разликата между паспортите и визите, които трябва да знаете

Паспортът и визата са два важни документа, необходими, ако някой иска да отиде в чужбина. Въпреки че са различни, се оказва, че все още има много хора, които смятат, че тези два файла са еднакви или не знаят разликата. Тук ApkVenue ще ви каже разликата между паспорт и виза.

Паспортите и визите са поредица от документи, необходими за тези от вас, които желаят да пътуват в чужбина. За съжаление все още има много хора, които не знаят разликата помежду си, известни още като те мислят, че са еднакви.

Този път ApkVenue ще се опита да обясни разликите между паспортите и визите , които трябва да знаете, за да не се объркате повече.

  • Хакерска онлайн регистрация на паспорти, има до 72 хиляди измислени данни!
  • Иновацията на независимия паспортен павилион получава наградата Menkumham
  • Правете паспорти без опашки с паспорта Mandiri Passport

Разликата между паспорта и визата, която трябва да знаете

Паспортът и визата са два различни документа или файла. Въпреки това и двете са класифицирани като важни за тези от вас, които искат да пътуват в чужбина. Най-общо казано, разликата между двете е, че паспортът е документ, който действа като самоличност, докато визата е файл за изясняване на целите.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Какво е паспорт?

Паспортът е официален документ, издаден от официална държавна агенция (имиграция), който съдържа самоличността на самия гражданин и е валиден за пътуване между държави. Самият паспорт е под формата на книга и съдържа страници, включващи самоличността на собственика, подписа на собственика, друга информация и празна страница за задгранични записи за пътувания на обща стойност 24 или 48 според направените от собственика.

Източник на снимки: Резервация

Разходите за самото изготвяне на паспорт са разделени на три вида, а именно 155 000 IDR за паспорт от 24 страници, IDR 355 000 за паспорт от 48 страници и 655 000 IDR за електронен паспорт с псевдоним на електронния паспорт . Валиден пет години от момента на създаването, самият паспорт е документ, който трябва да имате, преди да кандидатствате за виза, когато искате да отидете в чужбина.

Особено за притежателите на електронни паспорти, някои държави вече не се нуждаят от виза, ако искат да посетят своята страна. Паспортът трябва да се направи в имиграционната служба в района, където авторът живее. За типа паспортът вече има шест (6) различни типа.

Помощни програми за ИЗТЕГЛЯНЕ

Какво е виза?

За разлика от паспорта, визата е официален документ, издаден от държава чрез един от нейните представители (посолства), който съдържа разрешение за влизане на чужди граждани на територията на съответната държава. За разлика от паспортите, които са валидни пет години, визите имат срокове, които са съобразени с държавата на местоназначение и нуждите на потребителя за пътуване.

Снимката е предоставена от: Qatar Living

Самата виза се прави в посолството на страната, в която искате да отидете. Преминавайки през поредица от процеси като попълване на документи за интервюта, посолството на страната на местоназначение ще реши дали да даде виза на кандидата или не. Има много видове самите визи, дори до стотици видове.

Това е разликата между паспорт и виза

Тогава каква е разликата между паспорт и виза? От описанието по-горе трябва поне да можете да разберете какви са разликите между двете. Въпреки че и двата държавни документа се изискват, за да може гражданин да пътува до друга държава, те са два различни предмета или предмета, гледани от различни аспекти.

Източник на снимки: GP Translator

Като се започне от формата, мястото на производство, срока на валидност, вида и различни други аспекти, това показва, че паспортът и визата са два различни документа. По същество можете да кандидатствате за паспорт, без да имате виза . От друга страна, не можете да кандидатствате за виза, без първо да имате паспорт . Одобрената виза ще бъде публикувана на празна страница в паспорта.

Таблица на разликите във виза и паспорт

За по-простота, ето таблица, съдържаща разликите между визите и паспортите, които ApkVenue обобщи, за да ви улесни в разбирането. Проверете таблицата по-долу, за да разберете разликите между двата документа по-лесно и по-лесно.

Аспект Паспорт Виза
Тип Шест (6) съвета Стотици съвети
Форма Книга Стикер или печат
Условия за производство Не изисква виза Трябва да има паспорт
Ред на създаване Номер 1 (първи) Номер 2 (след паспорта)
Място на производство Имиграционен офис Посолство
Разходи 155 000/355 000/655 000


(в рупия; в зависимост от типа)

Зависи от страната на местоназначението
Срок на валидност Пет (5) години Зависи от страната на местоназначението

Това е описанието на Jaka за разликата между визи и паспорти , което трябва да знаете и разбирате добре. Вече няма да изпитвате объркване или дори да бъдете измамени, защото не знаете разликата между двете. Така че, най-добре е да не пренебрегвате важността на държавните документи!

Прочетете също статии за онлайн или други интересни статии от Рейналди Манасе .