5 опасни вируса / зловреден софтуер, които се разпространяват чрез WhatsApp

Кой не знае WhatsApp? Това приложение за чат трябва да е на вашия смартфон, нали?

Кой не знае WhatsApp? Това приложение за чат трябва да е на вашия смартфон , нали? Лесното и безпроблемно използване на WhatsApp го прави едно от най -популярните приложения за чат и се използва широко от потребителите на смартфони .

За съжаление хакерите се възползват от популярността на WhatsApp, за да разпространяват вируси или зловреден софтуер, които са много опасни. Знаете ли какви вируси / зловреден софтуер се разпространяват от хакери чрез приложението за чат , което използвате ежедневно? Е, тук ApkVenue ще ви каже 5 опасни вируса / зловреден софтуер, разпространени чрез WhatsApp . Вижте отзивите, да!

  • Как да направите грешка в WhatsApp с едно кликване
  • Как да разберем кой е видял нашия профил в WhatsApp

5 опасни вируса / зловреден софтуер, разпространявани от хакери чрез WhatsApp

1. WhatsApp Gold

Както знаем, WhatsApp има зелена икона. Мислили ли сте някога, че искате да имате WhatsApp със златна икона? Е, хакерите се опитват да разпространят опасен вирус чрез покана за изтегляне на WhatsApp Gold. Потребителите ще получат съобщение с покана, заедно с линк за изтегляне на WhatsApp Gold, за който се твърди, че се използва само от известни личности и има редица функции, които не могат да бъдат намерени в обикновения WhatsApp. Когато потребителят е в капан и осъществи достъп до предоставената връзка , тогава смартфонът ще бъде заразен със злонамерен софтуер и кибер атаки, които водят до кражба на лични данни.

2. Skygofree

Skygofree е опасен злонамерен софтуер, който може да хакне и надникне в съобщенията на WhatsApp и да прави снимки с помощта на камера на смартфон без знанието на потребителя. Не само това, този зловреден софтуер също така може да проследява местоположението на потребителя и аудиозаписите и да прониква в историята на браузъра, така че да е възможно да се разбиват пароли и други важни неща. Чрез тази атака хакерите могат да разберат всички дейности, които потребителите извършват със своите смартфони . Разбира се, Skygofree е много опасен, особено ако потребителите имат достъп до интернет банкиране, има голяма възможност хакерите да откраднат цялото съдържание на потребителските акаунти.

3. Организационно съобщение

Ако получите верижно съобщение от приятел или контакт в WhatsApp, придружено от заповед за отваряне на определена връзка , тогава трябва да игнорирате или просто да изтриете съобщението. Зловредният софтуер се разпространява от хакери чрез верижни съобщения от името на определени организации, които засягат потребителя. Ако потребителят отвори връзката, изпратена със съобщението, ще се случи кражба на информацията на потребителя, съхранявана в мобилния телефон. Обикновено този зловреден софтуер се прави подобно на форматите на Microsoft Excel, Microsoft Word и PDF.

4. Нов цвят за WhatsApp

Този зловреден софтуер се разпространява чрез съобщения в WhatsApp, които обещават нови функции и цветове на WhatsApp за своите потребители. За да може да активира тази функция, потребителят трябва да изпрати съобщението обратно до 10 контакта или 5 групи WhatsApp .

Разбира се, това е само хакерски режим, защото когато потребителят изпълни това, което му е казано, различни приложения автоматично ще бъдат инсталирани на неговия смартфон и ще се появи фалшиво известие, че смартфонът е в опасност. От тук нататък вашият смартфон ще бъде пълен с реклами, които при щракване хакерите ще получат финансови облаги, докато смартфонът на потребителя е в опасност.

5. WhatsApp Video Calling

Функцията WhatsApp Video Calling се използва от хакери за разпространение на вируси с цел кражба на потребителски данни или контакти . Чрез тази функция хакерите разпространяват фалшиви съобщения, за да изпробват новата услуга WhatsApp и прикачват връзка за изтегляне на функцията. След като функцията бъде инсталирана, ще се появи страница като онлайн проучване, което изисква от потребителите да попълнят исканите данни. Тук се случва кражба на лични данни на потребителя. Хакерите ще се възползват от тези данни за по-късна злоупотреба. Опасността е, че ако потребителят също въведе данните за банковите си сметки на тази страница, кражбата на салдото по сметката вече не може да бъде избегната.

Е, това са 5 опасни вируса / зловреден софтуер, които се разпространяват чрез WhatsApp . Надяваме се, че винаги можем да бъдем внимателни и в безопасност от престъпленията на хакери, банди ...