8 най-добри сайта за стрийминг на видео освен youtube

Освен YouTube, има и други сайтове за видео стрийминг, които са не по-малко готини и с високо качество. Ето списъка!

Кой не познава YouTube ? Едно от най -добрите и популярни приложения за видео стрийминг или сайтове е посещавано от стотици милиони посетители всеки ден, за да гледат различни видове предоставено видео съдържание.

YouTube обаче има и редица недостатъци, особено проблемът с нискокачественото съдържание, който често възниква. Така че, разбира се, няма нищо лошо, ако се опитате да погледнете няколко други алтернативни сайтове за стрийминг освен YouTube.

Тогава кои са най-добрите сайтове за стрийминг, които могат да бъдат посещавани освен YouTube ? Не се притеснявайте, ето резултатите от търсенето на Jaka!

1. Метакафе

Снимката е предоставена от: OSINT Base

Metacafe ( //www.metacafe.com/ ) е стрийминг сайт с милиони кратки видеоклипове, разделени в няколко категории, вариращи от игри, музика, филми и телевизия .

Готиното е, че този сайт използва специална система от алгоритми, така че по-късно можете да гледате висококачествени видеоклипове според вашите интереси.

Готиното е, че можете също да вземете пари безплатно оттук, банда. Методът е наистина лесен!

Трябва само да качите видеоклип на този сайт, след което ако видеоклипът Ви получи повече от 20 000 гледания, ще получите пари. Не е лошо, нали, за да го направите алтернативно приложение за печелене на пари?

Предимства:

 • Може да печелите пари
 • Висококачествени видеоклипове
 • Голям избор от категории

Недостиг:

 • По-голямата част от тях са изпълнени с видеоклипове на чуждестранни създатели

2. Vimeo

Снимка източник: разнообразие.com

Освен YouTube, Vimeo ( //vimeo.com/ ) е популярен сайт за видео стрийминг, който продължава да расте и през 2020 г. Нищо чудно, че Vimeo е най -твърдият съперник на YouTube до момента.

По уникален начин Vimeo е блокиран от 2014 г. от правителството на Индонезия. Причината е, че Vimeo представя съдържание, което противоречи на индонезийските културни ценности.

Всъщност за самия Vimeo може да се каже, че е много по-добър заради по-висококачественото си съдържание. Освен това Vimeo поддържа качество на видеото до 4K . Нищо чудно, че качеството на поточното предаване на Vimeo винаги е добро и ясно.

Предимства:

 • Поддържа 4K видео
 • Много интересно и качествено видео съдържание

Недостиг:

 • Може да се осъществи достъп само чрез VPN

3. Dailymotion

Снимката е предоставена от: Netsec

Не много по-различно от Vimeo, Dailymotion ( //www.dailymotion.com/id ) е следващият сайт за видео стрийминг, който може да се конкурира с YouTube.

Това е разбираемо, тъй като външният вид на Dailymotion е подобен на YouTube , като се започне от видеоклипове с тенденция на главната страница и се разделят видеоклиповете по категории.

Този сайт за видео стрийминг, базиран във Франция, предлага качество на поточно предаване до 720p и разбира се разнообразно качествено съдържание от професионалисти. Да, въпреки че има и съдържание от редовни посетители.

Предимства:

 • Показване на лесен за ползване
 • Голям избор от категории
 • Предлага 720p качество на поточно предаване

Недостиг:

 • Не цялото съдържание идва от добре познати създатели

4. Дръпване

Източник на снимки: PCMag

Не претендирайте, че сте истински геймър, ако никога не сте чували за името на този сайт за стрийминг. Освен YouTube, Twitch ( //www.twitch.tv ) е един от най-популярните сайтове за геймъри .

Това е така, защото Twitch е 100% посветен на предоставянето на актуализации за развитието на света на игрите. Тук можете да видите различни видеоклипове на живо за игра

Освен това можете да видите и видеоклипове на живо, свързани с дискусии на определени игри. Можете също така да разговаряте с други геймъри, които използват Twitch, и разбира се да качвате свои собствени видеоклипове.

