как да следите мобилния телефон с най - новата

Как проследявате мобилния си телефон с IMEI, за да можете да го намерите? ApkVenue има пълния метод тук!

Как се проследява мобилен телефон с IMEI се казва, че е един от най-точните начини за проследяване на мобилен телефон, когато загубим мобилния си телефон.

Всеки мобилен телефон, който купуваме официално и истински, трябва да има IMEI или международна идентификация на мобилното оборудване, която се състои от 15 или 16 цифри.

Е, самата функция IMEI е идентификационен номер за мобилен телефон. Това е като лични карти, ако е за нас.

Благодарение на тази функция можете да търсите изгубени или откраднати мобилни телефони и да направите мобилните телефони вече неприложими за тези, които ги имат сега. Как да се направи? Слушайте внимателно, да!

Как да проверите IMEI

На първо място, разбира се, първо трябва да знаете вашия IMEI номер. Има 3 начина, по които можете да опитате, а именно:

 1. Въведете * # 06 # в менюто Call, след което веднага ще получите изскачащо съобщение, което показва IMEI номера.
 1. Отворете менюто Настройки> Всичко за телефона> Състояние> IMEI .
 1. Ако все още имате кутията за мобилен телефон, която сте получили, когато сте я купили, можете също да видите изброения номер на IMEI.

Ако сте го намерили, въведете IMEI номера на уебсайта на Министерството на промишлеността, за да сте сигурни, че IMEI на вашето устройство е регистрирано в Министерството на промишлеността на Република Индонезия.

Как да проследявам изгубения мобилен телефон с IMEI

Ако наистина искате да проследите изгубен мобилен телефон с помощта на IMEI, ще ви отнеме доста време, защото трябва да получите сертификат от властите.

За какво е писмото? Е, писмото ще се използва като искане до доставчика на телекомуникации за проследяване на изгубения ви мобилен телефон.

Това е така, защото всеки мобилен телефон, който има IMEI номер, е директно свързан с базата данни на SIM картата на оператора, който използвате.

Разбира се, как да проследявате мобилен телефон чрез IMEI, ще участват няколко страни, така че трябва да бъдете търпеливи с процеса, но може да се каже, че този метод е безопасен, защото вашите лични данни ще бъдат по- сигурни .

Искате ли да опитате това решение? Хайде, вижте следния метод!

 1. Уверете се, че вече знаете IMEI номера на вашия мобилен телефон.
 2. Обадете се на клетъчния оператор и им кажете, че сте загубили мобилния си телефон и искате да го проследите с помощта на IMEI, след което ще бъдете помолени да направите декларация за загуба от полицията.
 3. Свържете се с местната полиция и поискайте необходимите писма.
 4. Обадете се на кол центъра на доставчика на телекомуникации , който използвате, можете също да посетите изхода директно.
 5. Информирайте IMEI номера и номера на мобилния телефон в обслужването на клиенти .
 6. Ще получите местоположението, където се намира вашият мобилен телефон.

Има неща, които трябва да запомните, а именно това може да се направи само ако изгубеният мобилен телефон има интернет връзка, GPS, мобилният телефон е активен и SIM картата все още е там .

Ако SIM картата е била заменена от лицето, което е притежавало вашия мобилен телефон по това време, местоположението на мобилния телефон също няма да бъде известно.

Ако вашият мобилен телефон се окаже мъртъв, можете да прочетете статията на ApkVenue за това как да намерите мобилен телефон, който се губи, когато е мъртъв .

Алтернативи на това как да проследявате HP с помощта на IMEI

Прочетохте стъпките за намиране на мобилен телефон с IMEI по-горе, но смятате, че методът е твърде сложен за правене?

Спокойно, ApkVenue има още една опция за тези от вас, които искат да проследят мобилния си телефон по-лесно, а именно да използват приложението Find My Device .

Има няколко предимства на този метод, а именно:

 • Знайте местоположението на мобилния телефон
 • Може да заключи телефона дистанционно
 • Може ръчно да изтрие всички съществуващи данни на мобилния телефон
 • Може да се използва от потребители на Android и iPhone

Искате ли да научите повече за това как да го използвате? Моля, прочетете следните статии на ApkVenue, да:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Ето как да проследявате мобилен телефон с IMEI, който всъщност е много безопасен, просто наистина трябва да направите повече, за да го направите.

Ако искате просто решение, моля, опитайте да използвате приложението Find My Device, както е обяснено в ApkVenue, да!

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Ayu Kusumaning Dewi .