как да отворите заключен pdf на android & pc (актуализация)

Имате PDF файл, но не може да се отвори, защото е заключен? Тук ApkVenue има начин да отвори заключен PDF за Android или PC. Не използвайте сложно!

Намирали ли сте някога PDF файл, чието съдържание не може да бъде копирано ?

Всъщност се мъчите да намерите и този PDF, защото той трябва да бъде копиран за вашето задание. В крайна сметка пишете ръчно от началото до края.

Ако имаш такъв проблем, не бъди тъжен, банда . По-долу ApkVenue има начин да отвори заключен PDF файл !

Какво е PDF?

Знаете ли преди, какво е PDF?

PDF или преносими файлове с документи са цифрови файлове или файлове, които ни позволяват да четем електронни документи на всяко устройство, дори с помощта на браузър .

За първи път създаден от Adobe през 1993 г., PDF има предимства в сравнение с други файлови формати като .doc .

Един от тях е броят на елементите, които можете да добавите към PDF като изображения, бутони, видеоклипове, връзки към електронни подписи.

Ако сте дете, което наистина разбира от компютри, трябва да сте чували термините вектор и растер **. Е, PDF файловете могат да бъдат и двете, в зависимост от начина на създаване на файла.

Знаете ли, PDF все още има много други предимства. ApkVenue ще обясни изцяло по-долу!

Какви са предимствата на файловете в PDF формат?

Обичате ли да се чувствате раздразнени, когато файл, който е усърдно подреден да бъде чист, изведнъж става объркан, когато се отвори на друг лаптоп?

Е, PDF е тук, за да се отървете от тези недостатъци. Без значение къде отваряте вашия PDF файл, съдържанието в него няма да се промени.

Не само това, PDF също има много предимства, които ApkVenue ще запише по-долу:

 • Удобство : PDF файловете са лесни за създаване, четене и използване както за всички, така и за студенти и служители. В киберпространството включително магазина на възпроизвеждане, има много редактор приложения или просто PDF файлове зрители .

 • Компактен : По отношение на размера на файла PDF е много приятелски настроен към нашата памет за съхранение. Освен че е относително малък, все още можете да го компресирате, така че нашите файлове да са още по-малки.

 • Многоизмерно : С броя на елементите, съдържащи се в PDF файла, трябва да се притеснявате, че файлът бейзбол ще бъде грешка . PDF поддържа много добре интеграция между елементи.

 • Сигурност : Този аспект, който ApkVenue ще обсъди задълбочено в тази статия. PDF файловете могат да бъдат оборудвани с псевдоним за парола, така че хората да не могат да отварят и редактират документа ви небрежно .

Какви са недостатъците на PDF форматираните файлове?

PDF изглежда толкова перфектно. Но има ли някакви недостатъци?

Разбира се, има банди, съвършенството принадлежи само на Бог.

Един от тези недостатъци е, че процесът на редактиране е доста труден за изпълнение. Това е така, защото първоначалната цел на PDF файл е да ни улесни при четенето на документа.

Камо ли сложни таблици и диаграми, дори само за текст, понякога имаме трудности с редактирането в сравнение с файлове с формат .doc .

Но не всички PDF файлове са трудни за редактиране, банда. Само някои видове са трудни за редактиране.

Кой тип е това? Има дискусия отдолу, банда!

Видове PDF файлове

Не мислете, че PDF файловете са само един вид банда! PDF има три различни типа, а именно цифрово създадени PDF файлове , сканирани PDF файлове и PDF файлове с възможност за търсене . Всичко ще бъде обяснено едно по едно.

1. Цифрово създадени PDF файлове

Ако създавате PDF файлове от нулата, те се наричат цифрово създадени PDF файлове . Обикновено тези файлове съдържат само текстови и графични елементи.

PDF файлове като този обикновено се наричат True PDF файлове .

Нашето приложение за четене на PDF файлове ще разпознава текста и изображенията поотделно.

2. Сканирани PDF файлове

Както подсказва името, този PDF файл се създава, когато извършвате сканиране с помощта на скенер . Документите, които сканирате, имат опцията за записване като PDF файлове.

За разлика от първия тип, приложенията за четене на PDF не могат да разберат кои текстови елементи и елементи на изображения са в този файл.

Поради това няма да можем да изберем текста в този PDF.

Е, всъщност можете, но трябва да използвате специално приложение, което ApkVenue ще обясни в точка номер 3 по-долу.

3. PDF файлове с възможност за търсене

Как да прочетете текста в сканирания PDF файл е да използвате приложението за оптично разпознаване на символи или често съкратено като OCR .

Как работи, това приложение ще сканира нашия PDF файл, за да намери текста в него.

