10 най-точни приложения за откриване на земетресения и цунами 2020

Списък на най-точните и официални приложения за откриване на земетресения през 2020 г., които трябва да се притежават в очакване на бедствия в Индонезия. Пълно с преглед на заявлението.

Индонезия е страна, която е склонна към природни бедствия като земетресения. Като предпазна мярка предоставихте ли приложение, което може да открие земетресения или цунами на мобилния ви телефон?

Ако не, трябва да имате приложението точно сега, банда. Освен това в момента по-голямата част от Индонезия е засегната от различни природни бедствия.

Като инсталирате приложение като това, можете да бъдете нащрек и да получавате най-новата информация за бедствия, които се случват в Индонезия.

Е, в тази статия ApkVenue е подготвил 10-те най-точни приложения за откриване на земетресения и цунами, които да използвате. Хайде, вижте пълния списък!

Приложение за земетресение 2018

Пристигането на бедствие е трудно да се предвиди, така че нямаме много време да се подготвим.

Вместо да инсталирате приложения, които се считат за извратени от Google Play Store, изтеглете приложение за откриване на земетресение и цунами, за да можете да останете нащрек.

Можете да изтеглите това приложение от Google Play Store или да кликнете върху връзката, която ApkVenue предоставя във всеки списък с приложения.

Изтегляне на приложения и интернет Google Inc. ИЗТЕГЛИ

1. МАГМА Индонезия

Първото приложение за откриване на земетресение, което трябва да знаете, е MAGMA Indonesia . Това приложение е разработено от екип от държавни служители от Центъра за вулканология и смекчаване на последиците от геоложки бедствия, Агенция по геология, Министерство на енергетиката и минералните ресурси.

Информацията, предоставена от това приложение, е много пълна и точна. Като се започне от информация за вулканична дейност, информация за вулканична пепел / изригване за полети, информация за земетресения / цунами и отговори и много други.

Не просто всяко обикновено приложение за откриване на земетресения, MAGMA Indonesia е едно от най-добрите приложения и дори е получило две награди.

Наградите, които е спечелил, са наградата за иновация № 1 на Министерството на енергетиката и минералните ресурси за най-добро приложение (2016) и Kemenpan RB Top 99 Public Service Innovations (2017).

Подробности МАГМА Индонезия
Разработчик Център за вулканология и смекчаване на последиците от геоложки бедствия
Минимална ОС Android 4.1 и по-нови версии
Размер 4.8MB
Изтегли 100 000+
Рейтинг 4.3 / 5 ( Google Play )

Изтеглете тук: MAGMA Индонезия чрез Google Play

2. WRS-BMKG

Следва приложението за откриване на земетресение BMKG, наречено WRS-BMKG . Това заявление е официално направено от BMKG Индонезия за предоставяне на информация за земетресения и цунами, които са се случили особено на територията на Индонезия.

Това приложение също така предоставя различни функции, като списък на последните 30 събития от цунами и земетресения, карти на сътресения, карти на очакваното време на пристигане на цунами и много други.

В допълнение, простият и лесен за използване външен вид на приложението също така кара потребителите да не се объркват, когато го използват.

Самото приложение WRS-BMKG е доста различно от Info BMKG, където това приложение е само за предоставяне само на информация за земетресения.

Подробности WRS-BMKG
Разработчик Съвет по метеорология по климатология и геофизика
Минимална ОС Android 4.4 и по-нови версии
Размер 3.3MB
Изтегли 100 000+
Рейтинг 4.4 / 5 ( Google Play )

Изтеглете тук: WRS-BMKG чрез Google Play

3. MyShake

Смята се, че е първото приложение за предоставяне на ранни предупреждения за земетресение в целия щат, MyShake е следващата препоръка, банда.

MyShake ще събира данни под формата на данни за сеизмограф или вибрации от сензори на вашето смартфон устройство.

След това тези данни се събират в системата, която по-късно може да се използва като ранно предупреждение или уведомление в случай на земетресение .

По-късно MyShake ще ви уведоми, ако местоположението около вас ще бъде земетресение. Чрез това приложение можете също да наблюдавате местоположението на скорошно земетресение или земетресение, станало през последните 7 дни.

Подробности MyShake
Разработчик UC Berkeley Seismological Laboratory
Минимална ОС Android 4.4 и по-нови версии
Размер 18MB
Изтегли 500 000+
Рейтинг 3.1 / 5 ( Google Play )

Изтеглете тук:

Приложения за производителност ИЗТЕГЛЯНЕ

4. Вулкани и земетресения

Вулкани и земетресения е следващото приложение, което може да покаже най-новата информация за земетресения, случили се по целия свят или само в района около вас, банда.

Не само информация за земетресението, можете да получите и друга информация за планина, която преживява изригване, доклад „Усетих земетресение“ и много други полезни функции.

Това приложение също е доста точно, тъй като предоставя информация за земетресенията въз основа на геоложки агенции във всяка държава.

Подробности Вулкани и земетресения
Разработчик Откриване на вулкан
Минимална ОС Android 4.1 и по-нови версии
Размер 3.9MB
Изтегли 500 000+
Рейтинг 4,5 / 5 ( Google Play )

Изтеглете тук: Вулкани и земетресения чрез Google Play

5. Информация за земетресението в Индонезия

Разработена от разработчика RedcircleApps, Индонезия информация за земетресения може да бъде алтернатива, ако други приложения за откриване на земетресение се считат за по-малко от оптимални или са в беда.

Въпреки че не е официално приложение BMKG, това приложение показва информация, получена от BMKG, така че данните са доста точни.

Това приложение също има много функции, които могат да ви предоставят информация за земетресенията, като най-новите земетресения, местоположението на земетресението на картата и информация за земетресенията.

Подробности Информация за земетресението в Индонезия
Разработчик RedcircleApps
Минимална ОС Android 4.2 и по-нови версии
Размер 4.3MB
Изтегли 100 000+
Рейтинг 4.2 / 5 ( Google Play )

Изтеглете тук: Информация за земетресението в Индонезия чрез Google Play

Други приложения за откриване на земетресения и цунами ...

6. Земетресения

Предлагайки дисплей, който е доста прост и лесен за използване, Earthquakes е друго препоръчително приложение за откриване на земетресения, банда.

Освен че е в състояние да предостави информация за земетресения, настъпили в Индонезия, за това приложение се твърди, че може да предостави и най-новата информация за земетресенията от цял ​​свят.

Причината е, че това приложение има до 22 източника на данни за земетресения от различни страни, така че ще бъде много полезно, ако имате роднини, роднини или семейства, които живеят в различни страни.

За съжаление, това приложение не е оборудвано с функция за откриване на цунами като някои от предишните приложения.

Подробности Земетресения
Разработчик topstcn.com
Минимална ОС Android 5.1 и по-нови версии
Размер 7.1MB
Изтегли 500 000+
Рейтинг 4.0 / 5 ( Google Play )

Изтеглете тук: Земетресения чрез Google Play

7. Сигнал за земетресение!

Изтеглено от повече от един милион потребители, Earthquake Alert! има доста положителни отзиви от своите потребители в Google Play.

За самото приложение се твърди, че може да показва информация за земетресения от цял ​​свят, пълна с подкрепата на други интересни функции.

Не само това, приложението за предупреждение за земетресение! предоставя и функция за раздел Новини, която можете да използвате, за да прочетете последните новини за земетресения, които са се случили на различни места.

Подробности Сигнал за земетресение!
Разработчик Джош Клем
Минимална ОС Варира според устройството
Размер Варира според устройството
Изтегли 1,000,000+
Рейтинг 4,5 / 5 ( Google Play )

Изтеглете тук: Сигнал за земетресение! чрез Google Play

8. Проследяване на земетресения

Освен че може да предостави информация за земетресението, когато отворите приложението, приложението Earthquake Tracker може също така да предоставя известия на потребителите, когато се случи земетресение.

Това приложение може да показва най-новата информация за земетресението от различни региони по света, която е оборудвана с функция за филтриране въз основа на разстоянието или размера на земетресението.

Интересното е, че това приложение осигурява и поддръжка на функцията за тъмен режим, която е широко възприета от днешните приложения.

Подробности Проследяване на земетресения
Разработчик trinitytech.com.tr
Минимална ОС Android 5.0 и по-нови версии
Размер 14MB
Изтегли 50 000+
Рейтинг 4,5 / 5 ( Google Play )

Изтеглете от тук: Earthquake Tracker чрез Google Play

9. Лична информация

Разработено от Националната агенция за управление при бедствия (БНПБ), inaRISK Personal е следващото приложение, което ApkVenue препоръчва.

Използвайки резултатите от проучване, разработено от BNPB заедно със съответните министерства / институции и подкрепата на бедствени организации в Индонезия, приложението inaRSIK предлага много пълни функции.

Тъй като това приложение е в състояние да показва различни видове информация за земетресения, цунами, наводнения, свлачища и вулканични изригвания.

Това приложение също е направено с много атрактивен и опростен външен вид, така че да бъде по-лесно за използване.

Подробности inaRSIK Personal
Разработчик Национална агенция за управление при бедствия (БНПБ)
Минимална ОС Android 4.3 и по-нови версии
Размер 9.1MB
Изтегли 50 000+
Рейтинг 4.1 / 5 ( Google Play )

Изтеглете тук: inaRSIK Personal чрез Google Play

10. EQInfo

Последното препоръчително приложение за откриване на земетресения и цунами е EQInfo , разработено от разработчик на земетресения GmbH.

В състояние да показва информация за земетресения по целия свят, това приложение има и функция за филтриране, която функционира за филтриране на информация по регион, магнитуд или агенция.

Не само това, това приложение също ви позволява да изпращате отчет „Чувствахте ли го“ директно от вашето смартфон устройство.

Подробности EQInfo
Разработчик земетресение GmbH
Минимална ОС Android 4.0 и по-нови версии
Размер 4.0MB
Изтегли 100 000+
Рейтинг 4.4 / 5 ( Google Play )

Изтеглете тук: EQInfo чрез Google Play

Това е най-точното приложение за откриване на земетресения, което трябва да имате, банда. Особено ако сте на почивка на брега или в планината.

Предвиждането на природни бедствия е много важно за намаляване на броя на жертвите. Освен това трябва да сте умни, за да избегнете бедствие, доколкото е възможно.

Катастрофата с цунамито в Бантен или изригването на детето на планината Кракатау е урок за нас да останем бдителни, въпреки че сме на почивка, да се подчиняваме на правилата, които съществуват във всяко туристическо място и да бъдем нащрек, когато настъпи бедствие!

Прочетете също статии за приложения или други интересни статии от Даниел Кахяди .