7 приложения, премахнати от магазина за игра, не. 2 вече изтеглени от милиарди потребители!

Светът на Android е като компютър, банди, имаше много вируси. Тук ApkVenue иска sahre 7 приложения, които бяха премахнати от Play Store поради проблем.

Със сигурност сте разбрали, че нашите мобилни телефони сега все повече приличат на компютри, банда.

Това не е лошо нещо, банда, защото сега нашите мобилни телефони са достатъчно силни, за да могат да стартират приложения или игри, които преди това бяха ограничени на компютър.

За съжаление, банда, името е живот, не можем просто да се наслаждаваме на сладките неща и трябва да опитаме и всички киселини и соли.

В миналото вируси, зловреден софтуер и всякакъв вид лош фаянс можеха да бъдат намерени само на компютри, но сега има много мобилни телефони в света, особено на Android.

7 приложения, премахнати от Play Store

Самият Google всъщност има системата Google Play Protect , която има за цел да защити потребителите на Android от проблемни приложения.

Но Google не е песен, банда на Andra & the Backbone и те далеч не са перфектни. Все още има много злонамерени приложения, които са избягали от Google, които в крайна сметка достигат до мобилния телефон на потребителя.

Следователно не е необичайно тези злонамерени приложения да бъдат принудително премахнати от Play Store след доклади от трети страни.

Е, тук ApkVenue иска да сподели 7 приложения, които бяха премахнати от Play Store, защото съдържат елементи, които пречат на безопасността на потребителите.

1. Приложение, направено в DO Global

Популярността не може да се използва като знак за качество, банда, което кара приложенията на DO Global като ES File Explorer да бъдат премахнати от Play Store.

Доклад от Buzzfeed News , DO Global беше хванат да използва името на друга компания в приложението си срещу политиките на Google.

Освен това беше установено, че приложението има система, която автоматично ще отваря реклами, дори ако приложението не се използва.

Самата DO Global всъщност има добър опит, банда и по-рано беше дъщерно дружество на Baidu , компания, считана за Google на Китай .

2. Приложения, направени от Cheetah Mobile

За тези от вас, които отдавна са в света на Android, името Cheetah Mobile трябва да е познато, защото има няколко много популярни приложения.

Някои примери са приложението RAM Clean Master и приложението VPN Security Master, които имат общ брой изтегляния от около 1,5 милиарда.

Докладвайки от полицията на Android , Cheetah Mobile е хванат с редица ръце, защото е модифицирал приложението си, за да може да приема комисионни за реклама.

Техническите подробности са сложни, банда, но въпросът е, че те използват разрешението на потребителя, за да могат да вземат комисионни от реклами, които никога не показват.

Само две от техните приложения бяха премахнати от Play Store, а именно CM File Manager и Kika Keyboard . Просто е срамно, банда!

3. Приложения, направени от Луис Пинто

От многото безплатни игри в Play Store наистина е много трудно да се намерят качествени игри, банда.

А има и такива, които приличат само на игри, но всъщност са злонамерен софтуер , като например игра от разработчик на име Luiz Pinto .

Въз основа на информация от Лукас Стефанко , приложението, направено от Луис Пинто, е злонамерен софтуер, който е регистриран като игра.

Веднъж инсталирано, приложението се затваря незабавно и само по себе си и ще изчезне от началния екран, което затруднява премахването му от мобилния телефон.

4. Приложение Stalkerware

Този може да е бил използван от тези от вас, които не вярват в собствения си партньор, известен още като приложение, за да почукате гаджето си.

Накратко, приложението stalkerware позволява на потребителите да проследяват и шпионират съдържанието на мобилния телефон, който това приложение е инсталирало.

Отчитане от 9 до 5 Google , когато е инсталиран, данните, съдържащи се в мобилния телефон, могат да бъдат изпратени директно на желания имейл адрес.

Това, което го прави страшно, банда, това приложение няма да бъде открито след завършване на инсталационния процес. Така че, банда, уверете се, че мобилният ви телефон винаги е под вашия надзор.

5. Приложения от iHandy

Подобно на DO Global и Cheetah Mobile, iHandy е разработчик от Китай, чието приложение е премахнато от Play Store.

Докладвайки от CNET , поне 46 приложения от iHandy бяха премахнати от Google, защото това беше против правилата на Play Store.

Причината за това все още е неясна и Google изпраща само изявление, че iHandy е нарушил правилата за реклами в Play Store.

Самите IHandy заявиха, че са изненадани от хода на Google и тъй като това изтриване е станало едва през септември, може да има последващи действия по-късно.

6. Приложение за рекламен софтуер

Рекламите наистина са се превърнали в един от основните източници на доход в света на Android, бандите и много разработчици се възползват от това.

Докладвайки от Android Central , Google премахна 85 приложения и игри от Play Store, защото съдържаха рекламен софтуер .

Веднъж инсталирано, приложението ще показва реклами, когато мобилният телефон е отключен, което очевидно е много досадно за потребителите.

7. Игра за протеста в Хонконг

Ако това е уникален случай, банда, тъй като въпросната игра изглежда няма никакви проблеми, освен да съдържа чувствително съдържание.

Game The Revolution of Our Times е игра, заложена в протеста в Хонконг, който продължава от средата на 2019 г.

Съобщено от The Verge , тази игра е премахната от Google, тъй като се смята, че се е възползвала от чувствителни неща, за да печели пари.

Ето го, банда, 7 приложения, премахнати от Play Store. Броят на приложенията в Play Store, които са набъбнали, ви кара да бъдете внимателни, банда.

В съответствие с изявлението на нашия президент, което гласи, че данните са по-ценни от петрола , не можете да подценявате сигурността на вашия мобилен телефон.

Уверете се, че сте изтеглили само приложения, които са получили препоръки от ApkVenue, банда, за сигурност.

Имате ли примери за приложения, които са били изтрити в Play Store по други причини, банда? Споделете в графата за коментари!

Прочетете също статии за смартфони или други интересни статии от Fikri Harish