как да запишете cd / dvd без най-лесния софтуер

Все още сте объркани как да запишете CD / DVD без най-лесния софтуер? Ето как да записвате CD / DVD файлове в Windows без приложение.

Все по-напредналата ера кара хората да бъдат все по-мотивирани да правят иновации. Един пример за истинска иновация е компютър или лаптоп, чиито спецификации сега са още по-необикновени.

Не само RAM, процесори и VGA карти, носители за съхранение на компютри вече станаха по-напреднали. Започвайки от флопи дискове, компактдискове, DVD дискове, флашки, твърди дискове, досега SSD дискове.

Въпреки че хората рядко използват CD / DVD като носители за съхранение, понякога лекции и училищни задачи все още се събират на CD / DVD.

Естествено, тъй като цената на CD / DVD е наистина евтина и някои могат да се използват многократно. Е, ако трябва да запишете данни на CD / DVD, но не знаете как, четете правилната статия, банда.

Причината е, че ApkVenue ще ви каже как да запишете компактдиск в Windows 7, Vista, 8 и 10 без приложение. Любопитен? Хайде, вижте директно следната статия!

Пълно ръководство за записване на CD / DVD на Windows

Както ApkVenue обсъдихме по-горе, компактдисковете в момента не са любимите носители за съхранение. В крайна сметка съвременните компютри рядко имат CD-ROM или DVD-ROM.

Въпреки това CD / DVD може да бъде опция за тези от вас, които искат да съхраняват данни на достъпни цени, въпреки че нямат много капацитет.

По принцип видът на CD за запис е разделен на 2, а именно CD-R (записваем) и CD-RW (презаписваем). CD-R може да се използва само веднъж, така че не може да се форматира за по-късно вмъкване на други данни.

Междувременно можете да форматирате CD-RW много пъти, ако искате да го използвате за съхраняване на други данни. Поради тази гъвкава функция CD-RW са по-скъпи.

В тази статия ApkVenue е разделил урока на няколко части, а именно за Windows 7, Windows Vista, Windows 8 и Windows 10.

Как да записвате компактдискове без софтуер в Windows 7 и Vista

На първо място, ApkVenue ще ви каже как да запишете компактдиск без софтуер в Windows 7 и Vista. От Windows XP Microsoft всъщност е вградила функция за изгаряне.

Не е нужно да се притеснявате да разберете как да запишете компактдискове с Windows 7 с Nero. Освен това изгарянето със софтуер е малко по-сложно за изпълнение.

Ето как да записвате CD / DVD в Windows 7 и Vista без софтуер:

 • Стъпка 1: Първо, подгответе CD / DVD, който искате да използвате, след това поставете CD / DVD в CD-ROM. Ако вашият компютър няма CD-ROM, можете да си купите преносим CD-ROM с цени, започващи от 100 000 IDR в онлайн магазините.

 • Стъпка 2: Обикновено, когато поставите компактдиска в компютъра си, за Autorun менюто ще се появи . В менюто можете да изберете опцията Записване на файлове на диск .

Източник на снимки: С вградената функция за запис, не е нужно да се притеснявате да търсите начини за записване на компактдискове на Nero.
 • Стъпка 3: Сега, ако например менюто за автоматично стартиране не се появи , можете да щракнете върху Моят компютър (Windows 7), след това щракнете с десния бутон върху CD устройството, след което изберете Записване на диск .
 • Стъпка 4: Копирайте или изрежете файловете, които искате да поставите на компактдиска. Уверете се, че размерът на файла не надвишава капацитета на CD / DVD, банда.

 • Стъпка 5: Ще се появи нов прозорец. Можете да промените името на компактдиска, както и да изберете желаната опция за скорост на запис.

 • Стъпка 6: Изчакайте процесът на изгаряне да завърши и Voila ! Успяхте да запишете CD в Windows 7 без приложение.

 • Стъпка 7: Можете също така директно да изберете няколко файла, които искате да запишете, след това щракнете с десния бутон, изберете Записване на диск, след което изберете местоположението на компактдиска, който искате.

Как да запишете компактдискове с Windows 8 и 10 без софтуер

След това ApkVenue ще ви научи как да записвате компактдискове / DVD дискове с Windows 10 и 8 без софтуер. И двете имат един и същ начин, така че можете да ги използвате на тези 2 операционни системи.

Ето стъпките:

 • Стъпка 1: Подгответе празен CD, който искате да използвате, след това го поставете във вашия CD-ROM.

 • Стъпка 2: След като прочетете компактдиска, отворете библиотеката си и след това потърсете файла или данните, които искате да запишете на компактдиска.

 • Стъпка 3: След като маркирате файла, щракнете с десния бутон и изберете опцията Изпрати до .

 • Стъпка 4: В появилото се меню изберете вашето CD устройство.

 • Стъпка 5: Наименувайте вашия CD в прозореца, който се появява, след което изберете опцията С CD / DVD плейър .
 • Стъпка 6: Отворете менюто This PC, след това изберете Finish Burning, което се намира в горната част на екрана.
 • Стъпка 7: Щракнете върху Напред , след това изчакайте процесът на запис да приключи.

Това е статията на Jaka за това как да записвате CD / DVD на Windows 7, Vista, 8 и 10 без софтуер. Как, банда, наистина лесно, нали?

Ще се видим отново в друга интересна статия от ApkVenue. Не забравяйте да оставите следа под формата на коментар в предоставената колона, банда!

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Prameswara Padmanaba