След приключване на сканирането текстът ще се превърне в нещо като нов слой, така че да може да бъде открит от нашето PDF приложение.

Но какво, ако нашата PDF статия не може да бъде редактирана, защото има парола ?

Защо има PDF файл, който е заключен?

Преди да пристъпите към това как да отворите заключен PDF файл, първо трябва да знаете защо някои PDF файлове се заключват от тези, които имат файла.

Най-общо казано, има основни причини, поради които PDF файловете се заключват, а именно да се контролира кой има достъп и да променя PDF документа.

Така че, ако има важен таен документ, заключването на PDF е задължение, така че никой да няма интерес да редактира или дори да фалшифицира документа.

Заключвайки PDF файл, други хора няма да могат да го отпечатват, копират или просто да го отварят.

Всички видове достъп могат да бъдат организирани в зависимост от вашите нужди при създаване на PDF файлове.

Примери за документи, които трябва да бъдат заключени, са документи за споразумение, сметки за кредитни карти, трудови договори и други важни документи.

Ако е описано по-подробно, има поне четири причини, поради които трябва да заключим нашите PDF файлове, а именно:

1. Защита на авторските права

Разбира се, че знаете колко е важно авторското право? Сега една от функциите за заключване на PDF файлове е да защити авторските права на създателя на файлове, така че файлът да не се копира или плагиатства от други.

2. Целостта на съдържанието

Все още свързани с предишната точка, PDF файловете трябва да бъдат заключени, ако искаме да защитим съдържанието на файла, така че да не се променя.

Възможно е важната информация, съдържаща се в нашите PDF файлове, да се променя произволно от други, така че целостта на съдържанието да бъде намалена.

3. Цифров подпис

С PDF можем да правим цифрови подписи. Е, това е опасност от банда, ако подписът ни бъде злоупотребен за лоши дела. Ето защо PDF файловете често се заключват.

4. Ограничаване на достъпа

Както споменахме по-горе ApkVenue, една от причините, поради които трябва да заключим PDF файлове, е да ограничим кой може да има достъп до нашите файлове.

Например, ако искате да събирате училищни задачи и не искате приятелите ви да ги копират, можете да се възползвате от тази функция, така че вашите файлове да бъдат защитени от копиране и поставяне .

Как да заключите PDF файлове

След като знаете причините, поради които PDF файловете трябва да бъдат заключени, може да опитате да заключите вашите файлове сами.

Може би сте се объркали, какво се разбира под заключване на PDF файлове .

Всъщност това, което се разбира под заключване на PDF файл, е като му дадете парола, така че да не може да бъде отворена от други.

Е, сега ApkVenue ще ви даде най-пълния урок за това как да заключите PDF файлове!

Как да заключите PDF в Windows

Можете да използвате няколко приложения като Adobe Reader или PDFmate, които са безплатни.

Тук ApkVenue ще ви каже как да дадете парола с помощта на приложението pPDFmate.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDFmate: ВРЪЗКА

Методът е наистина лесен, банда. След като инсталирате приложението и отворите PDF файла, за който искате да дадете парола , трябва само да следвате стъпките по-долу.

 • Изберете менюто File > Security > Open Password > Assign a Strong Password > Щракнете върху Build

Как да заключите PDF на MacOS (MacBook)

Ами ако се окаже, че вашият лаптоп е MacBook с операционната система MacOS?

Спокойно, ApkVenue също има начин, без допълнителни приложения вместо това!

 • Трябва само да отворите PDF файла си с предварителния преглед на MacOS

 • Изберете менюто Файл > Експортиране като PDF

 • След като се появи нов прозорец , изберете опцията Шифроване > Присвояване на парола > Запазване на промените

 • Ако успее, вашият PDF файл ще има лого на катинар върху миниатюрата на неговия

Как да заключите PDF на Android

Ами потребителите на Android?

В Play Store има много приложения за отваряне на PDF. Един от тях, който е безплатен, е помощната програма PDF, която можете да изтеглите чрез тази връзка.

След като завършите инсталацията, просто трябва да изпълните стъпките по-долу.

 • Изберете менюто Защита с парола > Изберете PDF файла, който искате да дадете парола

Ще създадете два вида пароли , между паролата на собственика (парола за копиране, отпечатване или промяна на съдържание) и потребителска парола (парола за отваряне на файлове).

Как да заключите PDF на iOS

Лоши новини за вашите потребители на мобилни телефони iPhone, банда. Досега няма приложение, което да използвате за парола на вашия PDF файл.

Всъщност има приложение, наречено Pages , но това приложение е наистина тежко, банда! До 500MB .

