да ви каже 10- те най- нови функции на YouTube , които може би не сте познавали преди. Хайде, хора!

 • 7 най-добри приложения за изрязване на видео за мобилни телефони, актуализация 2021!
 • 13 най-добри приложения за редактиране на видео за Android и iPhone, без воден знак!
 • 8 приложения за създаване на анимирани видеоклипове на Android и PC, лесно и 100% безплатно

10 най-нови функции на YouTube, за които може да не знаете

1. Трик с двойно докосване

На смартфони с Android или iOS чрез приложението YouTube можете лесно да превъртате видеоклипове напред или назад. Трябва само да докоснете два пъти отдясно на видеоклипа, за да продължите продължителността от 10 секунди, а отляво да превъртите продължителността назад.

2. Задайте скоростта на видеото, както желаете

Тази функция на YouTube първоначално беше достъпна за настолни компютри, но сега можете да се наслаждавате на нея на вашия смартфон. Можете да регулирате скоростта, като натиснете опцията върху иконата с три точки наддясно на видеото. След това изберете менюто за скорост на възпроизвеждане или скоростта на видео, за да регулирате скоростта на видеото, което възпроизвеждате.

3. Тъмна тема

За вас, които е трудно да се задържите пред екрана на компютъра, YouTube предоставя опцията за тъмна тема ( тъмна тема ) при последното му появяване. Номерът е просто да докоснете менюто на профила и незабавно да активирате тъмната тема , след което дисплеят на YouTube автоматично ще се промени.

4. Функция за визуализация на видео

За да използвате тази най-нова функция на YouTube, просто задръжте курсора на миниизображението на видеоклипа, той ще осигури визуализация на видеоклипа. Тази функция за предварителен преглед наистина помага да се определи кое видео ще гледате по-нататък.

5. Подобни видео опции

Когато гледате видеоклип, YouTube незабавно ще предостави препоръки за подобни видеоклипове . Вече не е нужно да се притеснявате, сега можете да го намерите в долната част на екрана. Номерът е просто да докоснете екрана и да плъзнете нагоре, за да видите цялата миниизображение на видеоклипа.

6. Чатете заедно в прозореца за чат на YouTube

Кой казва, че YouTube може да гледа само видеоклипове? Чрез актуализацията най-новите функции на YouTube могат да се използват и за чат с приятели . Можете да споделяте видеоклипове през прозореца за чат . Номерът е просто да докоснете иконата със стрелка на екрана, да изберете приятел и да напишете съобщение. Можете също да гледате видеоклипове, докато разговаряте.

7. Клавишни комбинации на работния плот на YouTube

Когато гледате видеоклипове в YouTube, не е нужно да се занимавате с преместване на курсора и избор на желаното меню. Ето някои клавишни комбинации, които можете да използвате.

 • Цифровата клавиатура може да помогне за обработката на видеоклипа, който възпроизвеждате. Например: натиснете ** 3 **, за да ви осигури 30% от продължителността на видеоклипа, ** 7 ** ще ви отведе директно до 60% от видеоклипа, а ** 0 ** ще ви върне към видеоклипа.
 • ** K ** за пауза и рестартиране на видеоклипа.
 • ** J **, за да превъртите видеоклипа назад с 10 секунди.
 • ** L **, за да удължите продължителността на видеоклипа с 10 секунди.
 • ** M ** за заглушаване или повторно активиране на видео звука.

8. Споделете част от конкретно видео

Ако искате да споделите видеоклипа в определена част, докато гледате видеоклипа, всичко, което трябва да направите, е да натиснете ** K **, за да направите пауза. След това щракнете с десния бутон и изберете _ Копиране на видео URL в текущия час _ или ** Копиране на URL на видео в текущия час **. Просто го копирайте на приятелите си.

9. Специфично търсене чрез комбинации от ключови думи

За да направите търсенето на видео още по-конкретно, можете да използвате следните съвети.

 • Добавете кавички (xxxx), за да търсите конкретни термини; знак (+) или (-), за да вмъкнете или премахнете резултати.
 • Добавете _ allintitle _ в полето за търсене, преди да въведете ключови думи, за да сте сигурни, че резултатите от търсенето, които ще включват всички ключови думи, които търсите, са включени в заглавието на видеото.
 • Добавете _ HD _ преди въвеждане на ключовата дума, за да получите видео с висока разделителна способност ; Можете също да добавите 3D, за да получите триизмерно видео съдържание.
 • Добавете _ канал _ или _ плейлист _ към вашата заявка за търсене.

10. Гледайте видеоклипове със субтитри

До този момент в YouTube има 1 милиард видеоклипа, които вече имат автоматични субтитри . За да го активирате, трябва само да отидете в менюто с настройки, след което да активирате надписи или автоматични преводи, ако са налични.

И така, това са 10-те най-нови функции на YouTube, за които може би не знаете. По този начин можете да получите най-доброто изживяване, когато гледате любимите си видеоклипове в YouTube. Така че, опитайте, момчета. Гарантирано да не съжалявате!

Прочетете също статии за YouTube или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .