Спри се! се оказва, че тези 5 карат екрана на мобилния телефон да се счупи бързо

Поведението и ежедневните дейности, които се считат за нормални, всъщност могат да накарат екрана на мобилния ви телефон бързо да се повреди? Спрете да правите тези 5 неща!

Смартфонът или мобилният телефон (HP) , които купувате, със сигурност не са евтини, освен ако не произхождате от царя на петрола или нещо подобно. Така че, грижата за мобилен телефон или просто лечението му стана задължително.

Един от компонентите на HP, най-податливи на повреда, е екранът. Особено тъй като по-голямата част от мобилните телефони сега са от сензорни екрани, потенциалът за повреда е още по-голям. За това ApkVenue ще ви каже петте причини за бързото повреждане на екрана на мобилния ви телефон , които трябва да избегнете.

  • 5 причини, поради които 5-инчовите смартфони са най-добрите смартфони
  • 10 Android смартфона с iPhone X-style Bangs Screen
  • Внимавайте, това са 5 опасности, когато използвате смартфон със счупен екран

5 причини за повреден екран на HP

Екранът е важна част от мобилния ви телефон. Вашият мобилен телефон или смартфон със сигурност не могат да функционират правилно, ако екранът е прекъснат, например има пукнатини, ожулвания, драскотини, които да се счупят в определени части или на много места. Знаете, не само поради падане или удар, екранът на мобилния ви телефон може да бъде повреден поради грешни модели на използване!

Производителност на приложения g6 ИЗТЕГЛЯНЕ

Оказва се, че щетите на екрана на мобилния телефон са причинени от ежедневни дейности, които смятате за нормални или посредствени. ApkVenue ще ви каже пет навика или модели на използване, които могат да накарат екрана на мобилния ви телефон да се счупи бързо. Провери го!

1. Поставяне на HP на тясно място

Като „приятел“, който винаги ви придружава, където и да отидете, понякога не обръщаме внимание къде да поставим мобилните си телефони правилно. Често го слагаме в джоба на панталони, които са супер тесни и тесни.

Източник на снимка: Изображение: Няма дупе на телефона

Няма спор за това, ако поставите мобилния си телефон или смартфон на тясно място, със сигурност увеличавате натиска, получен от екрана. Ако това се случи за дълго време или непрекъснато, на екрана на HP ще възникнат случайни грешки , причиняващи поява на пукнатини в определени части.

2. Натискане на екрана Излишък

Енергията, отделяна от всеки човек, със сигурност е различна, една от които е енергията, освободена от пръстите при натискане на екрана на мобилния телефон. Особено за тези от вас, които обичат да играят Mobile Legends или други игри, които изискват пръстите ви да бъдат активни при натискане на екрана.

Подобно на поставянето на мобилен телефон на тясно място, натискането на екрана с прекомерна сила ще има дългосрочно въздействие под формата на повреда на екрана. Логиката е същата, екран, който често получава непрекъснат натиск непрекъснато, със сигурност бързо ще намалее в производителността и ще доведе до дисфункция, известна още като повреда.

3. Докосване на грешен екран

Никога не поставяте мобилния си телефон на тясно място или винаги натискате екрана внимателно, освен това все пак трябва да обърнете внимание на това как докосвате екрана на мобилния си телефон, знаете ли. Особено за тези от вас, които обичат да се грижат за ноктите и са свикнали да използват „остри предмети“, за да докоснат екрана на мобилния телефон.

Източник на снимка: Изображение: Videoblocks

Въпреки че не са толкова остри като бръсначи, ножове или други остри предмети, ноктите все още са най-острата част от тялото на човешкото тяло. Честото получаване на "удари" на екрана всъщност може да съкрати живота на екрана на HP. Започвайки от появата на мехури и мехури, екранът на мобилния ви телефон може да доведе до повреда и пълна смърт.

ВИЖТЕ СТАТИИ

4. Поставя се в близост до електронни стоки

Нашите ежедневни дейности не могат да бъдат отделени от различни електронни обекти или устройства. Нищо чудно, че често поставяме мобилните си телефони близо до други електронни обекти, например на телевизор, близо до лаптоп или под хладилник (?)

Снимката е предоставена от: Изображение: Оксфорд Каунти

Поставянето на мобилния телефон в близост до други електронни обекти, особено тези, които са включени или активни, всъщност може да повлияе на работата на екрана на мобилния телефон! Елементи като телевизори, радиостанции и други обекти имат достатъчно големи магнити, които могат да намалят отзивчивостта на екрана на вашия мобилен телефон.

5. Директна слънчева светлина

Вие, които сте активни с различни дейности на открито, трябва да обърнете повече внимание на това едно нещо. Опитайте се да избягвате вашия смартфон или мобилен телефон от пряка слънчева светлина.

Източник на снимката: Изображение: Irish News

Непрекъснатото излагане на слънчева светлина на екрана може да разруши самия екран и да доведе до промени в контраста и цвета на целия екран. Освен това слънчевите лъчи се нагряват поради глобалното затопляне , толкова по-голям е рискът от повреда на екрана.

Това са петте неща, които се оказват причините екранът на мобилния ви телефон да се счупи бързо , което трябва да избягвате. Всъщност трябва да бъдете малко по-защитени от този важен компонент, един от които е чрез осигуряване на защита. Вземете например няколко примера за този тип протектор за екран. Съгласен?

Прочетете също статии за мобилни телефони или други интересни статии от Рейналди Манасе .