Предимства:

 • Най-популярният сайт за стрийминг на игри
 • Има голям избор от видеоклипове
 • Налична е функцията за чат

Слаби страни: -

5. Veoh

Източник на снимката: veoh.id.aptoide.com

Veoh ( //www.veoh.com/ ) е сайт за стрийминг услуги, базиран в Сан Диего . Този сайт съдържа разнообразни видеоклипове, включително аниме и популярни музикални видеоклипове.

Предимството на този сайт е, че можете да качвате видеоклипове с всякакъв размер. Това е така, защото този сайт няма ограничение за размера на видеото за качване и също така поддържа голям брой формати на видео файлове .

Не е лошо, нали, така че не е нужно да намалявате размера на видеото, което със сигурност ще го усложни!

Благодарение на простия си външен вид, сайтът е малко по-бърз, когато става въпрос за зареждане на голямо съдържание. Можете веднага да гледате любимите си видеоклипове тук!

Предимства:

 • Няма ограничение за размера на видеоклипа
 • Поддържа много видео формати

Недостиг:

 • Външният вид на сайта е по-малко привлекателен

6. Видео

Източник на снимката: Vidio

Vidio ( //www.vidio.com/ ) е услуга за видео стрийминг, основана през октомври 2014 г. В момента собствеността е в ръцете на Emtek Group. Точно така, този сайт е основан от нашата собствена нация, знаете ли!

Обикновено Vidio представя популярни предавания, които в момента са горещи в Индонезия, включително предаване на живо на различни събития или спортни мачове.

Все още ли помните азиатските игри през 2018 г. и азиатските параигри през 2018 г. ? Всички тези събития бяха излъчени на живо чрез Vidio. Нищо чудно, че престижът му се е увеличил досега.

Още по-интересно е, че можете да гледате и редица най-нови филмови заглавия, както местни, така и чуждестранни. Да, въпреки че списъкът с библиотеки не е толкова голям, колкото специалните сайтове за стрийминг на филми.

Предимства:

 • Голям избор на видео съдържание
 • Налична е функция за онлайн телевизия

Недостиг:

 • Някои видеоклипове могат да се гледат само от абонати на премиум акаунти

7. ТЕД

Източник на снимки: Блог TED - TED Talks

Разстроени ли сте? Мозък мъртъв? Имате нужда от вдъхновение? TED е отговорът! TED или известен като TED Talk ( //www.ted.com/ ), е сайт за гледане на видео, различен от YouTube, който е идеален за вас, особено поколението на хилядолетието.

Самият TED е организация, която не е провит и съдържа различни вдъхновяващи видеоклипове; Независимо дали става дума за токшоута, семинари, речи на важни световни фигури, които идват от събитията на TED Talk, които те провеждат.

Например Бил Гейтс, Мишел Обама и папа Франциск са били гост-звезди за TED Talk. Гарантирано, след като гледате видеоклиповете им, животът ви ще бъде по-спокоен и щастлив, банда!

Предимства:

 • Голям избор от интересни и вдъхновяващи видеоклипове

Недостиг:

 • Предлага се само на английски

8. Интернет архив

Източник на снимки: Интернет архив

Следващият сайт за видео стрийминг освен YouTube е Internet Archive ( //archive.org/details/movies ). Този сайт предлага много разнообразна гама от видео съдържание, с богат избор от категории.

Интересното е, че на този сайт за видео стрийминг можете не само да намерите по-ново видео съдържание, но и някои стари видео съдържание. Например филмът на Чарли Чаплин, който все още е черно-бял.

О, да, не е толкова различно от YouTube. На този сайт можете също да качите вашето видео съдържание, така че да може да се гледа от много хора!

Предимства:

 • Предоставя голям избор от видеоклипове от различни категории

Недостиг:

 • Някои видеосъдържания са по-малко интересни и олд скул

Това бяха някои препоръки за най-добрите и най-новите сайтове за видео стрийминг освен YouTube през 2020 г.

Въпреки че не може да се отрече, че видеосъдържанието в YouTube се чувства по-свежо и е изпълнено от днешните създатели, със сигурност можете да направите списъка с уебсайтове за видео стрийминг по-горе.

Кой сайт е любимият ти, банда?

Прочетете също статии за поточни сайтове или други интересни статии от Diptya .