7 изумителни факта за xiaomi, които определено не сте знаели

Може би сте добре запознати с Xiaomi, но този път ApkVenue ще обсъди интересни факти, които може да не знаете за Xiaomi.

Xiaomi е компания, занимаваща се с технологии, особено с производството на смартфон устройства и други електронни стоки. Тази компания от Китай не живее дълго, основана е през 2010 г. и досега Xiaomi е известна по целия свят.

Може би сте добре запознати с тази една компания, но този път ApkVenue ще обсъди интересни факти, които може да не знаете за Xiaomi.

  • 10 зашеметяващи факти от Microsoft, които не знаехте
  • 7 зашеметяващи факти от Google, които определено не сте знаели
  • 8 зашеметяващи факти от Facebook, които определено не сте знаели

7 зашеметяващи факти от Xiaomi, които определено не сте знаели

1. Името все още е загадъчно

Всъщност това име е направено на китайски, но знаете ли? Китайците също се затрудняват да преведат името. Няколко китайци бяха попитани за името Xiaomi и те отговориха, че двата знака (Xiao и Mi) буквално означават малко ориз . Може би те имат някаква друга цел зад името, която повечето хора все още не знаят.

2. Фирми с "множество продукти"

Може би не е изненадващо, ако чуете думите Samsung, Sony и LG с различните видове продукти, които те създават. Но ще се чудите за тази наскоро създадена компания и те вече имат голямо разнообразие от продукти. Досега те са произвеждали смартфони, интелигентни гривни, таблети, интелигентни телевизори, дронове, рутери, лаптопи, мишки, слушалки и много други. Дори наскоро Xiaomi създаде усъвършенствана маска против замърсяване.

3. Xiaomi има опитни служители

Наличието на контакти или дори бизнес партньори е много полезно за изграждането на добра компания. Не е изключение за Xiaomi. Например, през 2013 г. Hugo Barra успя да назначи бивш продуктов мениджър на Google и мениджър на разработчици за Android, за да стане вицепрезидент. През 2014 г. Xiaomi отново успя да наеме 1 от 3 основатели на Apple, а именно Стив Возняк . Това са някои от имената с квалифициран опит, които Xiaomi успешно набира.

4. Xiaomi беше обвинен, че е шпионин

Може би сте чували, че повечето смартфони, произведени от Китай, имат някакъв шпионски софтуер, вграден в мобилния телефон. През 2014 г. беше открит шпионски софтуер , който се счита за шпионски инструмент на устройствата Xiaomi Redmi Note и Xiaomi Redmi 1S .

През 2015 г. обаче компания в Германия, наречена G Data , обяви, че е често срещана. И Xiaomi успя да си върне репутацията.

5. Разлика между печалбата и дохода

Въпреки че можете да кажете, че доходите на Xiaomi са доста големи, не си струва ползите. Може би това може да се случи заради мотото, което използват, а именно „да създаваме първокласни продукти, но да имаме ниски цени“ . Например през 2013 г. Xiaomi реализира само печалба от 56 милиона щатски долара от общи приходи до 4,3 милиарда щатски долара. Иронично е да се мисли, че това е една от причините китайските смартфони да имат толкова ниски цени.

6. Xiaomi е по-фокусирана върху средния до по-ниския пазарен сектор

Както много хора вече знаят, Xiaomi винаги продава своите продукти на относително ниски цени. Трябва също да се отбележи, че те продават своите устройства на цени, близки до производствените им разходи. Освен това са по-фокусирани върху онлайн продажбите и рядко изграждат собствен магазин за смартфони.

7. Феноменална история

Xiaomi, която започна като малък стартиращ бизнес само с около 30 членове. Днес обаче те са успели да се превърнат в много успешна компания. Дори сега те имат оборот от около 20 милиарда щатски долара. Това е доста голям брой за нова компания. Xiaomi продължи да расте с бързи темпове и сега те имат повече от 8000 служители.

Това са 7 факти от Xiaomi, които определено не знаете. Има ли факти, които сме пропуснали? Не забравяйте да дадете своето мнение чрез колоната за коментари по-долу.