7 други функции на бутона за сила на звука, които може да не знаете

Бутонът за сила на звука на смартфон не само работи за увеличаване или намаляване на звука. Ето още 7 функции, които могат да се използват на бутона за сила на звука на смартфона.

Всеки смартфон, било то Android или iOS, трябва да има бутон за сила на звука, който се използва за увеличаване или намаляване на звука. Освен това се оказва, че бутоните за сила на звука могат да се използват и за други неща.

В тази статия ще обсъдя различни други функции на бутоните за сила на звука, които могат да се използват на смартфони.

Какви са другите функции на бутона за сила на звука на смартфон? Ето пълния преглед.

  • 7 Power Bank функции, които не знаете много
  • 8 функции на бутона за захранване на Android, които може би не знаете
  • 5 други функции в самолетен режим, които трябва да знаете

Други функции на бутоните за сила на звука на смартфона

1. Увеличаване / намаляване на камерата

Понастоящем приложението на камерата поддържа използването на бутони за сила на звука в своя потребителски интерфейс . Можете да промените функцията на бутона за сила на звука, за да се превърне в пряк път за Zoom In или Zoom Out при отваряне на приложението на камерата.

2. Направете снимка

Освен че можете да увеличите / намалите мащаба, можете също да превърнете бутона за сила на звука в бутон на затвора. По този начин не е нужно да се притеснявате да докосвате екрана, когато искате да правите снимки или видеоклипове.

3. Включване на екрана на смартфона

Включването на екрана на смартфона обикновено се извършва с помощта на бутона за захранване или функцията за двойно докосване за събуждане . Ако обаче вашият смартфон няма функцията за двойно докосване за събуждане и бутонът за захранване е счупен, можете да промените функцията на бутона за сила на звука на бутона за захранване.

За това как можете да прочетете тук: Как да включите мобилния екран на Android с бутона за сила на звука

Приложения Производителност Power Fix Екип ИЗТЕГЛЯНЕ ВИЖ СТАТИИ

4. Отключете заключения екран

Друга функция на клавишите за сила на звука е да отворят заключения екран. Тук заключеният екран е направен от комбинация от бутони за сила на звука, можете да направите комбинацията възможно най-сложна. Ако е така, можете да натиснете комбинацията от клавиши за сила на звука, за да я отворите.

За повече информация относно промяната на бутона за сила на звука за заключване на екрана можете да прочетете тук: Начини за отключване на смартфон с комбинация от клавиши за сила на звука

Инструменти за разработчици на приложения mb-14 ИЗТЕГЛЯНЕ

5. Преки пътища за приложение

Искате ли бързо да отваряте приложения? Можете да използвате бутоните за сила на звука с помощта на приложението QuickClick. Освен бързото отваряне на приложения, има много други неща, които могат да се използват само с бутона за сила на звука.

Можете да прочетете ръководството за промяна на функцията на бутона за сила на звука в пряк път на приложение: Превръщане на клавишите за сила на звука в преки пътища на приложението

Apps Photo & Imaging Blor ИЗТЕГЛЯНЕ

6. Снимка на екрана

Запазването на екранни снимки може да се извърши с помощта на бутона за сила на звука. Трябва само да натиснете бутона за намаляване на звука + бутона за захранване, екранната снимка автоматично ще бъде запазена.

7. Режим на възстановяване

За да можете да влезете в режим на възстановяване, трябва да използвате специална комбинация от бутона за сила на звука + бутона за захранване при включване на смартфона. Освен за влизане в режим на възстановяване, бутонът за сила на звука е полезен и за избор на менюта в него.

Това са различните функции на бутона за сила на звука, които може да не знаете. Ако имате други функции, можете да ги споделите в колоната за коментари!

Не забравяйте да прочетете статии, свързани с томове или други интересни статии от Em Yopik Rifai .