това е най-ефективният начин за справяне с приложението за грешки на android

Може да сте чували съвета, ако има грешка в приложението, просто изтрийте кеша или данните на приложението. Тези два метода често са най-ефективните решения за решаване на проблеми с Android приложения. Каква е разликата?

Android е най-популярната и най-използваната операционна система днес. Има тонове модели смартфони с Android от различни производители на смартфони, от различни размери на екрана и резолюции, от евтини до скъпи.

Разнообразието е едно от предимствата на Android , но големият избор от модели смартфони повдига проблеми със съвместимостта с приложенията за Android. Разбира се, може да сте имали проблем с грешка в приложението , дори ако използвате най-новия водещ Android смартфон в момента. Тогава какво е решението?

  • 5 приложения, които трябва да бъдат деинсталирани, за да запазите скоростта на вашия смартфон
  • Направете тези 6 съвета, без съмнение ще бъдете по-привързани към вашия смартфон
  • 9 съвета за всички потребители на Android Marshmallow

Ето най-ефективният начин за преодоляване на приложения за грешки за Android

Може да сте чували съвета, ако дадено приложение има грешка самоизчистване на кеша на приложението “ или „ изчистване на данните на приложението “. Тези два метода често са най-ефективните решения за решаване на проблеми с Android приложения. Изглежда, че и двамата имат сходни функции, но каква е разликата? Хайде, нека обясним JalanTikus заедно.

Изчистване на кеша на приложенията

Кешът е временно място за съхранение на устройства, които запазват определени видове данни. Целта е да се ускори процесът на кандидатстване и да се намали количеството консумирани данни.

Например, когато го отворите с помощта на приложението Google Maps, първото отваряне може да отнеме малко време, за да се зареди . Тъй като приложението трябва първо да изтегли данни, част от данните ще се съхраняват от системата като кеш . Така че следващия път, когато отворите Google Maps , приложението може да работи по-бързо.

Изтриване на данни за приложението

Ако първата стъпка не работи, втората стъпка за решаване на проблемното приложение е да изчистите данните на приложението . Тази функция ще изтрие всички съществуващи данни, включително настройките на приложението. И така, приложението наистина се връща към начина, по който е било, когато току-що сте инсталирали приложението.

Например, когато изчистите кеша в приложението LINE, всички стикери, които изтегляте, ще изчезнат. Но все пак можете да използвате LINE както обикновено. Междувременно, когато изчистите данните на приложението , той изтрива всички съхранени данни от приложението. Така че, за да използвате LINE, трябва да влезете и да нулирате настройките.

Предимства на изчистването на кеша и данните на приложенията

Някои приложения понякога съхраняват кеширани данни, които наистина изяждат наличното хранилище на вашето устройство. Чрез изчистване на кеша или данните от приложението ще получите няколко предимства, включително:

  • Може да разшири вътрешната памет.
  • Възстановете приложението до настройките по подразбиране .
  • Отстранете проблеми, като например приложения, които работят бавно или не работят.

Как да изчистите кеша и данните на приложенията

Няма нужда да инсталирате допълнителни приложения, можете да получите достъп до тях чрез менюто с настройки. След това изберете приложението и просто изберете приложението, след което ще се появи опцията за почистване на кеша и данните на приложението. Можете също да видите общия размер на кеша в менюто за съхранение на телефона.

Трябва ли да използвам приложения на трети страни?

Приложението Clean Master и приложения като това наистина ще почистят мобилния ви телефон от кеш данни , за да подобрят производителността на смартфона. Напротив, съществуването на кеш е основно необходимо, за да бъде производителността на приложението по-бърза.

Очевидно не ви трябват никакви парти приложения, когато приложението Clean Master и подобни приложения ще изядат само много батерия, да не говорим за рекламите в техните приложения. Има потенциал да използва вашите ограничени данни за интернет квоти.

Заключение

Предвид големия брой модели смартфони с Android, наистина е предизвикателство за разработчиците на приложения. Така че без значение как приложението им може да работи на различни видове смартфони с Android.

Въпреки това могат да се срещнат проблеми, един от начините за решаването им е да изчистите кеша и данните от приложенията. Двата процеса очевидно имат различни функции, първата стъпка към поправянето на приложение, което има досадни проблеми. Втората стъпка ще изтрие всички данни на приложението, така че всички данни, съхранявани в приложението, включително аудио, видео или файлове с изображения, също ще бъдат изтрити.

Какво мислите, мислите ли, че изчистването на кеша на приложенията ще подобри производителността на смартфона? Напротив, не е така, защото приложението трябва да изтегли повторно данни, които не само имат потенциала да изядат интернет квотата, но и батерията.