побързайте и се преоблечете! ето 7 знака, че паролата, която използвате, е твърде слаба

Сигурни ли сте, че паролата, която използвате, е достатъчно безопасна? Изправяме проверка на някои признаци, че следната парола е твърде слаба, банда!

В тази технологична ера не е изненадващо, че в момента много хора имат множество акаунти в киберпространството.

Наличието на много акаунти в киберпространството означава, че потребителите трябва да помислят и за парола за всеки акаунт.

Но знаете ли какво, ако се окаже, че има някои признаци, че паролата, която използвате, е твърде слаба, банда.

Искате ли да знаете какви са признаците? Хайде, вижте пълната статия на ApkVenue по-долу!

Парола за подписване, използвана твърде слабо

Разбира се, че не искате, банда, ако някой от акаунтите ви е хакнат, защото паролата е твърде лесна за разбиване?

Е, за да избегнете това, по-добре вижте статията на ApkVenue относно някои от следните твърде слаби знаци за парола, банда

1. Използване на датата на раждане

Със сигурност много от вас все още използват рождената си дата като парола за акаунта си в социалните медии или дори ПИН код за банкомат.

Всъщност това не се препоръчва, знаете ли! Това е така, защото датата на раждане е много лесно да се знае от другите чрез вашия профил в социалните медии.

Освен това, ако наистина използвате само датата на раждане, без да съдържате други знаци.

2. Използване на собственото си име

В допълнение към датата на раждане, използването на собственото ви име като парола е и знак, че паролата е твърде слаба, банда.

Въпреки че този вид неща могат да улеснят потребителите винаги да го помнят, реалността е, че паролите, използващи собствените им имена, не са достатъчно безопасни за използване.

Не само това, някои хора също използват собственото си име с допълнителна дата на раждане на гърба, за да затруднят прогнозирането. Но сигурен ли си, че други хора наистина не знаят?

3. Използване на една и съща парола за всички акаунти

Въпреки че е по-практично, защото не е нужно да помните много пароли, но използването на една парола за всички акаунти също не е достатъчно безопасно, банда.

Това е доказано чрез хакерския случай, който се случи с главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг през 2016 г.

По това време четирите му акаунта в социалните медии бяха хакнати от група хакери, които се идентифицираха като OurMine .

Хакерите казаха, че хакерите са проникнали в четирите акаунта заради навика на Зукърбърг никога да не разграничава паролите за всеки от акаунтите му в социалните медии.

И така, все още ли искате да използвате една и съща парола за всички акаунти в социалните медии?

4. Следвайте шаблона на клавиатурата

Въпреки че звучи тривиално, мисленето за нова парола при създаването на акаунт всъщност е доста объркващо за някои хора.

Бях толкова объркан, че много от тях в крайна сметка избраха да използват парола, следвайки клавиатурен модел като qwerty , asdfghjkl или zxcvbnm .

Но знаете ли какво, ако се окаже, че този вид парола е много слаба и много лесна за хакване от хакери.

Всъщност, може би тази парола се използва не само от вас, но и от много други хора.

5. Използване на телефонни номера

Не само имената или рождените дни, телефонните номера също често се използват като пароли за потребителските акаунти в социалните медии.

За съжаление, този вид парола също се счита за твърде слаба, защото е лесно да се отгатне, особено от тези около вас, банди.

Дори ако погледнете броя знаци, телефонният номер има доста дълъг знак, това не гарантира, че акаунтът ви ще бъде в безопасност.

6. Използване на числови последователности

Хей, признайте, че кой използва цифрови последователности като пароли за акаунти в социалните медии?

Изненадващ факт беше разкрит, след като проучване, проведено от Националния център за киберсигурност на Обединеното кралство (NCSC), установи, че "123456" е една от най-често използваните пароли от повече от 23 милиона банди за акаунти.

Не само това, „123456789“ е и на второ място сред най-популярните и широко използвани пароли.

Резултатите от това проучване са доказателство, че се оказва, че паролата с поредицата от цифри е знак, че паролата, която използвате, все още е слаба, банда.

7. Използване на повтарящи се символи

Не само поредица от числа, използването на повтарящи се символи като парола също не е достатъчно силно, за да защити акаунта ви от хакери, банди.

Всъщност „111111“ е и една от най-често използваните пароли според анализ, проведен от UK NSNC.

Но не си мислете, че парола с друг повтарящ се знак освен "111111" е достатъчно сигурна, банда.

По-добре го заменете бързо, преди акаунтът ви да стане обект на следващата хакерска атака.

Е, това са някои признаци, че паролата, която използвате, е твърде слаба, така че е лесно да бъдете хакнати от безотговорни хора, банда.

Опитайте се да запомните, паролата, която сте използвали, същата ли е като някои от горните знаци?

Прочетете също статии за пароли или други интересни статии от Shelda Audita .