какво е vpn? това е причината да го използвате!

Какво е VPN? Какво е VPN за нас? Можеш ли отново да играеш Zepeto? Спокойно, ApkVenue ще обясни какво е VPN, за да можете отново да играете Zepeto!

Знаете ли какво е VPN? Или често сте го използвали? Искате ли да знаете какви са предимствата на VPN? Какви са предимствата и недостатъците на VPN? Безопасно ли е да се използва VPN?

VPN приложенията наистина са доста популярни и широко използвани поради техните различни функции, от отваряне на блокирани сайтове до скриване на IP адреси.

Ето защо този път ApkVenue иска да направи пълен преглед на това какво представлява VPN и как работи и причините, поради които трябва да го използваме!

Какво е VPN?

VPN означава Виртуална частна мрежа . Както подсказва името, тази услуга ще осигури онлайн поверителност и анонимност по време на сърфиране.

VPN ще направи вашата мрежа частна, като маскира вашия IP адрес, така че всички ваши онлайн дейности да не бъдат проследени.

Не само това, VPN услугата също така гарантира сигурността на криптирана връзка, така че да можете да се чувствате спокойно.

Примери за добре познати VPN включват ExpressVPN, Turbo VPN, Hotspot Shield и много други. По-късно по-долу ApkVenue ще ви даде препоръки за най-доброто VPN приложение, което можете да използвате!

Как работят VPN мрежите?

Източник на снимки: Namecheap (използване на VPN)

Може би се чувствате любопитно, как VPN мрежите ни правят анонимни при сърфиране в киберпространството?

Обяснението е малко сложно, но ще го обясня възможно най-просто. VPN основно създава вид тунел за данни между вашата локална мрежа и мрежи на други места.

Така ще изглеждате така, сякаш сте на друго място. Например, ако използвате сървър на САЩ, ще се счита, че сте от тази държава.

Така че не се изненадвайте, ако с VPN можете да получите достъп до сайтове, които са блокирани от правителството.

VPN използва криптиране, за да кодира нашите данни, изпратени в интернет мрежата. Това криптиране прави каквото и да изпратим не може да бъде прочетено от други страни.

Освен това VPN ще попречи на доставчиците на интернет услуги да знаят историята на използването на интернет, защото нашият IP адрес ще се промени.

Защо се нуждаете от VPN? Какви са предимствата на VPN?

Източник на снимки: Freepik (Предимства на VPN)

Вие ли сте от хората, които обичат да се възползват от безплатните WiFi съоръжения, докато се разхождат в кафенета или учат в клас?

Ако е така, това означава, че сте в списъка с хора, които имат най -голяма нужда от VPN , банда!

Най-големият риск от използването на публична WiFI е излагането на лична информация и други чувствителни данни.

Дори ако използвате частна WiFi мрежа с парола, рискът все още съществува. VPN, както спомена ApkVenue, ще защити нашата онлайн сигурност и поверителност.

VPN също може да ни предпази от кражба на самоличност. Сами знаете, че онлайн пазаруването, банкирането и сърфирането са много уязвими от подслушване и злоупотреба.

Освен това как да активирате VPN на Android или на лаптоп е много лесно. Обикновено трябва да натиснете само един бутон Connect / Start .

Накратко, VPN ще скрие различните ни данни и информация като:

 • История на сърфирането
 • IP адрес и местоположение
 • Местоположение за стрийминг (включително ако искате да гледате Netflix)
 • Използваното устройство
 • Цялата уеб дейност

Безопасно ли е да се използва VPN?

Източник на снимки: TechRadar (безопасен ли е VPN?)

Четейки обяснението на ApkVenue по-горе, може би ще почувствате, че всички услуги, предоставяни от VPN, са твърде добри, за да са истина . Наистина няма VPN опасности ? Безопасно ли е да се използва VPN?

Всъщност има, банда. Всъщност много. Особено ако изберете безплатно VPN приложение, рискът е още по-голям.

Първо трябва да жертвате опасенията за безопасност . Безплатните VPN доставчици се нуждаят от печалба, така че е вероятно да ви затрупат с досаден рекламен софтуер .

Всички наши дейности също ще бъдат проследявани от повечето доставчици на VPN услуги . Това означава, че всички наши дейности все още се записват. Ако тече, разбира се е много опасно.

Някои дори казват, че използването на VPN ще забави нашата интернет мрежа , особено ако използваме VPN с много малко възможности за избор на сървър.

Безплатната версия може също да продаде вашата честотна лента на трети страни като компенсация. Така че не се изненадвайте, ако смятате, че интернет ви е бавен, въпреки че използвате VPN.

Ако решите да купите или да се абонирате за премиум версията, тези рискове ще бъдат сведени до минимум, банда!

Плюсове и минуси на VPN

Източник на снимки: PCMag (плюсове и минуси на VPN)

За да обобщим цялата информация по-горе, ApkVenue ще ви даде обобщение на предимствата и недостатъците на VPN , които трябва да знаете!

Предимства

 • Поддържайте сигурността на нашите данни за поверителност с нашата система за криптиране
 • Препятствайте на трети страни да знаят лична информация, която е собственост
 • Нашият IP адрес ще бъде скрит, така че да изглеждаме анонимни
 • Ускорете и стабилизирайте интернет връзката
 • Достъп до мрежата от сървър от друга държава, за да се избегне блокирането на определени уебсайтове или приложения

Недостиг

 • Безплатната версия крие много опасни рискове
 • Някои VPN приложения не са напълно защитени
 • В някои случаи VPN действително забавят мрежата

БОНУС: Препоръчителни най-добри VPN приложения

След като знаете всички тънкости на VPN, определено искате да опитате да го използвате лично, нали? При избора на VPN има много аспекти, на които трябва да обърнете внимание.

VPN трябва да може да зачита нашата поверителност, да използва най-новите протоколи за сигурност, неограничена честотна лента , богат избор от сървърни държави, цени и т.н.

Ако търсите в Play Store, гарантирано ще бъдете объркани, тъй като има толкова много възможности за избор на приложения, които можете да изтеглите безплатно.

Затова е по-добре, ако прочетете препоръките за най-добрата версия на VPN приложението на JalanTikus, които са по-долу!

ВИЖТЕ СТАТИИ

Това беше подробен преглед на това, което е VPN. С това можете да разберете как работи, предимствата и недостатъците, предимствата и т.н.

В заключение ApkVenue ви препоръчва да използвате VPN приложение . Не безплатната версия, а премиум версията. Цената не е много задавена, банда!

Само като плащате няколко десетки хиляди на месец (много дори по-евтини), ще получите VPN предимства като:

 • По-безопасна интернет връзка
 • Шифровани данни
 • Онлайн анонимност
 • Отваряне на сайтове, които са блокирани от правителството
 • И много други

Дано тази статия отговори на всички ваши въпроси относно VPN, да. Ако все още има неща, които не са ясни, просто ги напишете в колоната за коментари!

Прочетете също статии за VPN или други интересни статии от Fanandi Prima Ratriansyah .