7 начина за активиране на Bluetooth на лаптопи и компютри от всички марки

Търсите начин да активирате Bluetooth на лаптоп или компютър? Ето урок за това как да активирате Bluetooth на лаптоп с Windows и как да го използвате.

Как да активирате Bluetooth на лаптоп или компютър е много лесно за вас. Ако успеете, можете да изпращате файлове, без да е необходим USB кабел, тук!

Всъщност можете да използвате допълнителни приложения като SHAREit . Но не е нужно да сте сложни, можете също да разчитате на Bluetooth връзка за изпращане на файлове с висока скорост.

Е, този път ApkVenue ще прегледа изцяло как да активирате Bluetooth на лаптоп или компютър с Windows , било то Windows 7, 8, до 10.

За повече информация трябва незабавно да видите метода по-долу, банда. Виж това!

Колекция от начини за включване на Bluetooth на лаптоп и как да го използвате

Източник на снимки: digitaltrends.com

Bluetooth връзката на лаптоп или компютър със сигурност е много полезна, когато искате да изпращате и получавате различни видове файлове, като документи, музика или филми.

Освен че функционира за преместване на файлове и мобилни телефони към лаптопи и обратно, Bluetooth също така функционира за свързване на други устройства като слушалки , мишки или клавиатури , нали знаете!

За тези от вас, които не разбират, тук ApkVenue има няколко стъпки и как да активирате Bluetooth на компютър с Windows 7, 8 и 10. Този метод може да се практикува и на лаптопи от всички марки !

1. Използвайте Dongle (Bluetooth устройство на лаптоп за тези, които не го поддържат )

Източник на снимки: wirelesshack.com

Как да инсталирате Bluetooth на лаптоп, който няма Bluetooth, трябва да използвате инструмент, наречен USB Bluetooth Dongle .

Тогава какво е dongle ? Донгъл е устройство, което има форма като USB флаш диск , където начинът му на работа е просто да го включите в лаптоп или компютър.

Този инструмент функционира като приемна антена, която ще изпраща или получава Bluetooth сигнали от смартфони и други устройства.

Като цяло Bluetooth ключовете са оборудвани със специални програми и драйвери, които ще се инсталират автоматично, когато ги включите в своя лаптоп или компютър, банда.

2. Извършете инсталирането на Bluetooth драйвер

Източник на снимката: dolphin-emu.org

Следващата стъпка за инсталиране на Bluetooth на лаптоп, който все още не е активен, е да инсталирате драйвера за Bluetooth. Може би сте забравили да го направите сами.

За да можете да активирате Bluetooth на лаптопи с Windows 7, 8 и 10 от всички марки, първо можете да инсталирате драйвера , банда.

Това трябва да се направи, защото въпреки че вашият лаптоп вече поддържа вграден Bluetooth хардуер , все пак трябва да имате отделна програма, за да го стартирате.

Тогава как да го получа? Този Bluetooth драйвер обикновено се намира на вградения CD / DVD, който е намерен при първото закупуване на лаптоп.

Ако го нямате, можете да изтеглите драйвера на официалния уебсайт на марката лаптоп или компютър.

Можете също да използвате софтуера DriverPack Solution, който съдържа множество драйвери, които можете да изтеглите чрез връзката по-долу.

Драйвери за приложения и смартфони ИЗТЕГЛЯНЕ. Артур Кузяков

3. Активирайте Bluetooth на лаптопа чрез диспечера на устройствата

Източник на снимката: Док. Лични

Инсталирали сте драйвера за Bluetooth, но не можете да го използвате за връзка, банда?

Спокойно, можете да направите как да активирате Bluetooth на лаптопи ASUS, Dell, Toshiba и други, като влезете в менюто Device Manager в Windows OS.

За ръководство как да включите Bluetooth на лаптоп и компютър чрез менюто на диспечера на устройства, можете да следвате стъпките, както следва.

 • За първи път на основния работен плот просто трябва да натиснете комбинацията от клавиши Windows + X и да изберете менюто Device Manager .
 • След това ще се отвори прозорецът на диспечера на устройствата. След това всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху менюто Bluetooth и ще се покаже падащо меню .
 • Изберете Bluetooth устройството, което използвате, след което щракнете с десния бутон. Активирайте Bluetooth, като изберете менюто Enable device, за да го стартирате.
 • Докато опцията Disable device ще деактивира функцията Bluetooth. Наистина лесно, нали?

Как да активирам Bluetooth на следващия лаптоп ...

4. Използвайте комбинациите от клавиши FN

Източник на снимки: techfaqs.net

Клавишът FN на лаптоп може да се използва като клавишна комбинация за клавишна комбинация за изпълнение на различни функции, както за активиране, така и за деактивиране, с комбинация от редица клавиши.

Като се започне от регулиране на яркостта на екрана, регулиране на силата на звука, включително и активиране на Bluetooth на вашия лаптоп, банда.

Просто трябва да обърнете внимание кой ключ между F1 и F12 има функция за активиране на Bluetooth . Просто трябва да потърсите иконата на Bluetooth, наистина.

