Сигурни ли сте, че VPN услугата, която използвате, е безопасна? проверете тук!

VPN трябва да ви позволява да извършвате всички дейности в интернет чрез сигурна линия, така че да се запази поверителността. Но сигурни ли сте, че VPN услугата, която използвате, е безопасна? Вижте тук!

Използването на VPN (виртуална частна мрежа) е начин да се гарантира, че целият ви трафик в интернет е безопасен и криптиран.

Няма значение какво устройство е свързано с обществен WiFi или какви сайтове отваряте. VPN трябва да ви позволява да извършвате всички дейности в интернет чрез сигурна линия, така че да се запази поверителността .

  • 7 Престъпления в интернет технологиите и как да ги предотвратим
  • Как да ускорите интернет и компютърната връзка с Android и компютър | Автоматична скорост!
  • 10+ БЕЗПЛАТНИ неща в интернет, които трябва да опитате!

Сигурни ли сте, че VPN услугата, която използвате, работи правилно?

Ако обаче VPN не е конфигуриран правилно, може да не работи безопасно. Но как да разберете дали VPN си върши работата? Цитирано от PC World, ето как да го проверите.

Това е как да го проверите!

Източник на снимката: Снимка: Moaa.org

Интернет мрежата е много широка. В него можете да намерите почти всичко, включително такива със злонамерено намерение, дори професионални престъпници.

Ако не сте нащрек, можете да станете жертва по всяко време. Следователно трябва да използвате VPN, една от които е да защитите вашия IP или адрес на интернет протокол .

Един лесен начин да проверите дали VPN работи или не, можете да посетите сайта IPLeak.net. Този сайт проверява вашия IP адрес и друга информация, включително WebRTC, DNS, торент и геолокация. Ако все още показва IP по подразбиране на вашия компютър и вашето местоположение, това означава, че VPN не работи.

Какво е IP?

IP или Internet Protocol Address е двоично число между 32-битово и 128-битово, което се използва като идентификационен адрес за всеки хостов компютър в интернет мрежата по целия свят.

С други думи, IP е вашата самоличност, когато сте в роуминг в киберпространството. По IP адрес сте разпознати във виртуалното пространство. Но този IP адрес не е нещо статично. Това означава, че може да се променя всеки път, когато устройството е изключено от интернет сървъра.

Има няколко важни причини да използвате VPN и да скриете вашия IP адрес при сърфиране в интернет. Някои от тях са както следва:

  • скриване на географското местоположение,

  • предотвратяване на уеб проследяване,

  • избягвайте да оставяте цифрови следи,

  • и за отваряне на блокирани сайтове.

Е, какво, ако сте сами? Правили ли сте горните съвети, за да можете да сърфирате безопасно в интернет? Споделете вашето мнение!