Внимавай! Тези 6 техники се използват от хакерите за хакване на уеб сайтове

Любопитни ли сте как хакерите правят хакове или опорочават уебсайтове? Не се притеснявайте, ApkVenue ще ви обясни всички методи, които хакерите обикновено използват, за да проникнат в уебсайтове или в database_web.

Наскоро имаше новини за хакване на сайтовете Telkomsel и Indosat, които направиха сцена. Това явление също допълва списъка на сайтовете на оператори, които са станали жертви на хакери с шеги . Случаят, който се случи с двата сайта на оператора вчера, обикновено се нарича опорочаване , при което хакерите заменят само първата страница на сайта, без да разрушават системата, въпреки че това действие все още не е оправдано, тъй като е извършено без съгласието на собственика .

Може би се чудите как хакерите хакват или опорочават уебсайтове ? Не се притеснявайте, ApkVenue ще обясни всички методи, които хакерите обикновено използват за проникване в уебсайтове или уеб бази данни .

 • Не признавайте, че сте хакер, ако не знаете тези 10 термина
 • Какво е съдържанието на чантата на г-н Хакер. Роботът на Елиът Алдерсън? Ето списъка!
 • 7 начина да се превърне в истински компютърен хакер

ВНИМАВАЙ! Тези 6 техники се използват от хакерите за хакване на уеб сайтове

Кои са основните неща, които хакерите трябва да знаят, преди да хакнат уебсайт?

Преди да станете професионален хакер , разбира се, има няколко процеса, които трябва да бъдат преминати, от обучение от нулата до най-трудните нива. Въпреки че това не е задължително, ако възнамерявате да станете хакер, поне това основно умение трябва да бъде усвоено . Кои са някои от тях?

 • Основи на HTML, SQL, PHP
 • Основни познания по Javascript
 • Основни познания за това как работи сървърът
 • И най-важното, трябва да се научите как да премахвате следи, когато приключите с достъпа до система . Ако този маловажен въпрос бъде пренебрегнат, това би било самоубийство.

Първите две точки по-горе можете да научите чрез сайтове в интернет. Популярен сайт, който много хора посещават, за да научат основите на HTML, SQL, PHP и Javascript, може да бъде чрез страницата http://www.w3schools.com/.

Методи за хакване на уебсайтове

Технически има поне 6 метода за хакване или опорочаване на уебсайт. Какви са методите? Хайде, вижте следното описание.

1. SQL инжекция

Преди да продължим, нека се запознаем с този първи метод, така че какво е SQL инжектиране ? SQL Injection е техника, използвана за атака на уебсайтове . Чрез извършване на SQL инжекция хакери могат да влязат в мрежата, без да се налага да имат акаунт .

С този метод хакерите имат достъп до цялата уеб система , като промяна, изтриване, добавяне на нови данни и дори по-лошо, изтриване на цялото съдържание на уебсайта .

Следват някои от инструментите, използвани за опростяване на практиката на SQL Injection при приложението му в света на хакерството:

 • BSQL хакер
 • Къртицата
 • Панголин
 • SQLMap
 • Хавидж
 • SQLi клизма
 • SQL Ninja
 • SQL Sus
 • Безопасен инжектор на SQL
 • SQL Poizon

2. Скриптиране на различни сайтове

Cross Site Scripting или XSS е атака, която използва метод за инжектиране на код. Методът XSS означава, че хакерът въвежда злонамерени данни в уебсайт, злонамерените данни карат приложението да направи нещо, което не е било предназначено.

Просто казано, нападателят вмъква HTML код или определен злонамерен код в даден сайт, целта е сякаш атаката е дошла от мрежата, до която се осъществява достъп . С този метод хакерът може да заобиколи защитата от страна на клиента, след което да получи чувствителна информация.

Някои от сайтовете, които обикновено са уязвими към XSS атаки, са:

 • Търсачка
 • Форма за влизане
 • Колона за коментари

3. Отдалечено включване на файлове

Този метод често се нарича RFI , което е хакерски метод, който се използва за експлоатация на системата . RFI методът е един от начините за проникване в уеб системи, освен използването на SQL инжекция. Този RFI метод работи, като използва празнина в уебсайта чрез вмъкване на файлове извън мрежата, които след това се изпълняват от сървъра.

Нещата, които хакерите могат да направят, използвайки метода RFI, са следните:

 • Изпълнение на код на уеб сървъра
 • Изпълнение на код от страна на клиента, като Javascript, което може да доведе до друга атака
 • Скриптиране на различни сайтове (XSS)
 • Отказ на услуга (DoS)
 • Кражба на данни и манипулация

4. Включване на локален файл

Методът за локално включване на файлове или LFI е да вмъкнете някакъв злонамерен код в сайт, който има дупка в сигурността. Този метод позволява на нападателя да има възможност да разглежда съдържанието на сървъра посредством напречна директория.

Едно от най-често използваните LFI е намирането на файла / etc / passwd . Файлът съдържа важна потребителска информация за Linux системи. Този LFI метод е почти същият като RFI, въпреки че този метод е известен като стара грешка , може да се каже, че въздействието му е с висок риск, тъй като е свързано с достъпа до черупки .

5. DDOS атака

DDOS (Distributed Denial of Service) атака е опит да направи компютърните ресурси недостъпни за желания потребител. Мотивите и целите на DDoS атаките от хакери могат да варират, но като цяло DDoS атаките са насочени към предотвратяване на правилното функциониране на интернет сайтовете или услугите за неопределен период от време.

Поради безкрайния си характер DDoS атаките са много взискателни за изразходване на честотната лента и ресурсите на атакувания уебсайт. В резултат на това на засегнатата сайта ще изпитате надолу псевдоним не може да бъде достъпен от всеки.

6. Използване на уязвимост

Последният метод, който ще обсъдим, е експлоатация на уязвимост или ако това означава експлоатация на дупки в сигурността . Този метод всъщност включва петте метода по-горе, но умишлено се обяснява отделно, тъй като има няколко вида експлоатация, които се използват като отделни методи.

По принцип основната идея на този метод е да се открият дупки в сигурността в уебсайтовете и да се използват, за да се получи важна информация, като акаунти на администратор или модератор, така че хакерите да могат лесно да ги манипулират. Има два метода за използване на уязвимост, които често се извършват от хакери, а именно чрез Local Exploit и Remote Exploit , като и двата имат свои силни и слаби страни.

Това са 6 метода, които хакерите често използват, за да проникнат в уебсайтове или интернет услуги. Целта на хакерството всъщност се използва за намиране на дупки в сигурността, така че в бъдеще да не се превърне в проблем. Но след това злоупотребяват от хакери, които не са отговорни за унищожаването на системата и хакването й за лични цели.