Например как да активирате bluetooth на лаптоп Acer с този метод е с комбинацията от клавиши FN + F3 . Това може да е различно, в зависимост от марката лаптоп, която използвате.

Ако сте направили това, иконата Bluetooth ще се появи в системната област, което означава, че сте готови да използвате тази функция.

5. Използвайте иконата на Bluetooth в системната област

Източник на снимката: Док. Лични

След това иконата на Bluetooth се появява в системната област , всичко, което трябва да направите, е да използвате това меню за изпращане и получаване на файлове, банда.

Както и да свържете вашия лаптоп или компютър с различни устройства, които го поддържат, например Bluetooth слушалките, които имате, банда.

За това как да използвате Bluetooth на лаптоп чрез менюто на системната област , можете да следвате стъпките по-долу.

 • В лентата на задачите в долната част на прозореца на Windows отидете в системната област вдясно. Натиснете иконата със стрелка нагоре, за да отворите още икони.
 • Ако има икона на Bluetooth , всичко, което трябва да направите, е да щракнете с десния бутон, за да изберете различни менюта, които можете да направите.
 • Добавете Bluetooth устройство, разбира се, за да добавите връзка с устройство и Покажете Bluetooth устройство, за да видите свързани или преди това свързани устройства.
 • Ако искате да изпратите или получите файл, просто отидете на опцията Изпращане на файл или Получаване на файл .

6. Свържете лаптопа и компютъра с други устройства

Източник на снимката: Док. Лични

Ако сте успели до предишната стъпка, това означава, че начинът за активиране на Bluetooth на лаптопа и компютъра, който сте направили, е бил успешен, банда.

След това ApkVenue ще ви каже как да добавяте устройства чрез Bluetooth , например за вашия Android смартфон, за да можете да прехвърляте файлове един към друг по-късно.

За да направите това, можете лесно да следвате стъпките, които ApkVenue прегледа, както следва!

 • Уверете се, че сте активирали Bluetooth на устройството с Android смартфон и се уверете, че той може да бъде открит и от други устройства, банда.
 • Върнете се към иконата Bluetooth в системната област в Windows, след което щракнете с десния бутон и изберете Добавяне на Bluetooth устройство . Изчакайте да се появи прозорецът от менюто Настройки.
 • В прозореца Bluetooth & Other Device всичко, което трябва да направите, е да изберете опцията Добавяне на Bluetooth или друго устройство> Bluetooth .
 • Bluetooth в Windows автоматично ще сканира Bluetooth устройства в близост. Ако вашето устройство се показва, щракнете върху тази опция, докато се появи състоянието на свързване .
 • Ще се появи код за потвърждение, където трябва да се уверите, че показаният код е еднакъв между вашия лаптоп и смартфон . Ако имате, просто докоснете Свързване / сдвояване и на двамата.
 • След това Bluetooth устройството се е свързало успешно и е готово за изпращане или прехвърляне на файлове.

7. Започнете да изпращате и получавате файлове чрез Bluetooth на лаптоп

Източник на снимката: Док. Лични

И накрая, разбира се, просто трябва да се опитате да изпратите файлове чрез Bluetooth на вашия лаптоп . Можете да направите трика, както следва.

 • Уверете се, че другото устройство е активирало функцията Bluetooth и е готово да получи вашите файлове.
 • Отворете Windows Explorer и определете кой файл искате да изпратите, банда. След това щракнете с десния бутон върху файла и изберете опцията Изпрати до> Bluetooth устройство .
 • Ще бъдете пренасочени към прозореца за Bluetooth прехвърляне на файлове . След това просто трябва да изберете на кое устройство ще бъде изпратен файлът и ако сте щракнали Напред .
 • Процесът ще се стартира и просто трябва да получите доставката на файла на друго устройство. Ако прехвърлянето е успешно, просто трябва да щракнете върху Finish, за да го затворите, банда.
Източник на снимката: Док. Лични

Междувременно можете да получавате файлове и чрез Bluetooth на лаптоп от други устройства, знаете ли. Методът е доста лесен и можете да го направите сами така.

 • Щракнете с десния бутон върху иконата на Bluetooth в системната област и изберете опцията Получаване на файл . Тогава ще се появи прозорецът за Bluetooth прехвърляне на файлове със състояние Изчаква връзка .
 • На други устройства просто трябва да изпращате файлове чрез Bluetooth на вашия лаптоп или компютър, банда.
 • Процесът на получаване на файлове чрез Bluetooth автоматично ще се стартира на вашия лаптоп или компютър. Когато процесът приключи, всичко, което трябва да направите, е да посочите директорията за съхранение и да натиснете Finish .

Видео: Можете ли да отворите мобилния телефон на приятелката си? Това е рядко известната тайна на функцията Bluetooth на телефони с Android

Е, това е колекция от начини за активиране на Bluetooth на лаптопи и компютри с Windows за всички марки, които можете да направите лесно.

Дори и по този начин не е нужно повече да се притеснявате, когато забравите да носите кабела за данни за прехвърляне на файлове, нали?

Освен това, въоръжени с тази функция, можете също да изпращате приложения за Android чрез Bluetooth, което със сигурност е по-практично, без да консумирате квота. Късмет!

Прочетете също статии за Bluetooth или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .