пазете се от измами, ето 6 начина да различите фалшивите уебсайтове!

Колкото по-сложна е ерата, толкова по-усъвършенстван е начинът, по който хората извършват престъпления. Чрез уебсайта се извършват различни измами. За да не бъдете измамени, ето как да различите истински уебсайт от измама.

Уебсайтът трябва да бъде носител, който улеснява получаването на информация. Дори днес уебсайтовете се използват за покупка и продажба на медии. Но не малко са все още безотговорните страни, които правят уебсайта поле за измами.

За тези от вас, които често сърфират в интернет, често ще намерите доходоносни промоции на уебсайта. За да не станете жертва на измама на уебсайта, нека разберем разликата между истински и фалшив уебсайт!

  • Искате да направите личен уебсайт? Опитайте тези 3 сайта!
  • 5 най-добри сайта за намиране на друг трафик на уебсайтове
  • 7 сайта, за да научите хакерството безплатно

Как да различаваме измамни уебсайтове

Измамите чрез използване на технологии всъщност не са нещо ново в Индонезия. Много преди това дори имаше много случаи на измами чрез SMS. И сега има много измамни SMS съобщения, придружени от адрес на уебсайт.

Често ли получавате SMS или чатове, съдържащи подозрителни адреси на уебсайтове? Ако е така, разберете характеристиките на следните уебсайтове за измама!

1. Проверете името

И този инцидент с печатна грешка се използва от безотговорни страни за кражба на поверителните ви данни. В днешно време има много кражби на информация с помощта на методите за типоскватиране или отвличане на URL адреси . На хакерите или измамниците онлайн, използвайки вашата възможност да се използват като адрес печатна грешка друг уеб сайт, който служи и като се доближават максимално до оригинала.

Някои от уебсайтовете, създадени от фалшиви сайтове, са clickbca to klickbca , Facebook to Faceboook и много други. Затова винаги се уверете, че името на уебсайта, който посещавате.

2. Проверете домейна

Когато домейнът .net или .com намалява, някои уеб сайтове за измама използват безплатни домейни. Целта е ясна, за да се спестят разходи и да се избегне регистрация на пълни документи като SIUP, акт, NPWP и други подкрепящи документи.

3. Платените домейни не са сигурни, че са оригинални

С капитал от 100 хиляди вече можете да имате страхотен домейн за уебсайт. И това започва да се използва широко от онлайн измамници за действие.

Само напомняне, уебсайтът някога беше зает, нали? Те предлагат парични заеми онлайн. Какво е подозрително, не е ясно съдържанието на споразумението. Затова винаги се уверете, че съдържанието не е подозрително, ако попаднете на уебсайт, който предлага дразнещи неща.

4. Кажете „Не“ на основния домейн

Помните ли случая с уебсайта за видеообаждания WhatsApp? Уебсайт, който се намира на whatsapp.videocalling-invite.cf, предлага услуга за видеообаждания в WhatsApp, ако споделите връзката с 5 групи и 5 контакта.

Освен подозрителното съдържание в него, физически (уеб адресът) можете да подозирате, че това е измама, защото използвате основния домейн. С основния домейн videocalling-invite.cf може да има уебсайтове wechat.videocalling-invite.cf , sms.video-calling-invite.cf и други. Уебсайт като този е равносилен на създаване на безплатен блог.

Ако намерите уебсайт, който използва подозрителен корен домейн, просто опитайте да посетите неговия корен домейн и да видите страницата, която той показва. Обикновено ще ви насочи към страница, съдържаща реклами, които не са ясни.

5. HTTP или HTTPS?

На пръв поглед няма разлика между HTTP и HTTPS , но всъщност буквата S означава Secure . Което, ако има уебсайт, който използва протокола HTTPS, сигурността му е гарантирана (маркирана с икона на катинар).

Ако попаднете на уебсайт с награди, който ви моли да попълните лична информация, но не използва протокола HTTPS, тогава трябва да сте подозрителни. Как така личните ви данни не са криптирани?

6. Осигурете безопасност

Оригиналният уебсайт трябва да бъде снабден с долен колонтитул под формата на лого или връзка, която се отнася до доставчика на сигурността. Ако не намерите долния колонтитул, но поискате личните си данни, трябва да сте подозрителни към неговата автентичност.

Надяваме се, че с горните стъпки можем да избегнем измами, използвайки уебсайта. Стъпките по-горе са подходящи за вас, когато посещавате сайтове за търговия или уебсайтове, които предлагат награди.

Прочетете също статии за уебсайта или други статии от Epi Kusnara .