7 „тайни“ приложения на Google, които определено не познавате

Google също създаде няколко други страхотни приложения, които са много полезни за потребителите на Android. За съжаление тези приложения не се представят публично и са „скрити“ в Play Store.

YouTube, Gmail, Chrome, Maps или Drive са приложения, разработени от Google . Петте приложения вероятно са винаги там и са инсталирани на всеки смартфон, базиран на Android. Не се изненадвайте, защото Android OS, която използваме до момента, също е разработена от тази американска технологична компания .

Освен тези пет приложения, очевидно Google е създал и няколко други страхотни приложения, които са много полезни за потребителите на Android. За съжаление тези приложения не се представят публично и са скрити в Play Store . Вместо да бъдете по-любопитни, просто погледнете следващата статия.

  • 6 тайни функции на Google Chrome на Android, които се използват рядко
  • 6 неуспешни джаджи на Google, за които вероятно не сте знаели
  • 10 известни продукта на Google, които се провалиха и не се интересуват

7 тайни приложения на Google, които определено не знаете

1. PhotoScan

PhotoScan е най-доброто приложение за сканиране и запазване на вашите стари снимки. Това приложение е много просто , трябва само да поставите камерата в старата си фоторамка и тя автоматично ще я заснеме и запамети. Освен това PhotoScan може също да направи старите ви, износени снимки по-ясни и чисти . Всяка снимка, заснета от PhotoScan, също ще се съхранява автоматично в Google Photos .

2. Google Trips

След като инсталирате това приложение, вашите минали и бъдещи планове за пътуване автоматично ще се появят на главната страница. Google Trips може да разпознава имейли, съдържащи планове за пътуване и резервации за хотели или ресторанти, и след това да ги поставя в една папка.

В допълнение, пътуванията могат също да предоставят съвети за хотели, туристически атракции и най-добрите разписания на полетите. Информация относно местната валута и най-близката болница също е достъпна в това приложение.

3. Доверени контакти

Доверените контакти могат да се кажат като чудесно приложение за семейства, особено за родители, които винаги се притесняват къде отиват или играят децата им. Това приложение може да известява местоположението на нечий смартфон по всяко време и навсякъде.

Уникално е, че това приложение изисква одобрение от някой, който иска да бъде попитан за местоположението му. Това означава, че доверените контакти не могат да бъдат злоупотребявани за отрицателни или престъпни действия. Освен за Android, това приложение е достъпно и за iOS.

4. Научно списание

Science Journal е приложение, което може да записва вашите наблюдения и експерименти по целия свят. Това приложение е чудесно за използване от деца и тийнейджъри, особено тези, които обичат науката .

В Science Journal има лента с инструменти за научен експеримент, която включва сензорите, които са на вашия смартфон. Така че известията ще се появят автоматично, когато сензорът на вашия смартфон улови нещо.

5. Център за достъпност

Центърът за достъп може да не е полезен за хора с нормално зрение. Това приложение обаче е много полезно за потребители на смартфони, които имат проблеми със зрението .

С бутона за сканиране на екрана хората с проблеми със зрението могат да влязат в желаното приложение и да предоставят оценка или предложение за приложението. По-късно разработчиците могат да използват този вход, за да подобрят своето приложение за хора със същия проблем.

6. Изкуства и култура

Много хора нямат възможност да пътуват по света , но това не ограничава любителя на изкуството да види чудесата на изкуството, които съществуват по целия свят. Google обединява невероятни изкуства от цял ​​свят в едно приложение, наречено Arts & Culture . Не само изкуството като живопис или скулптура , това приложение може да ви предостави и информация за историята на дадена страна или за произхода на световноизвестни художници.

7. Toontastic 3D

С Toontastic 3D можете да създавате анимирани истории, като използвате предоставените герои и сценарии. Това приложение може също да поддържа потребители, които искат да се научат да правят анимация, за да работят по-нататък.

Toontastic 3D е включен в най-доброто алтернативно приложение от Google. Ако сте от типа хора, които харесват анимацията и искат работата ви да бъде широко известна, тогава това приложение трябва да бъде инсталирано на вашия смартфон.

Това са 7 тайни приложения на Google, които определено не знаете . Приложенията по-горе са полезни само за определени хора, но няма нищо лошо в инсталирането им на вашия смартфон. От 7 приложения, кое според вас изглежда интересно? Пишете в коментарите по-долу!