Ето как да се погрижите за захранваща банка, за да не се повреди бързо

Тук JalanTikus споделя 7 съвета, за да запазите силата на банките си трайна и да не ви застрашава.

Използването на захранваща банка е един от начините, ако смартфонът ви се изключи, но не може да намери източник на захранване или това, което хората наричат ​​щепсел. Следователно, в наши дни енергията е едно от най-важните неща за носене.

Все още обаче има много хора, които всъщност не знаят как да се погрижат за добрата захранваща банка , за да не се повреди бързо. Има различни видове повреди, които могат да възникнат в захранваща банка, вариращи от намален капацитет, напомпана батерия до експлозия.

  • 2 опасности от банки за захранване за потребители на смартфони
  • Не купувайте отново Power Bank, ето 5 причини!
  • Как да направите Power Bank от счупен смартфон

Как да се грижим за захранваща банка, за да не се счупи бързо

Е, следвайки JalanTikus, споделете 7 съвета, за да запазите силовата си банка издръжлива и да не ви застрашава.

1. Не зареждайте твърде често

Прекалено честото зареждане на захранваща банка не е правилното нещо за здравето на вашата захранваща банка . Това е така, защото повечето захранващи банки имат литиево-йонна или литиево-йонна батерия, която има съпротивление до 500 пъти заряд. Има и захранваща банка, която използва Li-Pho или литиево-полимерна батерия, която има съпротивление до 1000 пъти зареждане.

След превишаване на максималната граница, обикновено капацитетът на батерията в захранващата банка ще намалее. Това може да се усети от това колко вашата батерия може да зарежда батерията ви. Ако смятате, че вашата захранваща банка вече не е в състояние да зареди напълно вашия смартфон, това означава, че капацитетът на батерията във вашата захранваща банка е намалял.

2. Попълнете докрай

Свикнете да попълните вашата власт банка до пълния си капацитет. Целта е енергийната банка да не свърши бързо и да не се презарежда твърде често. За да видите дали вашата захранваща банка е пълна или не, проверете индикацията за батерията в захранващата банка под формата на светлина или екран.

Освен това, пълненето му до ръба също ще ви бъде от полза. Така че, не е нужно повече да се притеснявате, ако вашият смартфон свърши.

3. Заредете преди захранването да е по-малко от 20%

Вземете навика да правите зареждане, когато на вашата захранваща банка остават 20% -15%, за да не навредите на вашата захранваща банка . Опитайте се да ви заредите, когато индикаторът за капацитета на батерията на вашата батерия показва половина или четвърт. Така че, ако индикаторът на батерията на вашата батерия за захранване има 4 светодиода, опитайте да го заредите, когато 2 или един индикатор все още свети.

4. Не прекалявайте

Може би, ако имате power bank с водещи марки, като Xiaomi и Anker, няма нужда да се притеснявате за този проблем. Тъй като тези марки вече имат функция за защита от презареждане, която незабавно ще прекъсне захранването, когато захранващата банка е пълна.

Въпреки това, за евтина захранваща банка тя може да не е оборудвана с тази функция. Така че, ако искате вашата захранваща банка да издържи, трябва да й обърнете внимание, когато вашата захранваща банка се зарежда, за да не се презарежда.

5. Избягвайте горещи и студени температури

Когато се зарежда, избягвайте затворени места като чанти или дрешници. Защото, когато захранващата банка се зарежда, тя обикновено излъчва топлина. Ако го съхранявате на затворено място, има вероятност захранващият блок да няма циркулация на въздуха. Това е, което кара вашата банка да изтича и да балончи.

6. Пазете далеч от телевизор, хладилник и други електронни предмети

Телевизорите, хладилниците и други електронни устройства често излъчват магнитни вълни, които със сигурност не са полезни за енергийните банки. Ако блокирате захранваща банка в близост до електронни обекти, които излъчват магнитни вълни, вероятно е захранващата банка незабавно да бъде повредена.

7. Не падайте

Избягвайте захранващата банка от силни удари като падания. Защото това позволява на компонентите вътре в захранващата банка , като батерията и изходната повърхност на захранващата банка, да не функционират правилно.

И така, това са някои моменти, които могат да помогнат, така че вашата захранваща банка да не се счупи бързо. За нас е добре да предотвратим намокрянето му.