Ето защо ApkVenue не препоръчва този.

Как да заключите PDF без приложение

Не е нужно да сте тъжни, ако вашият iPhone няма приложение, което ви дава паролата за вашия PDF файл. Можете, като използвате уебсайтове, които могат да бъдат отворени чрез вашия браузър .

Един от тях е чрез sodapdf.com .

Трябва само да качите вашия PDF документ, след което да създадете парола . Когато приключите, можете да изтеглите вашия PDF файл, който е снабден с парола .

Как да отворите заключен PDF файл

Тогава какво, ако забравим паролата , която сами сме създали?

Не изпадайте в паника, банда, защото ApkVenue ще ви даде начин да отворите заключен PDF!

Но първо трябва да знаете, че PDF има два вида пароли .

Два ключови типа PDF файлове

Първият тип заключване е заключен от потребителя или известен също като парола за разрешение . Тази парола служи за защита на вашия файл от любопитни очи, които искат да го променят.

Втората е заключена от собственика или отворена парола . Този тип защита ще попречи на хората без парола да отварят вашите PDF файлове.

Лошата новина е, че ако ключът, който искате да отключите, е заключен от собственика , никое приложение или уебсайт не може да го отвори.

Методите, които ApkVenue ще даде по-долу, са начини за отваряне на PDF файлове, които са заключени с метода, заключен от потребителя .

Множество сайтове за отключване на заключени PDF файлове

Има много банди, сайтове, които предоставят функции за отваряне на заключени PDF файлове, като например:

 • crackmypdf.com

 • smallPDF.com

 • sodapdf.com

 • ilovepdf.com

 • отключване-pdf.com

 • foxyutils.com

 • online2pdf.com

Всъщност методът, който трябва да се направи за всеки сайт, е един и същ.

Ще трябва да качите вашия PDF файл на сайта. По-късно сайтът ще обработи и запази новия PDF файл без парола .

Например ApkVenue ще използва crackmypdf.com

Как да отворите заключен PDF с помощта на crackmypdf.com

Първо, ApkVenue ще ви каже как да отворите заключен PDF файл, като използвате сайта crackmypdf.com .

 • Влезте в сайта crackmypdf.com . Този сайт предлага функция за отключване на PDF файла, което прави съдържанието на файла невъзможно да бъде отпечатано и копирано.
 • След това щракнете върху Избор на файл и изберете PDF файла, който искате да отключите. След това се уверете, че сте поставили отметка „Съгласен съм с Общите условия по-долу“ като знак за одобрение.
 • След това кликнете върху бутона Отключи, за да обработите PDF файла, за да го отключите. По-късно ще получите връзка за изтегляне на отключен PDF файл .

Как да отворите заключен PDF с помощта на smallpdf.com

След това ApkVenue ще ви даде начин да отворите заключени PDF файлове, като използвате сайта smallpdf.com .

Този сайт има безброй функции за обработка на вашите PDF файлове, банда, като например намаляване на размера на PDF файлове, комбиниране на няколко PDF файла, до конвертиране на PDF файлове в Word.

За да се отървете от паролата за вашия PDF файл, просто трябва да изпълните стъпките по-долу.

 • Отворете сайта smallpdf.com , изберете менюто Unlock PDF .
 • Изберете файла, който сте да отворите парола от неговата
 • Преди да продължите, трябва да поставите отметка в квадратчето, което гласи „Кълна се, че имам право да редактирам този файл и да премахна защитата му“
 • След като приключите, можете да изтеглите отключения си файл. Можете да правите и други дейности, като например да го преобразувате директно във файл на Word.

Как да отворите заключен PDF с помощта на sodapdf.com

Все още ли си спомняте сайта sodapdf.com ? По-рано ApkVenue вече обиди малко този сайт, за да предостави парола за PDF файлове.

Освен че предоставя парола , този сайт може да се използва и за отваряне на нашите заключени PDF файлове. Просто проверете стъпките на ApkVenue по-долу.

 • Отворете сайта sodapdf.com
 • Изберете Soda PDF Online > Подписване и защита > Отключване на PDF
 • След това изберете PDF файла, който искате да отключите
 • Изчакайте няколко минути, за да завърши, изтеглете вашия PDF файл. Или можете да го видите директно във вашия браузър .

И така, сега знаете как да заключвате PDF файлове и как да отключвате заключени PDF файлове на Android и PC?

С тези сайтове вече не е необходимо да изтегляте допълнителни приложения, които изискват свободно място на вашето устройство.

Доста е пълно и ясно, нали? Или има друг метод, който обикновено използвате? Споделете в графата за коментари!

Прочетете също статии за PDF файлове или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah